GEO hőszivattyús tarifa igénylésének feltételei

2011-07-17 22:28:20 | Módosítva: 2011-07-23 22:59:13

Az alábbiakban összegyűjtöttük az ELMŰ, ÉMÁSZ szolgáltatási területén a GEO kedvezményes hőszivattyús tarifa igénylésének feltételeit.

Műszaki feltételek

Villamos bekapcsolás feltételei

A hőszivattyú berendezések üzemeltetéséhez kínált kedvezményes tarifa igénybevételéhez az elosztó engedélyes (ELMŰ Hálózati Kft. / ÉMÁSZ Hálózati Kft.) különmért, vezérelt csatlakozást biztosít, a hatályos rendeletek szerint. A fogyasztásmérő, a vezérlő berendezés és szükség esetén a mágneskapcsoló elhelyezéséhez szükséges mérőhelyet az általános előírásoknak megfelelő módon a felhasználónak kell kialakítani
A mérőszekrényt és a villamos csatlakozó berendezés kiépítését csak az ELMÜ vagy ÉMÁSZ által regisztrált kivitelezők végezhetik.
A berendezés bekötése az elosztó vezérlőberendezésével a vezérelt elosztó hálózati áramkörre fixen, nem dugaszolhatóan csatlakoztatott módon kerül kiépítésre.

Nem villamos bekapcsolás feltételei

A hőszivattyús berendezés szerelését, és üzembe helyezését, a gyártó/forgalmazó előírása, műszaki útmutatója szerint kell elvégezni. Csak olyan berendezés helyezhető üzembe, amely szerepel a Szakosztály által készített, és kiadott megfelelőségi listán.
A berendezés üzembe helyezését a Szakosztály listáján szereplő kivitelező végezheti, vagy aki rendelkezik a listán szereplő forgalmazó írásos engedélyével, és a munka elvégzését dokumentummal igazolja

Belső hálózat kialakítás

A hálózat kialakítás alapvetően megegyezik a vezérelt bekapcsolásnál alkalmazott eljárásmóddal.
Eltérések:
A nyomvonal kialakításánál ügyelni kell arra, hogy ne legyen kötés a csatlakozóvezetékben. Minimálisan alkalmazható 4 mm2 keresztmetszetű réz vezető, 20 mm2 védőcsőben, ill. a terhelésnek megfelelő méretezés szerint.
Csatlakozáskialakítása: A leágazás végpontján plombázható elosztót kell elhelyezni, melyről a hőszivattyú villamos ellátása történik. Az elosztó villamos csatlakozása bontatlanul mereven, nem a dugaszolóaljzaton keresztül történik. A hőszivattyú villamos ellátását szolgáló tápvezeték kialakítását a szolgáltató ellenőrizheti.

Szerződési nyomtatvány

A szerződéskötéshez szükséges iratok, nyomtatványok.
Tulajdoni lap
Személyazonosságot igazoló irat
Műszaki dokumentáció a hőszivattyú üzembe helyezéséről, szakhatósági engedélyek másolata, beépített gép típusa/villamos teljesítménye
Kivitelezői nyilatkozat a villamos hálózat kiépítéséről (meglévő, jelenleg is használt melléklet)

Szerződéskötési feltételek

A villamos szerelést csak a Szolgáltató által regisztrált villanyszerelő végezheti. A beépített berendezésről, és a szerelés elvégzéséről nyilatkozatot kell kiállítani a kivitelezőnek, ami tartalmazza a beépített berendezés típusát, villamos, és nem villamos teljesítmény adatait. A dokumentumot a Szakosztály által készített listán szereplő vállalkozás készítheti el.

Bekapcsolás

Bekapcsolás a Szakosztály előzetes tájékoztatásával, igény szerint bevonásával történik. A bekapcsolt rendszerek ellenőrzése a Szakosztály előzetes értesítés alapján, igény szerint bevonásával történik.

Forrás: hoszisz.hu

További érdekes cikkeinkről se maradsz le, ha követed az Ezermester Facebook oldalát, vagy előfizetsz a nyomtatott lapra, ahol folyamatosan újdonságokkal jelentkezünk!

Címkék: hőszivattyú, tarifa, geo

Szólj hozzá a cikkhez!

Be kell jelentkezned, hogy hozzászólhass a cikkekhez!
Ezermester, Facebook, vagy Google fiókkal is bejelentkezhetsz.

Hővisszanyerős szellőztetés

Egy passzívház fűtése – és hűtése – alapvetően a szellőztetésen keresztül történik. A hőszigetelési követelmények mellett ez a passzívház legfontosabb szempontjai közé tartozik.


A hőszivattyú alkalmazási lehetőségei

A hőszivattyús fűtés tervezgetésekor találkozhatunk egy szakmai kérdéssel. Eszerint a hőszivattyús fűtésnél beszélhetünk monovalensésbivalens rendszerekről. Monovalens fűtési rendszer eseténa...