Kémény történetek

2008-12-09 17:30:42 |

Egy rég nem látott földimmel futottam össze. Nagy örömmel üdvözöltük egymást, beszélgetésünk a régi közös történetek felidézésével indult, de hamarosan a napi gondokkal folytatódott....

Tudod építkezünk és ez felemészti minden időnket, no és pénzünket - panaszolta.
Emelkedő építőanyag árak, kivitelezői bakik... Már a második fővállalkozóval dolgozunk. Most a majdani fűtéssel kapcsolatos dolgokat intézzük. Sürgősen el kell döntenünk, hogy a fűtést milyen rendszerű gázkazánnal szeretnénk megoldani és ahhoz milyen kéményt válasszunk. Mindenképpen akarunk gázfűtést, hiszen az kiforrott technológia, de oda kell figyelnünk a fűtés hatásfokára az egyre növekvő energiaárak miatt. A leggyakoribb vélemény szerint a kondenzációs fűtés a legjobb. Ez a modern, mai kornak megfelelő technológia. Ráadásul nagyon gazdaságos, ezt használva marad meg a legtöbb pénzem, hisz a legkisebb a gázfogyasztása. De sok hozzáértő azt is mondta, hogy elég egy sima turbo kazán, a mi éghajlati viszonyaink és a nálunk honos fűtésszerelés mellet azzal is lehet gazdaságosan fűteni. Elég tanácstalan vagyok, melyik technológiát válasszam, és ahhoz milyen kéményt vegyek, hisz nem akarom kéményerdővel építeni a házam, hogy mindenre felkészüljek? Ráadásul sürget az idő, mert jövő héten jön a kőműves építeni!
Itt, ennél a pontnál éreztem; milyen jó, hogy értek valamicskét a kéményekhez, hogy segíthetek gyermekkori haveromnak.
Elmondtam, hogy a Leier Hungária Kft gyárt olyan korszerű kéményt - a neve Leier ECO 14 - amelyik mind a kondenzációs, mind a turbo gázkazánhoz tökéletes. Csatlakoztatható rá akár kondenzációs, akár sima turbo gázkazán is. E kémény választása esetén a későbbiek során esetlegesen felmerülő probléma is kiküszöbölhető - hiszen tudjuk, hogy a gázkazánok élettartama nem végtelen, cserélni kell majd. A Leier ECO 14 kéményrendszer esetében a későbbiek során nem kell új kéményt vásárolni, építeni akkor sem, ha a turbo kazánt szeretné cserélni kondenzációs kazánra, vagy fordítva! A cég garantálja, hogy a megrendeléstől számítva öt munkanapon belül kiszállít minden kéményt az ország egész területére. Így nem kell a kőműveseidnek várakozniuk, vagy más munka után nézniük! Ez egy tökéletes megoldás.
Ez nagyszerű, miért nem hallottam én eddig erről?- fakadt ki. Ha már itt tartunk, szeretnénk a későbbiekben egy szép kandallót is, ahhoz is tudsz kéményt ajánlani?- kérdezte.
Hát persze! A Leier Hungária Kft biztosít kéményt kandallóhoz, cserépkályhához, vegyestüzeléses központi fűtéshez egyaránt. Bármit szeretnétek, a Leier a viszonteladóin keresztül mindenre kínál megoldást. Ráadásul most nagy kedvezménnyel vásárolhatók meg a Leier kéményrendszerek - LSK,LK,LT - a Leier Eco 14 kéményre pedig kiemelt, extra akciót indított a Leier Hungária Kft 2008. őszére.

Mivel későre járt, búcsúzkodtunk, de abban maradtunk, találkozunk még, folytatjuk beszélgetésünket.

Kocsis Csaba
kéményrendszerek üzletágvezető

További érdekes cikkeinkről se maradsz le, ha követed az Ezermester Facebook oldalát, vagy előfizetsz a nyomtatott lapra, ahol folyamatosan újdonságokkal jelentkezünk!

Címkék: kémény, fűtés, leier

Szólj hozzá a cikkhez!

Be kell jelentkezned, hogy hozzászólhass a cikkekhez!
Ezermester, Facebook, vagy Google fiókkal is bejelentkezhetsz.

Gázkazán hőszivattyúval

A gáz krízis miatti energiahiány és az elszabaduló energiaárak miatt hazánkban is hatalmas tempóban szaporodtak a klíma- és hőszivattyús fűtések. Ehhez jött hozzá a napelemek gyors terjedése,...


Mennyi legyen a fűtővíz hőfoka?

A korszerű, lángszabályozós gáz­kazánok automatikusan szabályozzák a fűtővíz hőfokát, de igen nagy számban használnak még régebbi kazán-konstrukciókat is. (Sok szerelő esküszik még most is a régi...