Hernyótalpas lépcsőnjáró

2010-09-26 18:31:50 | Módosítva: 2010-10-05 23:04:02

A lépcsőn való közlekedés fiatalon és egészségesen nem probléma, de egy bizonyos életkor után, vagy megromlott egészségi állapottal, már nem is olyan egyszerű feladat. Nincs mindenütt lift, mert pár lépcsőfok mellé nem érdemes építeni, de ez a pár lépcsőfok is leküzdhetetlen akadályt jelenthet például egy kerekesszékkel közlekedőnek. Egy olyannak, aki esetleg csak ideiglenesen, egy lábtörés miatt került tolószékbe, vagy olyannak, aki élete hátralévő részét egy betegség miatt kénytelen kerekesszékben tölteni.

Számukra, pontosabban segítőik számára, jelent nagy segítséget a hernyótalpas lépcsőnjáró. A hernyótalp egy fogazott gumi heveder, ami illeszkedik a lépcsőfokok éléhez. A heveder mozgási irányától függően halad a gép felfelé vagy lefelé. Akkumulátoros hajtása van, egy feltöltéssel akár több emelet megtételére is alkalmas. A lépcsőfordulókban nagy segítség a két kis gumikerék, ami lehetővé teszi a könnyű manőverezést. Az akkumulátor töltöttségi szintje folyamatosan ellenőrizhető, a kijelző színének megváltozása figyelmeztet, ha időszerű az akku feltöltése.
A kerekesszék könnyen és egyszerűen csatlakoztatható hozzá. A csatlakoztatás a segítő feladata, akinek ezen kívül csak annyi a dolga, hogy a fogantyúk elforgatásával a gépet vagy felfelé, vagy lefelé irányítja. Különösebb erőkifejtésre nincs szüksége.
A könnyebb szállíthatóság érdekében a gép két részre bontható, így jobban elhelyezhető egy autóban, hogy oda vihessük, ahol szükség lehet rá.
Teherbírása 130 kg, és maximum 40 fokos meredekségű lépcsőn használható.

MEDIBOG Bt.
6000 Kecskemét, Horváth Döme u. 12.
Telefon: (06-30) 232-8286
Fax: (06-76) 486-361
email: medibog@fibermail.hu
www.medibog.hu

További érdekes cikkeinkről se maradsz le, ha követed az Ezermester Facebook oldalát, vagy előfizetsz a nyomtatott lapra, ahol folyamatosan újdonságokkal jelentkezünk!


Szólj hozzá a cikkhez!

Be kell jelentkezned, hogy hozzászólhass a cikkekhez!
Ezermester, Facebook, vagy Google fiókkal is bejelentkezhetsz.

14 ötlet a lépcsők alatti terek hasznosítására

Fiókos lépcső: az egyes lépcsőfokok alatti rész kiváló hely a cipők tárolására. Ez a megoldás viszonylag bonyolult, érdemes már a lépcső építésekor betervezni. Aszimmetrikus lépcső: elsőre fura...


Lépcső alatti holttér kihasználása

A lakásban sok helyen keletkezhetnek kihasználatlan holtterek. Ha van elég helyünk egy nagyobb lakásban ez még jó is, mert ha nincs minden tele, kellemesen szellős, rendezett lesz az...