Folttisztítás és környezetvédelem

2009-06-16 18:55:35 | Módosítva: 2009-06-16 18:59:33

Az otthon és a család ruháinak tisztasága a ház asszonyának ügyességéről árulkodik.

Mára nyilvánvalóvá vált, hogy a környezetkárosításban az otthonok szerepe óriásira nőtt a háztartási vegyszerek széleskörű használatával. Az átlag háziasszony a tisztaság fokozása reményében az előírt mosószer mennyiségnél jóval többet használ. Mindaz a vizekbe kerülve károsítja az élővilágot, az adalékanyagok ekcémát, bőrbetegségeket okoznak.
A környezetkárosítás csökkentésére keresik a megoldást a környezetbarát tisztítószerek. Ám sokszor a jól csengő megnevezés mögött hagyományos, ártalmas termékek állnak. A "növényi nyersanyagból készült" felirat önmagában nem garantálja egy termék környezetbarát voltát. Számít ugyanis, hogy milyen egyéb összetevőket tartalmaz. A "biológiai" felirat, nem azonos a "biológiailag lebomló" megnevezéssel.
A valódi öko-tisztítószerek klór- és foszfátmentes készítmények, nem tartalmaznak töltőanyagot, szintetikus színezőanyagot, optikai fehérítőt, génmódosított enzimeket, sem szintetikus illatanyagokat. Fejlesztésük során nem folytattak állatkísérleteket. Független bőrgyógyászati intézetek tesztjei mellett az Ecogarantie(r) embléma tanúsítja, hogy egy termék a természet körforgásába illeszkedve a jövő generáció számára is megőrzi a fenntarthatóságot.
Az AlmaWin ökológiai szempontok szerint kifejlesztett tisztítószerei az ember és természet közti béke helyreállítására hivatottak. A Vegán emblémával ellátott termékek alapanyagai természetes növényi és ásványi eredetű, megújuló anyagok. Mivel nagysűrűségű koncentrátumok, ezért a hagyományos tisztítószereknél kevesebbet kell használnunk belőlük, ami pénztárcánkat és környezetünket is kíméli.

A nyár közeledtével aktuális kérdés a folttisztítás. Az AlmaWin epeszappan tradicionális zsíroldó és folteltávolító szer, hatását természetes marhaepe enzim biztosítja. A nedves szappannal bedörzsölt textíliát rövid ideig állni hagyjuk, majd átdörzsöljük, vagy mosógépbe tesszük. Alaposan eltávolítja a fű, zöldség, gyümölcs, tinta és vérfoltokat, hatékonyan oldja a zsírt és a fehérjét.
A "mindentudó" Narancsolaj tisztítószer - a háztartás egész területén - hígítva tisztításhoz, koncentrátumként folttisztításhoz is használható. Tiszta narancs és citromolajok képezik az alapját. Természetes illat kíséri munkánkat, és megszünteti a kellemetlen szagokat a szemetesben és a fürdőszobában is.
Eltávolítja a rágógumi, gyertyaviasz, gyanta, tinta és golyóstoll, mindenféle ragasztó és körömlakk, valamint az olaj, gépolaj, kátrány, zsír, olajfesték és lakk foltokat. Használhatjuk ruhán, kárpiton, fém, üveg, porcelán, fa, PVC és egyéb vízálló felületen, pl. autón, kerékpáron, hajón is. A konyhában megszünteti a zsírt, olajmaradékot, kormot, sőt, az autón a bogármaradványokat.
Nem kell tehát lemondanunk a tisztaságról, de választásunkkal óvhatjuk gyermekeink és környezetünk jövőjét.

 


Kizárólagos forgalmazó: Presto Pilot Kft.
1117 Budapest Budafoki út 111-113.
Telefon: (06-1) 205-3024, Fax: (06-1) 208-1294
biotermek@presto.hu;
http://www.presto.hu/

 

További érdekes cikkeinkről se maradsz le, ha követed az Ezermester Facebook oldalát, vagy előfizetsz a nyomtatott lapra, ahol folyamatosan újdonságokkal jelentkezünk!


Szólj hozzá a cikkhez!

Be kell jelentkezned, hogy hozzászólhass a cikkekhez!
Ezermester, Facebook, vagy Google fiókkal is bejelentkezhetsz.

Régi légelszívók tisztítása

A régi típusú légelszívók közel sem olyan "puccosak", mint mai utódaik, ám a jól karbantartottak még ma is jól szuperálnak. Légszállításuk is megfelelő, és alig hangosabbak a mostaniaknál. Viszont...


Egyedi szennyvíztisztítás

Az elmúlt évtizedekben a szennyvíz ártalmatlanítására csak a központi szennyvíztisztítás és az emésztőgödör jöhetett szóba. Előbbi nem mindenhol érhető el, utóbbi pedig környezetvédelmi szempontból...