Gazdaságos és biztonságos

2010-11-30 22:47:50 |

A közhiedelem szerint elektromos fűtést használni nagyon drága. Bizton állíthatjuk, hogy az elektromos fűtés ma már gazdaságos, akár a földgázzal is versenyképes fűtési megoldás.

Természetesen az egyszerű, hordozható készülékek áramfogyasztása igen jelentős, ezért a takarékos és komfortos elektromos fűtéshez korszerű technológián alapuló készüléket kell választani. Ezek viszont csak szakcégeknél érhetők el, hiszen az optimális megoldás mindig egyedi.

Az egyik legegyszerűbb és leggazdaságosabb megoldás az elektronikus vezérlésű konvektorok alkalmazása. Ilyen korszerű készülékcsalád az ECOFLEX sorozat. Valamennyi készüléknél alap a rendkívül precíz vezérlés, ami a helyiség hőmérsékletétől függően szabályozza a készülék üzemét. A szabályozás pontossága a legfejlettebb készülékek (ECOFLEX EL, ECOFLEX ELITE) esetében +/- 0,1 °C.
A fejlett készülékek modulációs vagy premodulációs elektronikus vezérléssel rendelkeznek. A modulációs elektronikus vezérlés a helyiség hőmérsékletét és a fűtőbetét hőmérsékletét egyaránt figyeli, biztosítva a legkedvezőbb működési feltételeket. Az extrém precíz szabályozás a készülék igen gyakori (akár percenként többszöri) ki-be kapcsolásával valósul meg. A premodulációs vezérlés még ennél is többet tud: a ki-be kapcsolások száma olyan gyakori, hogy a fűtőbetét, illetve a környezeti hőmérséklet gyakorlatilag állandó.

A precíz elektronikának és az összetett lamellás fűtőbetétnek (amely már rég nem közönséges fűtőszál) köszönhetően az eredmény igen magas komfortérzet és energiatakarékos működés. További energia hatékonyságot jelentő tényező, hogy ennél a fűtési megoldásnál minden készülék, minden helyiségben külön szabályozható, és a külső vezérlési, programozási lehetőségek szinte korlátlanok.

Mit jelenet ez számokban? A modulációs vezérléssel rendelkező konvektor legalább 7%-kal kevesebb áramot fogyaszt, mint a szintén energiatakarékos, de elektromechanikus vezérléssel rendelkező változat. Egy hagyományos mechanikus termosztáttal vezérelt készülékhez képest a megtakarítás 30%, sőt az egészen egyszerű készülékekhez képest (mint például az olajradiátor), még ennél is nagyobb. A beruházási költség a gázfűtéshez képest 75%-al kevesebb is lehet!
Itt kell megjegyezni, hogy a hőtárolós kályhák bár olcsóbb, vezérelt áramról üzemelnek, erre a kifinomult szabályozásra nem képesek, ezért áramfogyasztásuk, így üzemeltetésük akár drágább is lehet. Nagy tömegük, helyigényük, zajos működésük és magas áruk szintén hátrányos.

Más energiatakarékos elektromos fűtési megoldás is létezik: ilyen az infrafűtés vagy a fűtőfilm. Az ECOSUN infrafűtés alkalmas családi ház, ipari csarnok, közösségi létesítmény fűtésére is. Azt hogy egy-egy helyiség fűtésére melyik a legenergiatakarékosabb technológia, az épület és funkció alapján szakember tudja megmondani.
A legkorszerűbb energiatakarékos készülékek egyszerű kivitelben már alacsony árfekvésben is elérhetők, de léteznek exkluzív megjelenésű üveg és márvány kivitelek is.

Bővebb információ:
www.heating. hu
info@heating.hu
Telefon: (06-20) 44 111 44

További érdekes cikkeinkről se maradsz le, ha követed az Ezermester Facebook oldalát, vagy előfizetsz a nyomtatott lapra, ahol folyamatosan újdonságokkal jelentkezünk!


Szólj hozzá a cikkhez!

Be kell jelentkezned, hogy hozzászólhass a cikkekhez!
Ezermester, Facebook, vagy Google fiókkal is bejelentkezhetsz.

Norvég elektromos fűtés megoldás

Az elmúlt időszakok gáz ár változásai miatt egyre nagyobb figyelmet kapnak az alternatív fűtés megoldások. Cégünk világszerte ismert norvég gyártók fűtéstechnikai megoldásaival kínál komplett,...


Fan-coil rendszerek

A legegyszerűbb hűtési rendszer, amit fűtésre is használhatunk. Szűrt, temperált levegő, zajtalan üzem jellemzi ezt a megoldást, ami kiegészítőkkel frisslevegős ellátásra is alkalmas.