• kobe 9 elite
 • Jordan Shoes jordan 6 retro
  Újfajta beltéri hőszigetelés - Ezermester 2010/2
   
  Belépés
   avatarja
  2014. szeptember 23., Kedd - Tekla
  Aktuális lapszám | Videó adatbázis | Előfizetés | Kapcsolat | Facebook | Mobil Oldal | Szakértő | Naptár | Herbáció | Gasztronóm

  Cikk Értékelése:
  Átlag: 5.0

  Az értékeléshez jelentkezz be!


  Ezermester » 2010 » február » Építés, felújítás

  A penészesedést is gátolja

  Újfajta beltéri hőszigetelés

  2010-03-21 23:40:42 | Módosítva: 2010-03-22 20:16:45

  iwiw logotwitter logo
  ||

  INHEMIWA panel fal felöli oldalaMennyivel egyszerűbb és olcsóbb lenne belülről szigetelni, mint kívülről: nincs állványozással és az újravakolással járó tetemes költség, az ügyes kezűek - saját kivitelezéssel - esetleg még a munkadíjon is spórolhatnak. A szakemberek eddig azonban óva intettek tőle, illetve csak kivételes esetben javasolták - figyelmeztetve a nem kívánatos következményekre.

  A belső hőszigetelés problémái

  Hideg időben, szigeteletlen falszerkezet esetében a pára a belső térből az alacsonyabb páratartalmú külső tér felé halad a falszerkezeten keresztül. Ha a fűtött lakásban a 20°C-os, 65%-os relatív páratartalmú beltéri levegő 13,2°C hőmérsékletű falfelülettel találkozik, bekövetkezik a páralecsapódás (hacsak nincs gyakori szellőztetés vagy folyamatos, nagymértékű légcsere), így könnyen kialakulnak a ronda és az egészségre is ártalmas penészfoltok.

  Van azonban megoldás a problémákra: az INHEMIWA(r) hő- és hangszigetelő panel! A világújdonságnak számító egyedülálló magyar találmány, a többrétegű INHEMIWA(r) hőszigetelő panel azon kívül, hogy a polisztirol rétege magas hővezetési és páradiffúziós ellenállással rendelkezik, a kétrétegű légbuborékos hővisszaverő fóliájának köszönhetően megakadályozza, hogy a meleg levegő a hideg külső falhoz jusson, és bekövetkezhessen a nem kívánt páralecsapódás. Tehát a páradiffúzió feltételei nem adottak. Nedvesség hiányában pedig a penészgombák sem tudnak megtelepedni rajta.
  A 4 cm vastag INHEMIWA(r) panel 0,0258 W/mk (lambda jel) értékű, kompozit szerkezet, mely egy peremes habosított (BASF) polisztirol keretprofilból, valamint két réteg, a keretprofilra légmentesen felragasztott légbuborékos aluminizált hőtükör-fóliából áll. Közöttük légrés van.
  A panel anyagai hosszú idő alatt sem változnak meg, nem korhadnak, nem zsugorodnak, ellenállnak a természetes agresszív (pl. salétrom) közegeknek. A nagy sűrűségű polisztirol alapanyag víztaszító tulajdonságú, és nehezen éghető.
  A szabadalmaztatott eljárással és a védett technológia alapján gyártott panelekkel - az eddigi tesztvizsgálatok alapján - mintegy 70 százalékos energia-megtakarítás érhető el a panellel szigetelt falakon. Az ÉMI vizsgálat szerint egy szabványos B30-as falazóelemen elhelyezett hőszigetelő panel a fal U=1,43 W/m2K hőátbocsátási tényezőjét U=0,44 W/m2K értékre csökkenti.
  Sokkal komfortosabb, mert télen a belső térben a falak nem hidegek, nem húznak, nyáron pedig klíma nélkül is kellemes 20-22 °C-os beltéri hőmérsékletet biztosít. Sőt a salétromos falak egészségkárosító hatását is kiküszöböli.
  Hangszigetelő tulajdonsága is jó, mintegy -20 dB lel csökkenti a kinti zajt, így forgalmas helyeken, tetőtéri beépítéseknél ilyen szempontból is előnyös az alkalmazása.

