Csomagoljuk be a házat

Akropenta festékek

Napjainkban igen elterjedtek a diszperziós festékek. A Materiál Vegyipari Szövetkezet kiváló és megbízható minőségű termékeket kínál e területen is a hazai piacra. Az AKROPENTA(r) márkanév alatt gyártott palafesték ma is egyedülálló a hazai piacon. A Materiál a vizes diszperziós festékek, ragasztók egyik fő komponensének gyártója is, ezért tudott kifejleszteni égésgátló festékeket, vagy üvegtapéta festékeket és ragasztókat is.

A festékboltokban 10 l-es (14 kg-os) kiszerelésben kapható - egyelőre fehér színben - az AKROPENTA(r) szilikon + HOMLOKZAT FESTÉK. Természetesen a forgalomban lévő színkeverőkkel akár házilagosan is tetszés szerint színezhető. A megfelelő adalékok jó vízállóságot biztosítanak, de ugyanakkor nem akadályozzák meg a AKROPENTA(r) szilikon + HOMLOKZAT FESTÉK-kel festett falak természetes szellőzését, páraáteresztését. Igen kellemes vele dolgozni, egy kis kézügyességgel nemcsak a szakemberek, hanem bárki fel tudja hordani, ecsettel, hengerrel vagy szórással.
Az AKROPENTA(r) szilikon + HOMLOKZAT FESTÉK kültéri használatra készült, ellenáll a szélsőséges időjárási hatásoknak, esőnek, napsütésnek, a nagy hőmérséklet-ingadozásoknak, de használható beltérben is. Beltéri felhasználásnál biztosítani kell a helyiség szellőzését a felvitel és a száradás ideje alatt.
A felület előkészítését segíti az AKROPENTA(r) GOMBAÖLŐ ALAPOZÓ. Elsősorban a régebbi vakolatoknál, vagy penészedésre hajlamos vizes, párás helyeken előnyös az alkalmazása. Cement, beton, gipsz és műkő felületeken egyaránt tökéletes impregnáló. További előnye, hogy segíti a festék tapadását porózus felületeken.
Nem csak a fal, hanem a lábazat és a régebbi építésű házak pala tetőszerkezete is újjávarázsolható az AKROPENTA(r) PALA- ÉS LÁBAZATFESTÉK-kel. A neve utal a fő felhasználási területére, de természetesen alkalmas betonra, vakolatra és betoncserépre is. Felhasználható belső és külső felületekre, ellenáll extrém időjárási körülményeknek, és UV sugárzásnak is. Nagyon fontos, hogy a használat során az elöregedett, fellazult, felszálkásodott pala felületeket nagyon gondosan le kell tisztítani, mert a nem megfelelően előkészített felületről a festék a le nem kapart réteggel felválhat!
A Materiál Vegyipari Szövetkezet szakértői minden nap elérhetők, hogy az Önök műszaki igényeinek leginkább megfelelő, kiváló, magyar gyártású anyag kiválasztásában segítsenek.

MATERIÁL VEGYIPARI SZÖVETKEZET

1239 Budapest, Ócsai út 10.
Telefon: 286-0363, 286-0365,
Fax:286-0364

Internet: www.material.hu
E-mail: info@material.hu

További érdekes cikkeinkről se maradsz le, ha követed az Ezermester Facebook oldalát, vagy előfizetsz a nyomtatott lapra, ahol folyamatosan újdonságokkal jelentkezünk!


Szólj hozzá a cikkhez!

Be kell jelentkezned, hogy hozzászólhass a cikkekhez!
Ezermester, Facebook, vagy Google fiókkal is bejelentkezhetsz.

Hőszigetelő festék

Rosszul szigetelt épületeknél a túl hideg falrészeken már alacsony páratartalom mellett is megfigyelhető a penészesedés, mert a hideg falakra könnyebben kicsapódik a nedvesség. Emiatt szükséges a...


Bosch festékszóró rendszerek

A Bosch a nyári szezonban vezetett be a piacra egy olyan eszközt, ami értékes segítséget jelent a barkácsolók számára sima és erősen textúrát felületek festéséhez és lakkozásához. A PFS festékszóró...