Szivattyúk a bioenergia termelésben

2011-07-17 22:25:58 | Módosítva: 2011-07-20 18:44:39

Manapság egyre nő az igény a megújuló energiák iránt. Az általunk képviselt német szivattyúgyártó, a Pumpenfabrik Wangen élen jár a progresszív tolóüreges szivattyúk fejlesztésében, ami kifejezetten ideális a biogáz-technológiában. A műszaki újításokkal és hosszú élettartammal rendelkező szivattyúk a legkülönbözőbb típusú biomasszák – állattenyésztésben termelődő hígtrágya, növényi hulladék, ételmaradék és reproduktív nyersanyagok, mint a kukorica-, fű szilázs és minden kevert folyékony trágya – közvetítésére ajánlott.

Csigaorsós szivattyú kínálatával felveszi a versenyt a SIGMA 1868 cseh gyár is, ahol hosszú évek tapasztalata egyesül a technológiai fejlesztésekben. Az EQP, EQR, EPD, EFS, EFM típusú csigaorsós szivattyúk felhasználhatók folyékony, tiszta vagy szálas anyagot, kopásálló szilárd anyagot tartalmazó és/vagy egyéb habzó folyadék vagy gáztartalmú anyag közvetítésére. A változatos kialakítású, anyagú, tömítésű szivattyúk a legkülönfélébb területeken – mezőgazdaság, élelmiszeripar, borgyártás, gyógyszergyártás, vegyipar – történő alkalmazást tesznek lehetővé.

A SIGMA gyár kifejlesztette az NTT forró víz keringtető szivattyúkat, amelyeket olyan területre szánják, ahol frissvíz és/vagy üzemi víz forgatása szükséges. Ez a különleges keringtető szivattyú alkalmazható napenergia-hasznosító berendezésekhez, napkollektorokhoz. Ezeknél a nedves-tengelyű szivattyúknál a szivattyúzott folyadék hűti az elektromos motort, ami a speciális kivitelének köszönhetően bírja a folyamatos üzemet.

Kutakból hűtő-fűtő berendezésekhez a 3”, 4”, 6”-os (kútátmérő) csőbúvár szivattyúk alkalmazását javasoljuk.

További érdekes cikkeinkről se maradsz le, ha követed az Ezermester Facebook oldalát, vagy előfizetsz a nyomtatott lapra, ahol folyamatosan újdonságokkal jelentkezünk!


Szólj hozzá a cikkhez!

Be kell jelentkezned, hogy hozzászólhass a cikkekhez!
Ezermester, Facebook, vagy Google fiókkal is bejelentkezhetsz.

Fél év haladék

Eredetileg idén januártól már csak közel nulla energiaigényű, „BB” energetikai besorolású új építésű épület nyerhetett volna használatba vételi engedélyt Magyarországon. Egy rendeletmódosítás...


Nagyteljesítményű szélturbina

7 Megawatt energiát termelhet a világ legnagyobb rotorátmérőjű szélturbinája. A Vestas az Északi-tengerre szánja termékét.