Saját készítésű autó-miniatűrök

4A modellezők világa legalább olyan sokszínű, mint maga az élet. Többé-kevésbé mindenki a különlegességekhez vonzódik, ám a legtöbben ezt félig vagy teljesen kész formában szeretnék megszerezni. A szombathelyi Velics János ennek pont az ellenkezőjét teszi, olyan modelleket készít, amelyek sokszor csak néhány példányban készülnek el. Modelljei azonban nemcsak ezért, hanem 1:75-es léptékük, készítési módjuk miatt is különlegesek, ugyanis nem gyári fémautók, hanem teljesen saját készítésűek.

A márka és típus megválasztásában mindig determináns az építő személyes vonzalma, ám az alapvető műszaki rajzok és adatok is legalább ilyen fontosak. Az anyaggyűjtés e téren egyáltalán nem könnyű, ám Velics János kitartó ember, és minden fellehető képet, rajzot begyűjt a kísérleti- és tanulmányautókról, gyakran a készítő cégektől is segítséget kér és kap. Más nem igen korlátozza a választásait. Ezt követi a kiszemelt kocsi fő egységeinek, méretpontos rajzainak elkészítése.
2 A karosszériák általában egy tömör fatömbből készülnek. A futóművek egyszerűek, a kerekek, egy-egy acélhuzal tengelyre erősítve, a karosszéria tömbjének alsó hornyaiba ragasztottak. Ezek az ún. sziluett-modellek, amelyek viszont parányi méretük ellenére nem nagyoltak, és formailag hűen követik az eredeti kocsi minden hajlatát, üregét, egyéb jellegzetességét. A zárt kocsiszekrények esetében az ablakok csak jelképesek, ám a buboréktetős autóknál ezek vékony, átlátszó műanyag fóliából mélyhúzott alkatrészek. Ilyenek pl. a Ford és a GM 1954-1958 közötti tanulmányautói (1). Az '50-es évek elején készült Buick Le Sabre és a híres Ferrari Mithos leheletvékony szélvédője mögött - lévén ezek nyitott járművek - a teljes utastér is kialakításra került, mégpedig igényes minőségben.
Miként készül egy ilyen autó? Nos, itt és most csak "madártávlati" leírással szolgálhatunk. Előbb a nyers formatömb kerül kialakításra, majd erről előbb az oldalnézet, ezt követően pedig a hársfa tömbről a többi nézeti rajz szerinti felesleges részek kerülnek levésésre. A kerékdobok ürege is most kerül kimélyítésre. Ezt 3 követi a finom részletek kialakítása; véséssel, csiszolással. A mélyedések, hornyolások helye mindenkor méret szerint előrajzolt, a finom mívű lemunkálásokhoz apró és sajátkészítésű éles vésők, hornyoló kések szükségesek. No, és jó szem, nagyító, a biztos kéz is elengedhetetlen követelmény. A nyers karosszéria felületének a finomítását egy vékony, beitatott lakkréteg alapozza meg, ezt követi a több vékony rétegű kézi fényezés. A kerekeket régebben Velics mester Epokittal összeragasztott karton korongokból vágta ki, ma már azonban a mesterdarab is hársfából készül, és az ez alapján megvalósított Epokitt öntvények kerülnek krómezüstözés után a kocsira. A tárcsamintázatokat saját készítésű, osztótárcsa jellegű léptetőmű segítségével, prégeléssel mélyíti a parányi fakorongokba. Az eredmény bámulatos (2).
Amire Velics János nagyon büszke - s méltán - az a Bugatti T 41 típusú kocsi szerelt alváza, amely Epokittból öntött alkatrészekből és hajszálvékony huzalokból készült remekmű (2, 3, 4). Minden darabja méret- és valósághű, így érthető, hogy becsült értéke a 60000 forintot is meghaladja. Minden elismerésünk a készítőnek, aki nem a divatos modellezői irányzatokat követi, hanem a hagyományos kézi munkában leli örömét (4). Gratulálunk, és további sikereket kívánunk.

További érdekes cikkeinkről se maradsz le, ha követed az Ezermester Facebook oldalát, vagy előfizetsz a nyomtatott lapra, ahol folyamatosan újdonságokkal jelentkezünk!

Címkék: modell, modellezés

Szólj hozzá a cikkhez!

Be kell jelentkezned, hogy hozzászólhass a cikkekhez!
Ezermester, Facebook, vagy Google fiókkal is bejelentkezhetsz.

Könyves részből vitrin

Aki valamit gyűjt, előbb utóbb helyszűkébe kerül a tárgyak gyarapodó száma miatt. Ekkor kell egy új tároló hely kialakításához helyet keresni. Ez azonban nem feltétlenül egy új bútordarabbal...


Egyéni dísztárgyak

Az otthonát mindenki igyekszik különféle dísztárgyakkal sajátosan egyedivé tenni. A készen vásároltak persze igényes darabok, ám ezek mellett a saját személyes élményeinkre utaló tárgyakkal is...