Jobb kilátás, több fény

Tetőtéri újdonságok

2010-05-09 18:32:22 |

A FAKRO újdonsága, az FDY-V Duett ProSky elnevezésű megemelt forgástengelyű, integrált alsó bevilágítóval rendelkező tetőtéri ablak által biztosított bevilágító felület eddig csak függőleges sorolással volt elérhető.

A megnövelt, max. 255 cm hosszúságú ablaktokban két szárny kerül elhelyezésre. A felső szárny billenő módban nyílik, a forgástengelye a középvonalnál magasabban helyezkedik el, a zárt állapotban való légcseréről a V40P automata tokszellőző gondoskodik. Az alsó szárny fix, a belső üveg ragasztott, biztonsági üveg. A hagyományos sorolásnál az összekötő elem szélessége 30 cm, az FDH esetében mindössze 15 cm, tovább növelve a bevilágító felületet
A hasonló méretű sorolt ablakokkal összehasonlítva mind az ablak ára, mind a beépítés költsége alacsonyabb, a beépítés egyszerűbb, gyorsabb.
A hőszigetelő üvegezésnek köszönhetően az üveg hőátbocsátási tényezője 1,0 W/m2K, az ablaké 1,4 W/m2K.
A tökéletes kényelem érdekében az FDY-V ablakra a FAKRO kiegészítői felszerelhetők.

Megnövelt biztonság

A biztonság az ember alapvető szükséglete. A tetőtéri ablakok sajátos termékek, amelyek a felhasználók fejefölé, a tetőszerkezetbe kerülnek beépítésre. A tetőablakoknak a tetőn munkát végzők számára ugyanúgy biztonságot kell nyújtaniuk, mint megakadályozniuk az épületbe való könnyű bejutást.
A FAKRO ablakokban alkalmazott edzett külső üveg fokozottan ellenáll a mechanikai hatásoknak, jégkár ellen élettartam garanciával rendelkezik. Az alkalmazott topSafe betörésgátló szerkezeti megerősítésnek köszönhetően a kivételes panoráma megnyugtató biztonságérzettel párosul a tetőtérben. A hosszabb, ferdén behajtott rögzítő csavaroknak köszönhetően az ablakszárny nehezebben szakad ki a tokszerkezetből, a kilincsfogadó vasmag betétje szellőzőállásban is biztosan tartja kilincset, a szárny alsó profilján elhelyezett acélmerevítés a szerszámokkal történő betörést gátolja meg.
A kéményseprőt, tetőfedőt vagy a tv-szerelőt baleset érheti, ha véletlenül rálép a nem megfelelő biztonsági fokozatú ablak szárnyára. A biztonságos nyílászárók alkalmazása hozzájárul az épület biztonságos üzemeltetéséhez.
Egyre gyakoribbak a lakásokba és házakba történő betörések. A tulajdonosok elsősorban a homlokzati nyílászárókat biztosító betörésvédelmi rendszerekbe fektetnek be, és gyakran megfeledkeznek a tetőtéri ablakokról, amelyeken keresztül szintén be lehet jutni a helyiségekbe. A statisztikai adatok szerint egyre több betörés történik tetőtéri ablakon keresztül.
A topSafe rendszerű tetőablakok a betöréssel szemben megnövelt ellenállással rendelkeznek. Nyugodtan alhatunk abban a tudatban, hogy a tetőtér biztonságát a topSafe rendszerű FAKRO tetőablakok biztosítják, amelyek nemcsak az időjárás viszontagságaitól védenek meg.

FAKRO Magyarország Kft.
1113 Budapest, Diószegi út 54/a
Telefon: (+36-1) 365-1432
Fax: (+36-1) 365-1433
www.fakro.hu

További érdekes cikkeinkről se maradsz le, ha követed az Ezermester Facebook oldalát, vagy előfizetsz a nyomtatott lapra, ahol folyamatosan újdonságokkal jelentkezünk!


Szólj hozzá a cikkhez!

Be kell jelentkezned, hogy hozzászólhass a cikkekhez!
Ezermester, Facebook, vagy Google fiókkal is bejelentkezhetsz.

Mivel szigeteljünk a tetőtérben? (1. rész)

Az elmúlt néhány évben a különböző épületenergetikai minősítések fontossága és szükségessége jelentősen megnőtt. Természetesen ezzel egy időben előtérbe kerültek egyéb fogalmak is, mint a...


Ajtó-, ablakrácsok

Az ablakok és ajtók előtti rácsokra a biztonság miatt van szükség. A szomorú tapasztalatok ugyanis aztigazolják, hogy a lakásbetörések legtöbbjét az ajtók, ablakok feltörésével hajtják végre. Ám...