Szivattyúk a bioenergia termelésben

2011-07-17 22:25:58 | Módosítva: 2011-07-20 18:44:39

Manapság egyre nő az igény a megújuló energiák iránt. Az általunk képviselt német szivattyúgyártó, a Pumpenfabrik Wangen élen jár a progresszív tolóüreges szivattyúk fejlesztésében, ami kifejezetten ideális a biogáz-technológiában. A műszaki újításokkal és hosszú élettartammal rendelkező szivattyúk a legkülönbözőbb típusú biomasszák – állattenyésztésben termelődő hígtrágya, növényi hulladék, ételmaradék és reproduktív nyersanyagok, mint a kukorica-, fű szilázs és minden kevert folyékony trágya – közvetítésére ajánlott.

Csigaorsós szivattyú kínálatával felveszi a versenyt a SIGMA 1868 cseh gyár is, ahol hosszú évek tapasztalata egyesül a technológiai fejlesztésekben. Az EQP, EQR, EPD, EFS, EFM típusú csigaorsós szivattyúk felhasználhatók folyékony, tiszta vagy szálas anyagot, kopásálló szilárd anyagot tartalmazó és/vagy egyéb habzó folyadék vagy gáztartalmú anyag közvetítésére. A változatos kialakítású, anyagú, tömítésű szivattyúk a legkülönfélébb területeken – mezőgazdaság, élelmiszeripar, borgyártás, gyógyszergyártás, vegyipar – történő alkalmazást tesznek lehetővé.

A SIGMA gyár kifejlesztette az NTT forró víz keringtető szivattyúkat, amelyeket olyan területre szánják, ahol frissvíz és/vagy üzemi víz forgatása szükséges. Ez a különleges keringtető szivattyú alkalmazható napenergia-hasznosító berendezésekhez, napkollektorokhoz. Ezeknél a nedves-tengelyű szivattyúknál a szivattyúzott folyadék hűti az elektromos motort, ami a speciális kivitelének köszönhetően bírja a folyamatos üzemet.

Kutakból hűtő-fűtő berendezésekhez a 3”, 4”, 6”-os (kútátmérő) csőbúvár szivattyúk alkalmazását javasoljuk.

További érdekes cikkeinkről se maradsz le, ha követed az Ezermester Facebook oldalát, vagy előfizetsz a nyomtatott lapra, ahol folyamatosan újdonságokkal jelentkezünk!


Szólj hozzá a cikkhez!

Be kell jelentkezned, hogy hozzászólhass a cikkekhez!
Ezermester, Facebook, vagy Google fiókkal is bejelentkezhetsz.

Napelemek buktatói

A Magyar Napelemgyártó Napkollektor Szövetség összeszedte a napelemes rendszerek telepítése során elkövethető tíz legalapvetőbb hibát. Érdemes alaposan átgondolni az ilyen berendezések...


Hálózat korszerűsítése Magyarországon

A beruházások nagyban hozzájárultak ahhoz, hogy 2023-ban rekordmennyiségű, a tavalyi csúcsot több mint másfélszeresen felülmúló napenergia kapacitás létesült Magyarországon – ismertette az...