Jobb kilátás, több fény

Tetőtéri újdonságok

2010-05-09 18:32:22 |

A FAKRO újdonsága, az FDY-V Duett ProSky elnevezésű megemelt forgástengelyű, integrált alsó bevilágítóval rendelkező tetőtéri ablak által biztosított bevilágító felület eddig csak függőleges sorolással volt elérhető.

A megnövelt, max. 255 cm hosszúságú ablaktokban két szárny kerül elhelyezésre. A felső szárny billenő módban nyílik, a forgástengelye a középvonalnál magasabban helyezkedik el, a zárt állapotban való légcseréről a V40P automata tokszellőző gondoskodik. Az alsó szárny fix, a belső üveg ragasztott, biztonsági üveg. A hagyományos sorolásnál az összekötő elem szélessége 30 cm, az FDH esetében mindössze 15 cm, tovább növelve a bevilágító felületet
A hasonló méretű sorolt ablakokkal összehasonlítva mind az ablak ára, mind a beépítés költsége alacsonyabb, a beépítés egyszerűbb, gyorsabb.
A hőszigetelő üvegezésnek köszönhetően az üveg hőátbocsátási tényezője 1,0 W/m2K, az ablaké 1,4 W/m2K.
A tökéletes kényelem érdekében az FDY-V ablakra a FAKRO kiegészítői felszerelhetők.

Megnövelt biztonság

A biztonság az ember alapvető szükséglete. A tetőtéri ablakok sajátos termékek, amelyek a felhasználók fejefölé, a tetőszerkezetbe kerülnek beépítésre. A tetőablakoknak a tetőn munkát végzők számára ugyanúgy biztonságot kell nyújtaniuk, mint megakadályozniuk az épületbe való könnyű bejutást.
A FAKRO ablakokban alkalmazott edzett külső üveg fokozottan ellenáll a mechanikai hatásoknak, jégkár ellen élettartam garanciával rendelkezik. Az alkalmazott topSafe betörésgátló szerkezeti megerősítésnek köszönhetően a kivételes panoráma megnyugtató biztonságérzettel párosul a tetőtérben. A hosszabb, ferdén behajtott rögzítő csavaroknak köszönhetően az ablakszárny nehezebben szakad ki a tokszerkezetből, a kilincsfogadó vasmag betétje szellőzőállásban is biztosan tartja kilincset, a szárny alsó profilján elhelyezett acélmerevítés a szerszámokkal történő betörést gátolja meg.
A kéményseprőt, tetőfedőt vagy a tv-szerelőt baleset érheti, ha véletlenül rálép a nem megfelelő biztonsági fokozatú ablak szárnyára. A biztonságos nyílászárók alkalmazása hozzájárul az épület biztonságos üzemeltetéséhez.
Egyre gyakoribbak a lakásokba és házakba történő betörések. A tulajdonosok elsősorban a homlokzati nyílászárókat biztosító betörésvédelmi rendszerekbe fektetnek be, és gyakran megfeledkeznek a tetőtéri ablakokról, amelyeken keresztül szintén be lehet jutni a helyiségekbe. A statisztikai adatok szerint egyre több betörés történik tetőtéri ablakon keresztül.
A topSafe rendszerű tetőablakok a betöréssel szemben megnövelt ellenállással rendelkeznek. Nyugodtan alhatunk abban a tudatban, hogy a tetőtér biztonságát a topSafe rendszerű FAKRO tetőablakok biztosítják, amelyek nemcsak az időjárás viszontagságaitól védenek meg.

FAKRO Magyarország Kft.
1113 Budapest, Diószegi út 54/a
Telefon: (+36-1) 365-1432
Fax: (+36-1) 365-1433
www.fakro.hu

További érdekes cikkeinkről se maradsz le, ha követed az Ezermester Facebook oldalát, vagy előfizetsz a nyomtatott lapra, ahol folyamatosan újdonságokkal jelentkezünk!


Szólj hozzá a cikkhez!

Be kell jelentkezned, hogy hozzászólhass a cikkekhez!
Ezermester, Facebook, vagy Google fiókkal is bejelentkezhetsz.

Ne dobjuk ki a pénzt az ablakon!

A „NincsHuzat Kft.” több mint 10 éve foglalkozik ablakszigeteléssel, ablakfelújítással és nyílászárók korszerűsítésével. A szentendrei székhelyű vállalkozás gyorsan és szakszerűen elvégzi...


Szellőztessünk, de hogyan?

Az egészséges élet elképzelhetetlen friss levegő nélkül. Ezt zárt helyiségben is biztosítanunk kell, ha jó közérzettel szeretnénk dolgozni, pihenni. Az egyre tökéletesebb szigetelések miatt a...