LindabRoof tetőfelújító rendszer

A Magyarországon (és a környező térségben) az elmúlt évtizedekben széleskörűen elterjedt, hagyományos építési módokkal készült, lapostetős épületek csapadékvíz elleni szigetelése tipikusan bitumenes, műanyag vagy PVC alapú lágyfedésű kivitellel történt. Az ilyen módon vízszigetelt lapostetők állaga, műszaki állapota napjainkra nagyon sok esetben rohamosan leromlott, elkerülhetetlenné váltak az elég gyakori (maximum kb. 5 évenkénti) és költséges karbantartási, felújítási munkák.

Az ilyen típusú régi, lágyfedésű lapostetők felújítására ad gazdaságos, műszakilag megfelelő, ugyanakkor esztétikus megjelenést biztosító megoldást a Lindab Kft. által kifejlesztett LindabRoof könnyűszerkezetes tetőfelújító rendszer.
Az alkalmazás a meglévő szerkezeti anyagok teljes megbontása és megerősítése nélkül, rövid építési idővel, száraz építéstechnológiával gazdaságosan történhet. Minden esetben teljes körű adaptációs tervezés szükséges az egyedi viszonyok, igények és követelmények függvényében.
A nyeregtető geometriai méreteinek korlátait a szerkezeti megvalósíthatóság, a funkció (gazdaságos és megbízható csapadékvíz-elvezetés) és az esztétikai szempontok egyszerre határozzák meg. A szélesség maximum 30 méterig, a tető hajlásszöge 6-15-30 fok között változtatható. A tető hosszirányú mérete gyakorlatilag nincs korlátozva.

Az új tetőszerkezet külső megjelenésének kialakításához a rendszer változatos burkolati megoldásokat tartalmaz. Az alkalmazott külső tetőhéjazat fajtája esztétikai és gazdaságossági igényszinttől függően háromféle lehet:

(1) trapézlemez,
(2) cserepeslemez, vagy
(3) korcolt fémlemez-fedés valamennyi színezett bevonatú, tűzihorganyzott acéllemezből.

A tetőburkolathoz igazodva a rendszer háromféle oromfali burkolatot kínál:

(1) trapézlemez (LVP20, LVP45);
(2) vakolt felület, vagy
(3) függőlegesen kialakított korcolt fémlemez-fedés (PLX).

A meglévő tetőfödém és az új szigeteletlen tetőszerkezet között kialakuló búvótér nem tesz lehetővé lakható, emberi tartózkodásra alkalmas beépítést, viszont hatékonyan felhasználható épületgépészeti berendezések elhelyezésére, szerelvények elvezetésére, így biztosítva azok közvetlen időjárási hatásoktól való védelmét.

Telefon: (23) 531-300, fax: (23) 531-143
2051 Biatorbágy, Állomás u. 1/A.
www.lindab.hu

További érdekes cikkeinkről se maradsz le, ha követed az Ezermester Facebook oldalát, vagy előfizetsz a nyomtatott lapra, ahol folyamatosan újdonságokkal jelentkezünk!


Szólj hozzá a cikkhez!

Be kell jelentkezned, hogy hozzászólhass a cikkekhez!
Ezermester, Facebook, vagy Google fiókkal is bejelentkezhetsz.

juc avatarja

juc         Lindab

Sziasztok!

A lindabroof tetőszerkezettel kapcsolatos kérdésem lenne, hogy körülbelül milyen árban mozog. Nyílván egyedi árak vannak, a felújítandó lakástól függ. Mégis szeretném tudni, hogy mire lehet számítani egy kb 20 éves 70m2 nagyságú tetőnél, családi házon.
Köszönöm

Energiahatékony VELUX tetőtéri ablakok megfizethető áron

A népszerű VELUX tetőtéri ablakok 3-rétegű üvegezéssel ellátott Standard Plus választéka minden épületben kiállja a próbát: korszerű, energiahatékony és pénztárcakímélő.


Zöldtetők

Az extenzív zöldtető vékony (6–15 cm) ültetőközegében szárazságtűrő, kertészeti gondozást, öntözést nem igénylő növényzet él. Az extenzív zöldtetők használatuk módja szerint nem járható tetők....