Minőségi építkezés gyorsan, reális áron

Méretre gyártott betonelemek az építőiparban

2010-09-14 22:47:46 |

Minőségi építőanyagokból építkezni gyorsan és lehetőleg olcsón - ez minden építtető és építkezési vállalkozó álma, miközben ma már meg kell felelni az egyedi igényeknek és az ötletes tervezői elképzeléseknek is. Mindezen kívánságokhoz tökéletesen alkalmazkodnak a Leier méretregyártott vasbeton termékei, magas színvonalon és kiváló ár-érték arány mellett.

Egy építkezés megtervezésénél még napjainkban is csak ritkán jelenik meg az "időtényező" - pedig aki időt nyer, az esetek többségében ezzel együtt pénzt is nyer. Egy lakópark, egy hotel vagy egy ipari létesítmény gyors felépítésével és használatba vételével például nagyon sok pénzt.
Az építtető érdeke az, hogy az építkezés megkezdésétől számítva, a lehető leggyorsabban álljanak a falak, tető alá kerüljön az épület, és minél kevesebb legyen az időigényes utómunka. Hiszen például csak a szerkezetépítési fázis egy napos késedelme akár egy héttel későbbre is teheti a kivitelezés véghatáridejét. Mindez elkerülhető a méretre gyártott Leier vasbeton építőelemekkel.
Az építési tervek alapján a vasbeton kéregfalakat és födémeket gyorsan és pontosan gyártják le. Mire az épület alapját kiemelik, már meg is érkeznek az egyedi méretre gyártott vasbeton elemek, amelyeket a Leier pontosan a felhasználás idejére, "planned time" rendszerben szállít ki a helyszínre. Jól szervezett kivitelezés esetén hetente akár 500-700 m2 alapterületű szerkezeti szint is felépíthető - mondta el Girbicz József, a Leier előre gyártott elemek üzletágának munkatársa.

Kellő előrelátás és pontos tervkészítés esetén az egyedileg legyártott betonelemeknél nem csak az ajtók és ablakok helyét készítik el a gyártás során, hanem az elektromos szerelvények, és az épületgépészeti berendezések majdani kiépítéséhez szükséges csatlakozási és átkötési helyeket is beépítik, - így nem csak a szerkezetépítési, hanem a befejező munkák is felgyorsulnak, illetve elmaradhatnak.
A vasbeton elemek sima, úgynevezett gletteléskész felületet alkotnak, amelyet vakolni sem kell, - a festők és a burkolók is hamarabb a munkához kezdhetnek. Így építkezni ezért valóban tiszta, rendkívül precíz, kimondottan gyors és költség-hatékony.
A méretre gyártott Leier vasbeton elemek komplett rendszert alkotnak, amellyel a pincétől, az egyes szinteken keresztül a tetőtérig, az egész épületszerkezet hatékonyan és gyorsan felépíthető, mivel az épületszerkezet nagy pontosságot és gondos kivitelezést igénylő csatlakozási csomóponti megoldásait már az üzemi előregyártás fázisában kialakítják.

A Leier kéregfal elemek talajszint alatti és talajszint feletti vasbeton falszerkezetek felépítésére egyaránt jól használhatók családi- és társasházak, ipari épületek, csarnokok és mezőgazdasági épületek pincéinél, vagy föld feletti teherhordó és egyéb falainál is. A kéregelemes födémek pontosan igazodnak a tervezett épület geometriájához, így rendkívül változatos épületformák kialakítását teszik lehetővé, ráadásul a födém építése lényegesen gyorsabb, egyszerűbb, zsalu igénye minimális. Az egyes szinteket összekötő lépcsők gyorsan és hatékonyan elkészíthetőek a méretpontos, egyedi gyártású vasbeton lépcsőelemek felhasználásával. Az előre gyártott vasbeton lépcsők beemelés és szerelés után azonnal terhelhetőek.
Ezen Leier-termékekről bővebb információ a www.leier.eu oldalon található.

További érdekes cikkeinkről se maradsz le, ha követed az Ezermester Facebook oldalát, vagy előfizetsz a nyomtatott lapra, ahol folyamatosan újdonságokkal jelentkezünk!

Címkék: leier, beton

Szólj hozzá a cikkhez!

Be kell jelentkezned, hogy hozzászólhass a cikkekhez!
Ezermester, Facebook, vagy Google fiókkal is bejelentkezhetsz.

Járófelületek építése

Ismeri azt az érzést, amikor néhány év után tönkrement a járda?Vagy már a kezdetektől fogva folyik be a víz a pincébe vagy a ház alá? Ezek elkerülése nem kihívás, évtizedek óta rutinfeladat.


Betonozás a nyári forróságban

Ha nem is a legnagyobb öröm a nyári hőségben betonozni, ha a munkák ütemezésében ez a nehéz feladat éppen a legmelegebb nyári időszakra esik, akkor nincs sok választása az építőnek. A korszerű...