LATERA oldalra nyíló szekcionált kapu

2011-09-08 11:44:09 | Módosítva: 2011-09-08 11:44:09

Érdekes megoldást kínál a garázsajtó megoldásra a Kling Kft. Latera nevű kapuja. Az általánosan elterjedt megoldásoktól eltérően – ez a kapu – nyitáskor – nem a garázs mennyezetére nyílik fel, hanem oldalra csúszik el.

A Latera a szekcionált kapunak egy speciális változata. Ennél a lamellák függőlegesen futnak, megvezetésük – értelemszerűen – nem két oldalt, hanem alul-felül történik. Alul 16 mm magas acélsín vezeti a kaput egyenes vonalban. A réselzárást a két oldalt és fölül található réselzáró gumi, alul pedig a szőrkefe biztosítja.

A rendelkezésre álló hely függvényében akár balra akár jobbra nyíló változatban is elkészíthető, illetve megrendelhető. A maximális magassági méret 2580 mm, a legnagyobb szélesség pedig akár 5020 mm is lehet. Csendes és könnyű működését a csapágyazott dupla vezetőgörgős függesztő-kocsiknak köszönheti. Így akár egy gyermek is könnyedén tudja mozgatni.

Az oldalra nyíló megoldást több szempont is indokolhatja. Először is az, ha a garázs mennyezetén nincs elegendő hely a felfelé nyíló kapu számára, mert pl. csővezetékek, vagy egyéb épületszerkezeti elemek foglalják. Ha viszont valamelyik oldalfalon van elég hely, akkor már is indokolt lehet a Latera kapu használata, hiszen magasságban alig nagyobb a helyigénye, mint magának a kapunyílásnak. Az oldalra nyíló szekcionált kapu részleges nyitásával helyettesíti a külön személybejáró kisajtót is. Épp annyira elegendő megnyitni, amennyire az adott esetben akarjuk. Motorral és kézi mozgatással egyaránt tökéletesen működtethető. Kézzel vagy részleges nyitási funkcióval rendelkező automatikával használva személybejáró ajtóként is jól funkcionál. Személybejáróként használva, nem kell a kaput teljesen kinyitni, ezzel időt, pénzt, energiát takaríthatunk meg. A kaput működtető motor felülre és az oldalfalra is szerelhető.

 

A kapu külső felülete lehet sima, kazettás, egy vagy több bordás, bármilyen színű vagy fafóliával borított. 42 mm vastag, ujjbecsípődés ellen védett poliuretánszigetelésű és alumínium keretes Lumina panelből is gyártják. Az oldalra nyíló garázskapu többféle méretű és formájú ablak, valamint kiegészítők segítségével tehető egyedivé, különféle mintázatú és színű ablakokkal, szellőző elemekkel rendelhető.

Beszereléséhez feltétlenül egyenletes és vízszintes padló szükséges!

További érdekes cikkeinkről se maradsz le, ha követed az Ezermester Facebook oldalát, vagy előfizetsz a nyomtatott lapra, ahol folyamatosan újdonságokkal jelentkezünk!

Címkék: kapu, nyílászáró

Szólj hozzá a cikkhez!

Be kell jelentkezned, hogy hozzászólhass a cikkekhez!
Ezermester, Facebook, vagy Google fiókkal is bejelentkezhetsz.

Nyílászárók

Ez a kérdés az elmúlt időszak erősen széles napjai és a fűtésköltségek emelkedése miatt valószínűleg sokakban felmerült, akiknek nem zártak jól az ablakai. Erre pedig csak a különféle szempontok...


Gépi szellőztetés – 20-30% energia-megtakarítás

Az energia racionális felhasználása egyre nagyobb értéket képvisel a társadalomban. Ez azt eredményezi, hogy az épületek energia igényét és szennyezőanyag kibocsátását tovább kell csökkenteni....