A kádfestők garanciát is adnak

Igényes kádfelújítás

2011-07-29 00:17:11 | Módosítva: 2011-07-29 00:17:27

Sok érv szól a mellett, hogy a kád felületének felújítását szakemberre bízzuk. Először is ők ismerik ennek a munkának minden fortélyát és gyorsan végeznek is vele. Általában még a nagyon lepusztul kádakat is képesek teljesen újjá varázsolni, mégpedig bármilyen színűre.

A munka általában 2-3 órát vesz igénybe, és semmiféle előkészületet nem igényel. A legtöbb vállalkozó ecsettel dolgozik, és a legkorszerűbb, kimondottan e célra kifejlesztett anyagok valamelyikét használják. Legtöbbjük elég régen foglalkozik kádak felújításával és munkájukra garanciát is adnak. Ennek időtartama azonban változó; van aki másfél, mások 2-3 év, de akad aki 5 év garanciát is vállal az általa felhordott anyag leválására. Ez ugyanis a legnagyobb veszélye a teljes kádfelújításoknak.

A színválaszték igen változatos. A szakemberek nemcsak kádak, hanem zuhanytálcák, mosdók és csempe burkolatok, sőt akril kádak átfestését is vállalják. Így lehetőség nyílik arra, hogy a fürdőszoba összképét teljes összhangba lehessen hozni. Minden alkalmazott bevonó anyag kétkomponensű, epoxigyanta alapú és önterülő. A bevont felületek minden esetben simák és tükörfényesek lesznek, a felület pedig rendkívül ellenálló a vegyszerekkel szemben. A nagyon maró hatású szerek azonban megtörik a bevonat fényét, és idő előtt mattá teszik. Ezt legtöbbször a tisztításhoz használt drasztikus szerek okozzák.

A mesterek elmondása szerint a felújított kád a fényét 5-7 évig megtartja, ha kíméletesen bánnak vele, és tisztításához nem használnak erősen koptató hatású súroló-, vagy egyéb erősen maró hatású szereket. Az elmattult bevonat A szakavatott kádfelújítók még az ilyen állapotú kádakat is képesek újszerűvé varázsolnitermészetesen újból felújítható, vagy jó esetben utópolírozással még fényessé tehető, ám ezt szakember döntheti el, és ő is végezheti el. Ilyen igényekkel célszerű ahhoz a szakemberhez fordulni, aki a felújítást végezte.
A felújított felületek általában havonta egyszeri tisztítást igényelnek, amit kíméletes hatású háztartási tisztítószerekkel kell elvégezni. A felületre száradó vízcseppek ugyanis tisztítás nélkül vízkőhártyát képeznek a fényes felületeken, amit legalább havonta ajánlott enyhén ecetes törlőruhával, vagy karcmentes tisztítópasztával eltávolítani, és azt köbvetően bő vízzel leöblíteni. A foltosodás megelőzhető, és a vízkőfátyol kialakulása is gátolható, ha a kádat minden használat után kiöblítik és ezt követően szárazra törlik. A kemény tárgyak okozta karcoktól és sérülésektől természetesen a felújított kádat éppen úgy védeni kell, mint ahogyan az új kádakat is.

A kádfelújításoknak természetesen ára van, ami viszonylag tág határok között mozog. A kisiparosok általában 10-20 ezer Ft között vállalják egy normál kád A festéssel együtt akár a csempefelületek is megújulhatnakfelújítását, ám akad kis vállalat, amelyik akár 40000 Ft-ot is elkér a felújításért. Ezt az általuk alkalmazott frachise technológia összetettsége, és a felhasznált különleges Cott Coating bevonóanyag indokolja. Ez a bevonat ugyanis vegyileg kötődik az alapbevonathoz, és 8 egymásra épült rétegből áll az új bevonat. A vállalt garancia ugyan csak 1 év, ám a várható élettartam akár 10 év is lehet.
Aki tehát a kád felújítását vállalkozó mesteremberre bízza, előbb alaposan informálódjon az árakról, és a valódi, nemcsak szóban megadott garanciáról. Annak legalább a számlán szerepelnie kell! A felhasznált anyag tekintetében sem árt tájékozódni. Az új bevonat élettartama 5-7 év lehet, ám kíméletes használat mellett nem ritka a 8-10 évesen is fényes felületű felújított kád.

További érdekes cikkeinkről se maradsz le, ha követed az Ezermester Facebook oldalát, vagy előfizetsz a nyomtatott lapra, ahol folyamatosan újdonságokkal jelentkezünk!


Szólj hozzá a cikkhez!

Be kell jelentkezned, hogy hozzászólhass a cikkekhez!
Ezermester, Facebook, vagy Google fiókkal is bejelentkezhetsz.

WC kiegészítők

A WC magasítók a gyógyászati segédeszközök egy fontos csoportja. Funkciójuk az, hogy a már meglévő WC kagylót átalakítsa kellő magasságúra. A mozgásában nehezítettek számára a 6-15 cm magasítás...


Két GROHE újdonság

A GROHE német mérnökei tervezőasztalán a design és a funkcionalitás kéz a kézben jár. Az innovatív márka mindig olyan termékekkel rukkol elő, amelyek nem csak a szemet gyönyörködtetik, de...