Otthonunk védelme

Szakemberek szerint sincs tökéletes biztonság, de legalább kövessünk el mindent, hogy megnehezítsük a betörő ténykedését.
A védelem első sarkalatos pontja a bejárati ajtó. Az ajtó lehetőleg legalább 4 cm vastag, tömör fa, esetleg fém legyen, de ugyanilyen fontos az ajtótok rögzítése a falba. Az ajtó kiemelés elleni védelmét a zsanér fölötti kiemelés-gátlóval vagy hevederzár felszerelésével oldhatjuk meg. Ez utóbbi a gyengébb ajtók és keretek erősítését is szolgálja, és másodzárként is alkalmazható.
A biztosítók általános követelménye szerint 2 db biztonsági zár felszerelése szükséges a mechanikus védelem kialakításához. A bevéső-zár lehet hagyományos, vagy több ponton záródó. Csak MABISZ és EN tanúsítvánnyal rendelkező terméket vásároljunk, valamint olyat, amin a biztonsági fúrás- és törésvédő pajzs csavarjai átmennek, az ajtó- a zár- és a zárbetét egységét, biztonságát fokozva.
Ugyanilyen fontos a hengerzár-betét megválasztása, mely fúrásbiztos és legalább 5 csapos, minőségi tanúsítvánnyal rendelkező kell hogy legyen. A hengerzár-betét ne álljon ki többre az ajtóból ill. a pajzsból 2 mm-nél, hogy a leggyakoribb betörési módot, a zártörést megakadályozzuk.
A másodzár kisebb méretű bevéső zár, pl. 777-es vagy rászerelő gombos zár is lehet. Ez utóbbit csak tele ajtóra ajánljuk, mert az ablak betörésével benyúlva, a gomb elforgatásával kinyitható. Előnye viszont, hogy könnyen felszerelhető és belülről kulcs nélkül, a gomb elforgatásával működtethető.

Vásárlás előtt kérje ki szakember véleményét.

Az Elzett több, mint 80 éves zárgyártó múltja és a tulajdonos, a világ egyik legnagyobb biztonsági termékeket gyártó vállalata, a svájci Kaba csoport lehetővé teszi, hogy a megbízható Elzett gyártmányok mellett a Kaba csoport magas színvonalú termékeit, beléptető rendszereit, automata ajtórendszereit is ajánlani tudjuk.

Váci úti bemutatótermünk és mintaboltunk dolgozói szaktanácsadással, a biztonságvédelmi eszközök széles választékával várják a vásárlókat.

Kaba Elzett
Biztonságtechni kai Rt.
1138 Budapest,
Váci út 117-119.

1550 Budapest, Pf. 198

Telefon: 329-1414
Fax: 329-0692

e-mail: elzett@mail.matav.hu
http: www.kaba-elzett.hu

További érdekes cikkeinkről se maradsz le, ha követed az Ezermester Facebook oldalát, vagy előfizetsz a nyomtatott lapra, ahol folyamatosan újdonságokkal jelentkezünk!

Címkék: védelem, zár, lakat

Szólj hozzá a cikkhez!

Be kell jelentkezned, hogy hozzászólhass a cikkekhez!
Ezermester, Facebook, vagy Google fiókkal is bejelentkezhetsz.

Új családvédelmi akcióterv

A kormány nemrég bejelentett családvédelmi akcióterve alaposan megmozgatja majd az ingatlanpiacot, beleértve a használt lakások adás-vételét és a lakásfelújítást is. Ha egy piacra plusz pénz...


Műanyag nyílászárók

Az elmúlt években egyre jobban terjed a műanyag nyílászárók alkalmazása. Nem véletlen ez anagy népszerűség. A műanyag ajtók, ablakok számtalan előnnyel rendelkeznek, és ezért mára rengetegen...