Murexin hőszigetelő rendszer

Energy Saving System

2010-09-02 23:03:48 | Módosítva: 2010-09-07 23:36:13

A hőszigetelés az év minden szakában megtérül. Míg a hideg évszakokban melegen tartja a falakat, addig nyáron a hőszigetelés tulajdonképpen úgy működik, mint egy légkondicionáló. A Murexin hőszigetelő rendszerek az úgynevezett "termosz-effektust" alkalmazzák: télen a szigetelés megakadályozza a drága meleg kiszökését, nyáron pedig megvédi a ház belső terét a túl erős felmelegedéstől.

A kényelmes beltéri klíma javítja a közérzetet a négy fal között. Az Energy Saving System hőszigetelő rendszerek egyik fő előnye, hogy ősszel és télen "meleg" falakat biztosítanak. Minél magasabb a falfelület hőmérséklete, annál kényelmesebbnek érezzük a szoba hőmérsékletét. A "meleg" falak között az ember még akkor is jól érzi magát, ha a szoba hőmérséklete alacsonyabb - és emellett még a fűtéssel is spórol.
A szoba levegőhőmérséklete és a falfelület hőmérséklete közötti különbség döntő fontosságú, és nem szabad, hogy 3 °C-nál nagyobb legyen (19-22°C közötti tartományban). Ezzel szorosan összefügg a tömör falazóanyagok hőtároló képessége, ami pl. éjszaka, megakadályozza a falfelület lehűlését.
A Murexin Energy Saving System Active, System Active Living, System Active Plus és System Active Mineral hőszigetelő rendszer a legköltséghatékonyabb megoldás az épület hőszigetelésére. A számos előnyén túl - mint például a környezet megóvása, a ház értékének növelése és a fűtésköltségek megtakarítása - meg kell még említenünk az egyszerű feldolgozhatóságát is. A feldolgozás során nem csak időt, hanem pénzt is spórolhatunk. Ki ne spórolna szívesen duplán? Ráadásul a következő generációknak is!

  • egyszerű feldolgozás
  • kedvező ár
  • változatos kialakítási lehetőségek
  • kifejezetten a családi házakra és a lakóépületekre kifejlesztve
  • környezetbarát
  • nincs hőhíd
  • a legjobb épületfizikai tulajdonságokkal rendelkezik
  • bevizsgált és minősített rendszerek
  • hosszú élettartamú rendszerek

A Murexin EUROCOLORS 200 színnel áll rendelkezésre. Nem csak a vakolatot, hanem igény szerint az ahhoz illő homlokzatfesték is megrendelhető egyszerre. A gyártó a színkártyák összeállítása során az aktuális nemzetközi trendeket vette figyelembe, hogy minden igénynek eleget tehessek. Kívánság szerint azonban egyéni színárnyalatok kikeverésére is van lehetőség.

A rendszer alkotóelemei mellett - mint a ragasztó és ágyazó-habarcs, szigetelő lapok, alapozó és fedőbevonat - a Murexin számos fontos kiegészítő elemet is kínál, amelyek egymással összehangolva biztosítják a hőszigetelő rendszerek megbízható és biztonságos használatát. Bármire is van szükség - a lábazati- és élvédő profiltól egészen a dübelig - a Murexin termékrendszerben minden megtalálható.
Hőszigetelő rétegként a polisztirol és az ásványgyapot lemezek szolgálnak. Ezt egy páraáteresztő, repedésálló, flexibilis ágyazóhabarccsal látják el, ami ragasztótapaszból és üvegszövet-hálóból tevődik össze. Erre a rétegre kerül az alapozó. A fedőréteget az időjárásálló, páraáteresztő és a jó vízlepergető tulajdonságú vékonyvakolatok (műgyanta, szilikát, szilikon) alkotják.
A Murexin hőszigetelő rendszerek minden alapfelületre alkalmazhatók, ideálisak régi és új építésű családi- és társasházakhoz, és nem lakóépületekhez is.

További érdekes cikkeinkről se maradsz le, ha követed az Ezermester Facebook oldalát, vagy előfizetsz a nyomtatott lapra, ahol folyamatosan újdonságokkal jelentkezünk!


Szólj hozzá a cikkhez!

Be kell jelentkezned, hogy hozzászólhass a cikkekhez!
Ezermester, Facebook, vagy Google fiókkal is bejelentkezhetsz.

Energiatakarékossági tippek

Legyen szó akár otthonunk komfortjáról, akár háztartási gépekről vagy háztartási munkáról, akár szórakozásról, megkerülhetetlen téma az energiával való takarékoskodás. Ezt azonban tanulni kell,...


Betonkoszorúk hőszigetelése

Az épület koszorújának építőanyag általában eltér a falazat anyagától. Miután ez a rész alapvetően fele az épület szilárdságáért, ezért ezt egybeöntött betonból készítik. A beton hőszigetelő...