Korszerű szivattyúk, korszerű otthonokba

2021-12-14 07:23:03 | Módosítva: 2021-12-29 15:33:27

A Wilo SE német szivattyúgyártó cég mindig is törekedett arra, hogy a technikai fejlesztésekben élen járjon. A Wilo nevéhez fűződik az első „áramlás serkentő” szivattyú 1928-ból, az 1988-ban bevezetett első „frekvenciaváltós szivattyú”, valamint a 2001-ben bevezetett Stratos sorozat, az állandó mágneses motorral rendelkező, alacsony energiafogyasztású, nedvestengelyű frekvenciaváltós szivattyú. Az utóbbi évek technikai fejlődését és az elektronikai fejlesztések által elérhető lehetőségeket kihasználva a Wilo kifejlesztette a világ első okos szivattyúját, a Stratos Maxo és Stratos Pico sorozatot.


Okosszivattyú alatt röviden összefoglalva olyan megoldást értünk, amely a szivattyúzás terén eddig még nem látott, újszerű működési, szabályozási megoldásokat (a lehető legnagyobb energiamegtakarítás elérése érdekében), és a mai kornak megfelelő kommunikációs lehetőségeket nyújt.

Az intelligens otthonokban használt gépek egymás közötti, és a felhasználó felé történő kommunikációja egyre fontosabb. Ennek megfelelően kiemelkedő szerepet kap a kivitelező és az üzemeltető tájékoztatása: a szivattyúk nagyméretű, színes, magyarul beszélő kijelzővel vannak felszerelve, amelyekről leolvasható minden üzemi paraméter és hibaüzenet. Távolról Bluetooth-on keresztül képes telefonhoz vagy tablethez csatlakozni, így könnyen hozzá lehet férni az üzemi adatokhoz és a beállításokhoz, valamit az interneten keresztül is el lehet érni ugyanezeket az információkat, mint például az aktuális térfogatáram, nyomás, közeghőmérséklet, villamosenergia felhasználás. Az esetleges hibajelzést nyugtázni és a beállításokat változtatni is lehet távolról. A Stratos MAXO szivattyú magyar nyelvű kezelési felülettel rendelkezik, az esetleges hibákat színkódokkal és magyar nyelvű feliratokkal jelzi – könnyen és gyorsan eldönthető a hiba jellege alapján, hogy szervizt kell hívni, vagy a felhasználó saját maga is el tudja hárítani a hibát, így időt és pénzt takarít meg.


A szivattyú első indítását segítik a lakossági Stratos Pico modellnél az olyan egyszerű beállítások, mint a megadható radiátorok száma, vagy felületfűtés esetén a fűtendő felület területe – ezeket az értékeket utólag százalékosan hozzá tudjuk pontosan igazítani a végleges üzemi helyzethez.

A Dynamic Adapt Plus szabályozás elérhető a Stratos MAXO és Pico modell esetén. Segít a szivattyú első üzembe helyezésénél a rendszer munkapontjának a meghatározásában. A szivattyút elindítva az első 24 órában teszteli a fűtési/hűtési rendszert, előzetes munkapont beállítása nélkül. Elemzi, hogy milyen térfogatáramok adódnak a rendszerben, és úgy optimalizálja a szivattyú beállítását, hogy mindig a lehető legkisebb teljesítménnyel biztosítsa a komfortos fűtést.

A fenti lehetőségek csak töredéke a valóságban kihasználható funkcióknak. Részletesebb információkért kérjük, keressék meg a Wilo Magyarország Kft. munkatársait az alábbi elérhetőségeken: 

wilo.hu@wilo.com

www.wilo.hu


További érdekes cikkeinkről se maradsz le, ha követed az Ezermester Facebook oldalát, vagy előfizetsz a nyomtatott lapra, ahol folyamatosan újdonságokkal jelentkezünk!


Szólj hozzá a cikkhez!

Be kell jelentkezned, hogy hozzászólhass a cikkekhez!
Ezermester, Facebook, vagy Google fiókkal is bejelentkezhetsz.

Vezeték nélküli, határtalan szabadság az öntözésben is

Megérkezett az AQUINNA, az Einhell akkumulátoros kerti szivattyúja.Az idei kerti szezon egyik új sztárja vitathatatlanul az AQUINNA, a világ első akkumulátoros kerti szivattyúja. A készülék az...


Siemens: Synco Living rendszer

Az intelligens ún. „smart” megoldások ma már elengedhetetlen elemei amindennapoknak. Okostelefonokkal kommunikálunk, otthon smart-TV-ken nézzük a televíziós és internetes tartalmakat,...