Rögzítés vegyi dübellel

A Patex vegyi dübel erős és megbízható kötés biztosít minden anyagtípusho, különösen ott, ahol nincs lehetőség más kötési mód alkalmazására, pl. betonban, üreges téglafalban, gázbeton falazatokban stb. Mindenhol alkalmazható, ahol nagy terhet kell rögzíteni, és feszítés nélküli rögzítés szükséges. Ez a termék kiváltja a hagyományos dübeleket és az egyéb mechanikus megoldásokat, mint pl. a tipli. Standard kinyomópisztoly segítségével bárhol gyorsan alkalmazható.

A CF 850 poliészter anyagú vegyi dübel közepes és nagy terheléseknél univerzálisan alkalmazható. Gyorsan szárad, vegyi ellenálló-képessége mérsékelt. Nagyon jó hő- és mechanikai tulajdonságokkal rendelkezik, de használata nedves és vízzel telt lyukaknál nem ajánlott.
A CF 900 vinilészteres vegyi dübel extra terhelhetőségű, és nedves közegben - akár vízzel telt lyukaknál - is használható. Szintén kiváló hő- és mechanikai tulajdonságokkal rendelkezik, ez a legnagyobb vegyi ellenálló-képességgel bíró műgyanta ragasztó. Tűzálló képessége F 120 minősítésű, és európai tanúsítvánnyal rendelkezik a téglafalakhoz és betonhoz történő használathoz.
A vegyi dübelek alkalmazási lehetőségei igen sokoldalúak. Alkalmasak biztonsági ajtók, kapuk, klíma- és árnyékolástechnikai berendezések, beépítésére. Ezen túlmenően pergolák, tetőszerkezetek rögzítésénél is nagyon jól használhatók. Megkönnyítik a teraszok és erkélykorlátok, tájékoztató táblák és a műhold-antennák felszerelését. Beépített konyhabútorok, polcok, szekrények, továbbá nagy méretű világítótestek, mosdókagylók, zsalugáterek falra erősítésénél és WC-csészéknél is biztonságos rögzítést biztosítanak. Nagy szilárdságuk gépi berendezések, szalagkorlátok, csővezetékrendszerek szerelésénél is kiválóan hasznosíthatók.
Üreges anyagoknál való alkalmazásukkor a falba "ütvefúró üzemmód" nélkül kell lyukat fúrni, majd a furat alapos kitisztítása után szitahüvely kerül a furatba. A kartusról vegyük le a kupakot és a fém szorítógyűrűt, a keverő és adagoló csőrt pedig csavarjuk a helyére. Használat előtt kb. 10 cm hosszú csíkot kell kinyomni, és csak akkor megfelelő az alkotóanyagok keveredése, ha a kinyomott anyag már egységesen szürke és homogén. A furatot a fenéktől kezdve töltsük ki gyantával. A menetes fémszárat csak ezt követően lehet az óra mutató járásával azonos irányba tekerve a helyére csavarni. A gyanta kikeményedése után lehet csak a rögzítőszárat terhelésnek kitenni.

További információk:
Henkel Magyarország Kft. Lakossági és Szakipari Ragasztóanyagok Üzletág
H-1113 Budapest, Dávid Ferenc u. 6.,
H-1519 Budapest, Pf.429.
Telefon: (+36-1) 372-5555,
Fax: (+36-1) 209-1543

További érdekes cikkeinkről se maradsz le, ha követed az Ezermester Facebook oldalát, vagy előfizetsz a nyomtatott lapra, ahol folyamatosan újdonságokkal jelentkezünk!


Szólj hozzá a cikkhez!

Be kell jelentkezned, hogy hozzászólhass a cikkekhez!
Ezermester, Facebook, vagy Google fiókkal is bejelentkezhetsz.

SOLAR napelemek és kollektorok rögzítése

Bármilyen rögzítésről is beszélünk a napelemes rendszereknél, a termékek legfontosabb ismertető jele az időjárás-állóság kell legyen. A stabil és megbízható szerkezetek hosszú éveken keresztül...


Hőszigetelő rendszerek rögzítése

A hőszigetelő rendszerek mechanikai rögzítése elsősorban a szél szívóhatása és a folyamatos légmozgás okozta vibráció miatt szükséges. A viharos szél az épületek előtt elhaladva...