Új lehetőség a lakberendezésben

Természetes akryl kő

Az 1947-ben alapítot koreai LG Chem hat év kutatómunka és fejlesztés eredményeként hozta létre azt a modern anyagot, amely új színfoltot vihet a lakberendezésbe, s mindezt elérhető áron. Az LG HI-MACS elnevezésű anyag természetes akryl kő, amely 75%-ban természetes ásványokból és 25 %-ban színező anyagokból áll.
Ez a pórusmentes, homogén és könnyen tisztítható anyag tökéletesen ellenáll a párának és gőznek a fürdőszobában. Szépség, elegancia, hosszú élettartam és meleg tapintás jellemzi. A konyhában is praktikus és higiénikus. Homogén, egyöntetű felülete ellenáll a szennyeződéseknek, és hosszú élettartamot biztosít.
Mind a mosogatók, mind a mosdók - a standard formáktól az egyénileg megálmodott alakzatokig - bármilyen kialakításban elkészíthetők az LG HI-MACS anyagokból.

A homogén felület könnyen tisztítható egy nedves ronggyal vagy szivaccsal és egy kevés tisztítószerrel vagy súroló szerrel, mint pl. Ajax vagy Cif. Időközönként javasolt átdörzsölni egy súrolószerrel átitatott szivaccsal, hogy hosszabb távon megőrizzük eredeti állapotát. A foltok száraz ronggyal letörölhetők. Néhány erőteljesebb folt eltávolítása (mint pl. ételszínezék vagy gyümölcslé) jelentősebb tisztítást követel. Ezeket fehérítőt tartalmazó tisztítószerrel távolíthatjuk el, majd vízzel öblítsük át a felületet. A fehérítőt legfeljebb 2-5 percig hagyjuk rajta a munkafelületen.

Az új anyag tartós és időtálló, de mint minden, ez is megsérülhet, ha helytelenül használják. Ne helyezzünk meleg vagy forró edényt közvetlenül a munkafelületre, használjunk edényalátétet! Kisebb felületi sérülések könnyen javíthatók, de mélyebb sérülések, vágások szakember munkáját igénylik. Nikotin foltok és cigaretta által okozott égési sérülések könnyen eltávolíthatóak súrolószerrel. A kisebb karcolások csiszolással eltüntethetők. Nagyobb mechanikai sérülések színazonos anyaggal észrevétlenül kipótolhatók.

Az új anyaggal jelenleg Budapesten, a Materiál Centerben ismerkedhetnek meg az érdeklődők. Az LG HI-MACS legnagyobb előnye a rugalmas formavilág, amellyel kielégítheti a legmerészebb elképzeléseket is. Képeinken fiatal cseh formatervezők munkái láthatók, akik érdekes, egyéni megoldásokhoz használják a természetes akryl kő anyagot, de természetesen ezeknél jóval "konzervatívabb" felhasználási lehetőségekre - konyhai munkapult, fürdőkád, mosdó - is alkalmazható.

További érdekes cikkeinkről se maradsz le, ha követed az Ezermester Facebook oldalát, vagy előfizetsz a nyomtatott lapra, ahol folyamatosan újdonságokkal jelentkezünk!


Szólj hozzá a cikkhez!

Be kell jelentkezned, hogy hozzászólhass a cikkekhez!
Ezermester, Facebook, vagy Google fiókkal is bejelentkezhetsz.

Tapadókorong helyett

Bizonyára találkoztak már olyan tapadókorongos háztartási eszközzel, használati tárggyal,amia leírás szerint sima felületre –csempére, laminált bútorfelületre – igen erősen feltapasztható. Aztán...


Mit tud a jacuzzi?

A masszázskádak vagy más néven jacuzzik tervezésekor a hagyományos masszőrök technikáját próbálják meg utánozni víz és levegő befúvásával, amihez aromaterápia és nyugtató zene is társulhat.