THERMOFLOC - Természetes szigetelőanyag

2008-12-01 17:21:10 |

A Thermofloc egy szigetelőanyag, amely az épületek tető-, födém- és falszerkezeteinek védelmét biztosítja, védelmet jelent a nyári meleg és a téli hideg ellen. Alapanyaga újrahasznosított újságpapír. A hozzáadott sók mellett semmilyen szintetikus anyagot nem tartalmaz.

A Thermofloc szigetelőanyag kiemelkedő hőszigetelési tulajdonságokkal bír. A szintetikus szigetelésekhez képest sokszoros hőtárolási képessége van. Védelmet biztosít a farontó bogarakkal és gombákkal szemben, hiszen a hozzáadott bórsók a legősibb és hatékonyabb favédőszerek, és távol tartják a rágcsálókat is az épülettől. Megvédi épületeket a tűz pusztító erejével szemben is, 15 cm-es vastagságú falazat több mint egy órás védelmet nyújt az épületnek.
A magas hőmérsékletű (nyári) hővédelem bizonyságát támasztja alá az a kísérlet, amiben a közel 1000 fokos kemence-hőmérséklet ellenére a fal külső hőmérséklete egy óra elteltével mindössze 24 fokot emelkedett.
A Thermoflocot nem csak hőtechnikai paraméterei különböztetik meg a szintetikus szigetelőanyagtól, hanem hanggátlása is, amely már 10 cm-es vastagságban több mint 50 Db. Nem elhanyagolható a páratechnikai hatékonysága sem, amely megfelelő szerkezet esetén biztosítja az épület ideális klímáját. Akár 30 % nedvesség felvétel sem rontja hőszigetelő képességét.
Statikusan semleges, így bármilyen szerkezetbe beépíthető. Minden építőanyagnál számít a bekerülési és beépítési költség, valamint néhol a tartósság is. A Thermofloc beépítés során rés-és süllyedésbiztos eredményt kapunk, továbbá vágási hulladékkal sem kell számolni. Ár-érték arányát tekintve versenyképes szintetikus versenytársaival.

További információ: 06-20-9433-893

További érdekes cikkeinkről se maradsz le, ha követed az Ezermester Facebook oldalát, vagy előfizetsz a nyomtatott lapra, ahol folyamatosan újdonságokkal jelentkezünk!


Szólj hozzá a cikkhez!

Be kell jelentkezned, hogy hozzászólhass a cikkekhez!
Ezermester, Facebook, vagy Google fiókkal is bejelentkezhetsz.

Szigetelt zöldtetők

A városok napjainkra jellemzően számottevő területet hasítottak ki a természetből. Az emberiség felelős tudatra ébredésével szerencsére az igény is egyre inkább előtérbe kerül, hogy próbáljuk a...


Belső hőszigetelés

Megoszlanak a vélemények arról, hogy a lakások belső hőszigetelése jó, vagy rossz megoldás. Ámszámos esetben nincs más lehetőség alakás belső klímájának javítására, mint a falak belső...