Glett- és festékszórás profiknak és ezermestereknek

2010-11-26 00:08:07 |

Általánosan elterjedt a festők körében a régi technológiák használata, ami sok esetben az újtól való ösztönös elzárkózást is jelenti. Pedig a technológia fejlődik, mint minden más iparágban. Röviden járjuk körbe a gépesítéssel járó előnyöket, hátrányokat, és természetesen a megtérülésük várható idejét.

Mivel?

Az építőiparban leginkább elterjedt technológia a nagynyomású vagy airless szórás: Teljesen levegő nélküli rendszer, a porlasztást a nagy anyagnyomás végzi. A festőknek kialakított technológia gyakorlatilag erre épül. Rendkívül fontos megjegyezni, hogy nem minden anyag szórható nagy nyomással. Kerüljük a gipsz, mész és cement tartalmú anyagok használatát.

Mikor?

Géppel szórni alapvetően gyors és kényelmes, de nem minden esetben célszerű alkalmazni. Nézzünk pár példát. Első számú feladat a gyors és minőségi munkavégzés.
Glettszórás: kijelenthető, hogy ahol már 10 zsák (vödör) anyag kiszórására van szükség, érdemes elővennünk a glettszóró berendezésünket.
Festékszórás: gyakorlatilag bármikor és bárhol érdemes használni. Gyorsaságával és felületi minőségével semmi sem veheti fel a versenyt.

Miért?

Mert megéri!
Számoljunk:
Festés: a tapasztalatok szerint egy festő óránként nagyságrendileg 50 m2 felületet fest le egy rétegben. Géppel ez a felület minimálisan 150 m2/óra, ami magában foglalja a takarást és előkészítést is. Ez egy átlagos munkanapon, 7 órával számolva, 1050 m2 (kézzel 350 m2)!
Glettszórás: a piacon egyre inkább elterjednek a szórható glettek. Használatuk gyors és kényelmes. Számokban: kézi eljárásnál jó esetben 100 m2/nap teljesítményt érhetünk el. Géppel ez minimálisan 600 m2, ideális esetben 1000 m2 feletti napi teljesítményt jelent. Egyértelmű előnye az idő. Gépesítve átlagosan 1 héttel kevesebb időre van szüksége egy 5 szobás családi ház glettelésére és festésére! Amennyiben a festő átlagosan 3 hétig tartózkodik egy munkahelyszínen, ez évi 17 heti előny, ami további 6 komplett munka elvégzését foglalja magában. Megéri?

MiniMax - legyen Ön is profi festő

Világújdonság! Az első olyan akkumulátoros berendezés, ami a nagyobb profi gépek teljesítményét nyújtja. Minden festési feladatot elvégezhet otthonában, profi minőségben; falak, ajtók, lambériák, bútorok, kerítések, lábazatok, homlokzatok stb. festését. A berendezést szórásra kész állapotban vásárolhatja meg, ezáltal az összes feladatnak azonnal nekikezdhet.

A GRACO-ról:
A Graco a világ legnagyobb festékszóró gyártója, vezető pozícióját a folyamatos fejlesztésnek és a kiváló minőségnek köszönheti. Cégünk a Graco professzionális berendezések forgalmazója.
Amennyiben különleges feladatokat szeretne elvégezni, vagy tartalék alkatrészekre van szüksége, raktárunkból azonnal kiszolgáljuk Önt. Tegyen egy próbát, tesztelje a gépet mindenféle kötelezettség nélkül.


Recycolor Kft
1112 Budapest, Repülőtéri út 2.
Telefon/Fax: (+36-1) 361-0734
E-mail: recycolor@recycolor.hu
Web: www.recycolor.hu

További érdekes cikkeinkről se maradsz le, ha követed az Ezermester Facebook oldalát, vagy előfizetsz a nyomtatott lapra, ahol folyamatosan újdonságokkal jelentkezünk!

Címkék: glett, festés

Szólj hozzá a cikkhez!

Be kell jelentkezned, hogy hozzászólhass a cikkekhez!
Ezermester, Facebook, vagy Google fiókkal is bejelentkezhetsz.

Festékek és festőeszközök az Internetről

Ma már általánosan jellemző, hogy az Interneten keresünk rá a különböző árucikkekre. Legyen szó autóról, élelmiszerről, divatcikkekről vagy akár lakásfelújításhoz szükséges különböző festékekről és...


Kerítésfestés

A kerítések, legyenek azok fémből vagy fából készültek, állandóan ki vannak téve az időjárás szélsőséges hatásainak. Ezért a felületeik védő bevonata idővel elöregszik, és felújításra szorul....