Hammerite - 6 év védelem a korrózió ellen

2011-07-06 23:21:34 | Módosítva: 2011-07-10 23:26:21

A Hammerite speciális összetétele megakadályozza a már meglévő, jól tapadó rozsda elterjedését, és korrózió gátló pigmentjei különlegesen tartós védelmet biztosítanak a festett felületnek. Elegendő két réteg Hammerite felvitele, és 6 évig nincs szükség további védelemre!

A Hammerite fémfesték nagyszerűen helyettesíti a hagyományos zománcfestékeket és korrózió gátlókat. Jelentősen megkönnyíti a munkát, hogy nem kell fémtisztára csiszolni a festendő felületet, hanem elég csak a pergő rozsdát eltávolítani, hiszen a Hammerite közvetlenül a rozsdára felvihető. Az új festendő felület még egyszerűbb előkészítést igényel: tisztítsuk meg mosószeres vízzel, hagyjuk megszáradni, és már kezdődhet is a festés.
A Hammerite különleges összetételének köszönhetően általában nincs szükség alapozóra, közbenső rétegre vagy hígítóra, azonban vannak olyan fémek, amelyekre tulajdonságaikból adódóan gyengébben tapad a fémfesték. Ezeknél mindenképp célszerű időt szánni a megfelelő előkészítésre.
A különösen szélsőséges hatásoknak kitett, erősen rozsdásodó vas és acél felületeket ajánlatos durva szemcsés csiszolással borzolttá tenni, majd a Hammerite No.1 Rozsdastabilizáló Alapozóval lekenni - ez ugyanis kiváló tapadást biztosít a Hammerite fémfestékeknek.
Mivel a színes fémeken - a horganyzott fém, az alumínium, a króm, a sárga- és vörösréz – a festék általában rosszul tapad, ezért Hammerite Speciális Fémalapozót javaslunk használni a fedőréteg felkenése előtt.
A megfelelő előkészítés után jöhet a munka leglátványosabb része! Választhatunk a Hammerite többféle színben kapható fémfestékei közül attól függően, hogy kalapácslakk felületű, magasfényű, selyemfényű, esetleg rusztikus, homokszórt felületű hatást szeretne elérni.
Próbálja ki, és Ön is tapasztalni fogja, hogy a Hammerite használata rendkívül egyszerű, mert gyorsan szárad, és nem csöpög le, így szép, sima, megfolyás mentes felületet ad, egyúttal pedig hatékonyan véd az időjárás viszontagságai ellen.
A Hammerite használatával nemcsak a korróziótól óvjuk meg fémfelületeinket, de a széles színválasztéknak köszönhetően dekoratívabbá, szebbé, színesebbé varázsolhatjuk a környezetünket is.
További információkat talál a Hammerite termékekről és a fémfestésről a www.hammerite.hu weboldalon.

További érdekes cikkeinkről se maradsz le, ha követed az Ezermester Facebook oldalát, vagy előfizetsz a nyomtatott lapra, ahol folyamatosan újdonságokkal jelentkezünk!


Szólj hozzá a cikkhez!

Be kell jelentkezned, hogy hozzászólhass a cikkekhez!
Ezermester, Facebook, vagy Google fiókkal is bejelentkezhetsz.

Csónakok karbantartása

A jó idő beköszöntével a csónaktulajdonosok mielőbb szeretnének vízre szállni, ilyenkor azonban többnyire csak a csónak hevenyészett mosására, letisztítására jut idő. Már pedig nem ártana egy...


A mázolás eszközei

Az előkészítő munkákhoz szükséges eszközök jórészt megegyeznek a falfestésnél használtakkal. A felületi egyenetlenségek tapasszal való kiegyenlítéséhez a különböző méretű acél spatulyákat, illetve...