Glett- és festékszórás profiknak és ezermestereknek

2010-11-26 00:08:07 |

Általánosan elterjedt a festők körében a régi technológiák használata, ami sok esetben az újtól való ösztönös elzárkózást is jelenti. Pedig a technológia fejlődik, mint minden más iparágban. Röviden járjuk körbe a gépesítéssel járó előnyöket, hátrányokat, és természetesen a megtérülésük várható idejét.

Mivel?

Az építőiparban leginkább elterjedt technológia a nagynyomású vagy airless szórás: Teljesen levegő nélküli rendszer, a porlasztást a nagy anyagnyomás végzi. A festőknek kialakított technológia gyakorlatilag erre épül. Rendkívül fontos megjegyezni, hogy nem minden anyag szórható nagy nyomással. Kerüljük a gipsz, mész és cement tartalmú anyagok használatát.

Mikor?

Géppel szórni alapvetően gyors és kényelmes, de nem minden esetben célszerű alkalmazni. Nézzünk pár példát. Első számú feladat a gyors és minőségi munkavégzés.
Glettszórás: kijelenthető, hogy ahol már 10 zsák (vödör) anyag kiszórására van szükség, érdemes elővennünk a glettszóró berendezésünket.
Festékszórás: gyakorlatilag bármikor és bárhol érdemes használni. Gyorsaságával és felületi minőségével semmi sem veheti fel a versenyt.

Miért?

Mert megéri!
Számoljunk:
Festés: a tapasztalatok szerint egy festő óránként nagyságrendileg 50 m2 felületet fest le egy rétegben. Géppel ez a felület minimálisan 150 m2/óra, ami magában foglalja a takarást és előkészítést is. Ez egy átlagos munkanapon, 7 órával számolva, 1050 m2 (kézzel 350 m2)!
Glettszórás: a piacon egyre inkább elterjednek a szórható glettek. Használatuk gyors és kényelmes. Számokban: kézi eljárásnál jó esetben 100 m2/nap teljesítményt érhetünk el. Géppel ez minimálisan 600 m2, ideális esetben 1000 m2 feletti napi teljesítményt jelent. Egyértelmű előnye az idő. Gépesítve átlagosan 1 héttel kevesebb időre van szüksége egy 5 szobás családi ház glettelésére és festésére! Amennyiben a festő átlagosan 3 hétig tartózkodik egy munkahelyszínen, ez évi 17 heti előny, ami további 6 komplett munka elvégzését foglalja magában. Megéri?

MiniMax - legyen Ön is profi festő

Világújdonság! Az első olyan akkumulátoros berendezés, ami a nagyobb profi gépek teljesítményét nyújtja. Minden festési feladatot elvégezhet otthonában, profi minőségben; falak, ajtók, lambériák, bútorok, kerítések, lábazatok, homlokzatok stb. festését. A berendezést szórásra kész állapotban vásárolhatja meg, ezáltal az összes feladatnak azonnal nekikezdhet.

A GRACO-ról:
A Graco a világ legnagyobb festékszóró gyártója, vezető pozícióját a folyamatos fejlesztésnek és a kiváló minőségnek köszönheti. Cégünk a Graco professzionális berendezések forgalmazója.
Amennyiben különleges feladatokat szeretne elvégezni, vagy tartalék alkatrészekre van szüksége, raktárunkból azonnal kiszolgáljuk Önt. Tegyen egy próbát, tesztelje a gépet mindenféle kötelezettség nélkül.


Recycolor Kft
1112 Budapest, Repülőtéri út 2.
Telefon/Fax: (+36-1) 361-0734
E-mail: recycolor@recycolor.hu
Web: www.recycolor.hu

További érdekes cikkeinkről se maradsz le, ha követed az Ezermester Facebook oldalát, vagy előfizetsz a nyomtatott lapra, ahol folyamatosan újdonságokkal jelentkezünk!

Címkék: glett, festés

Szólj hozzá a cikkhez!

Be kell jelentkezned, hogy hozzászólhass a cikkekhez!
Ezermester, Facebook, vagy Google fiókkal is bejelentkezhetsz.

Festékek és festőeszközök az Internetről

Ma már általánosan jellemző, hogy az Interneten keresünk rá a különböző árucikkekre. Legyen szó autóról, élelmiszerről, divatcikkekről vagy akár lakásfelújításhoz szükséges különböző festékekről és...


Festékek eltávolítása

Vannak olyan esetek, amikor arégi, többször átfestett ajtók, ablakok, kerítésekvagy egyéb használati tárgyainkról már nagyon is ajánlatos a testes bevonatok eltávolítása. A munka nem kellemes,...