  Sok esetben nem megoldható a külső szigetelés, pl.

  • díszített homlokzatoknál, műemlék jellegű épületeknél, vályogházaknál
  • társas- és panelházaknál a lakók közti megegyezés vagy pénz hiányában.
  • tetőterekben, padlástérben, szuterénben, pincében
  • rossz időjárási viszonyok mellett, illetve fagyveszély esetén.

  INHEMIWA panel lépcsős pereme és metszeteEzekben az esetekben is kitűnő megoldás az INHEMIWA(r) hő- és hangszigetelő panel. Fontos előnye, hogy lakásonként egyedileg (!) kivitelezhető, a pénztárcától függően akár több lépcsőben is.
  Célszerű nem csak a külső falak belső felületét, hanem a mennyezetet is szigetelni, mert a hő 30%-a arra távozik!
  Az INHEMIWA szigetelésnél nem kell számolni az állványozás, az újravakolás és a szakszerű kivitelezés járulékos költségeivel. Sokan nem tudják ugyanis, de szakszerűen a külső szigetelést fagyhatárig kellene levinni, ez pedig egy kész ház esetén rengeteg többletköltséggel jár (lábazat, vízvető és a járda felbontása, közmű áthelyezése). Ha nem így teszünk, az olyan, mintha télen nagykabátban lennénk, de nem lenne rajtunk cipő!
  A paneleket egyszerű felszerelni, nem kell kötésbe rakni, mivel lépcsős peremmel kapcsolódnak egymáshoz, szikével könnyen vághatók, dübellel vagy ragasztással rögzíthetők a falra. Egységes homogén szerkezetének köszönhetően jól glettelhető. Utána festhető, tapétázható, illetve burkolható.
  Szereléskor fontos betartani a gyártó utasításait! Szakszerű kivitelezés esetén a gyártó 30 év garanciát vállal a termékre. Igény esetén az INHEMIWA kivitelezésében járatos megbízható szakembereket is tudnak ajánlani. További információk a panel és a kivitelezés áráról a www.belsoszigeteles.hu weboldalon találnak

  Budapest, pestmegyei forgalmazó és bemutató terem:
  SVEA Hungaria Kft.
  1036 Budapest, Lajos u. 78
  Telefon: (+36-1) 250-6907, (+36-30) 336-2560
  www.belsoszigeteles.hu

  Gyártó: MAPO-Bau Kft.,
  H-2646 Drégelypalánk, Hrsz 0224.
  Telefon: (+36-35) 567-045, (+36-30) 256-9293
  www.inhemiwa.hu

  További érdekes cikkeinkről se maradsz le, ha "lájkolod" az Ezermester Facebook oldalát, ahol folyamatosan újdonságokkal jelentkezünk!

  Címkék:  inhemiwa szigetelés, hőszigetelés


  Szólj hozzá a cikkhez!

  Be kell jelentkezned, hogy hozzászólhass a cikkekhez!
  Ezermester, Facebook, vagy Google fiókkal is bejelentkezhetsz.

  Gyártói jótanácsok tetőterünk szigeteléséhez

  ThermoShield hőpajzs

  Gyártói jótanácsok tetőterünk szigeteléséhez ThermoShield hőpajzs

  A ferdetetős épületszerkezet nagyon összetett struktúra, mert sokféle anyagból, sokféle munkafolyamat során épül meg. Sokan azt gondolják, hogy ha elkészült tetőterükben problémát tapasztalnak,...

  2005 óta forgalmazott Thermo-Shield „hőpajzs”, mely 50%-ban mikroméretű kerámiagömbökből épül fel. Rétegvastagsága kb. 0,3 mm, és hőszigetelő festékként alkalmazzák, elsősorban épülethomlokzatokon,...

  Kapcsolódó cikkek
  Kapcsolódó fórum témák
  Ezermester Webshop

  Hőszigetelés

  HőSzigeteléS

  Kosárba3 795,00 Ft