Öntözőrendszer házilag

2012-08-24 21:30:31 | Módosítva: 2012-08-24 21:30:31

A meleg közeledtével öntöznünk kell a füvünket, virágainkat. Egy kis barká­csolással mi magunk is készíthetünk saját öntözőrendszert kertünkbe, veteményesünkbe!

Miért jó, ha van otthon öntözőrendszerünk? Mert egy fárasztó nap után nem a locsolás kényszere vár minket otthon, hanem a zöld és üde kert. Ameddig nyaralunk a kert, a balkonládák és a veteményes öntözése miatt sem kell aggódnunk. Kertünkben a növények és a gyep precíz és víztakarékos öntözést kap, és a kert használatát nem korlátozza a földbe visszasüllyedő rejtett kialakítású öntözőrendszer.

A gyep egy meleg nyári napon 5 liter vizet „fogyaszt” négyzetméterenként. 100 m2-es kertet locsoló tömlővel kb. 20-25 perc alatt locsolunk meg. Ha nappal öntözünk, a párolgási veszteség akár 40-50%-os is lehet. Így még több ideig kell locsolnunk.

Az automata öntözőrendszer egy olyan eszköz, ami a kívánt napokon, az általunk megadott időben helyettünk öntöz. A vízvételi lehetőségünkre (csapra) egy szűrőn keresztül csatlakozik egy csőrendszer. Ez kb. 30 cm-rel a föld alatt van elhelyezve. Erre vannak ráépítve a földalatti szórófejek. Ezek csak az öntözéskor emelkednek ki, így nem zavarják a fű nyírását. A kiemelkedést mágnes-szelepeken keresztül egy csapra vagy falra szerelt vezérlő vezérli.
Automatizálva öntözhetjük virágainkat, bokrainkat, veteményesünket. Nem kell földalatti öntözést kialakítanunk, hiszen ezeken a területeken nem használunk fűnyírót!

Akik kedvet kaptak egy otthoni öntözőrendszer kialakításához, azok további információkat, termékleírásokat és tervezési segédletet találhatnak a www.ontozzmagad.hu web oldalán. Az alkatrészeket megvásárolhatják az Internet oldalon keresztül is!

Bővebb információ:
ÖNTÖZZMAGAD Kft.
1237 Budapest, Templom utca 29.
Telefon: (+36-1) 421-4050
www.ontozzmagad.hu
ontozzmagad@ontozzmagad.hu

További érdekes cikkeinkről se maradsz le, ha követed az Ezermester Facebook oldalát, vagy előfizetsz a nyomtatott lapra, ahol folyamatosan újdonságokkal jelentkezünk!

Címkék: öntözés, locsolás, gyep

Szólj hozzá a cikkhez!

Be kell jelentkezned, hogy hozzászólhass a cikkekhez!
Ezermester, Facebook, vagy Google fiókkal is bejelentkezhetsz.

Esővíz hasznosítása

Az esővíz összegyűjtése és hasznosítása nem új „találmány”, ám manapság még fontosabb, mint régebben volt. Ahol ugyanis lehetőség van az összegyűjtésére, szinte bűn nem felhasználni az ég...


Álomkert saját kezűleg

A kert környezetünk azon része, ahol nyugalomra, kikapcsolódásra vágyunk. Egy fárasztó nap után maximális feltöltődést nyújt a gyönyörű környezet, de a kert gondozása már önmagában stressz...