Murexin hőszigetelő rendszer

Energy Saving System

2010-09-02 23:03:48 | Módosítva: 2010-09-07 23:36:13

A hőszigetelés az év minden szakában megtérül. Míg a hideg évszakokban melegen tartja a falakat, addig nyáron a hőszigetelés tulajdonképpen úgy működik, mint egy légkondicionáló. A Murexin hőszigetelő rendszerek az úgynevezett "termosz-effektust" alkalmazzák: télen a szigetelés megakadályozza a drága meleg kiszökését, nyáron pedig megvédi a ház belső terét a túl erős felmelegedéstől.

A kényelmes beltéri klíma javítja a közérzetet a négy fal között. Az Energy Saving System hőszigetelő rendszerek egyik fő előnye, hogy ősszel és télen "meleg" falakat biztosítanak. Minél magasabb a falfelület hőmérséklete, annál kényelmesebbnek érezzük a szoba hőmérsékletét. A "meleg" falak között az ember még akkor is jól érzi magát, ha a szoba hőmérséklete alacsonyabb - és emellett még a fűtéssel is spórol.
A szoba levegőhőmérséklete és a falfelület hőmérséklete közötti különbség döntő fontosságú, és nem szabad, hogy 3 °C-nál nagyobb legyen (19-22°C közötti tartományban). Ezzel szorosan összefügg a tömör falazóanyagok hőtároló képessége, ami pl. éjszaka, megakadályozza a falfelület lehűlését.
A Murexin Energy Saving System Active, System Active Living, System Active Plus és System Active Mineral hőszigetelő rendszer a legköltséghatékonyabb megoldás az épület hőszigetelésére. A számos előnyén túl - mint például a környezet megóvása, a ház értékének növelése és a fűtésköltségek megtakarítása - meg kell még említenünk az egyszerű feldolgozhatóságát is. A feldolgozás során nem csak időt, hanem pénzt is spórolhatunk. Ki ne spórolna szívesen duplán? Ráadásul a következő generációknak is!

  • egyszerű feldolgozás
  • kedvező ár
  • változatos kialakítási lehetőségek
  • kifejezetten a családi házakra és a lakóépületekre kifejlesztve
  • környezetbarát
  • nincs hőhíd
  • a legjobb épületfizikai tulajdonságokkal rendelkezik
  • bevizsgált és minősített rendszerek
  • hosszú élettartamú rendszerek

A Murexin EUROCOLORS 200 színnel áll rendelkezésre. Nem csak a vakolatot, hanem igény szerint az ahhoz illő homlokzatfesték is megrendelhető egyszerre. A gyártó a színkártyák összeállítása során az aktuális nemzetközi trendeket vette figyelembe, hogy minden igénynek eleget tehessek. Kívánság szerint azonban egyéni színárnyalatok kikeverésére is van lehetőség.

A rendszer alkotóelemei mellett - mint a ragasztó és ágyazó-habarcs, szigetelő lapok, alapozó és fedőbevonat - a Murexin számos fontos kiegészítő elemet is kínál, amelyek egymással összehangolva biztosítják a hőszigetelő rendszerek megbízható és biztonságos használatát. Bármire is van szükség - a lábazati- és élvédő profiltól egészen a dübelig - a Murexin termékrendszerben minden megtalálható.
Hőszigetelő rétegként a polisztirol és az ásványgyapot lemezek szolgálnak. Ezt egy páraáteresztő, repedésálló, flexibilis ágyazóhabarccsal látják el, ami ragasztótapaszból és üvegszövet-hálóból tevődik össze. Erre a rétegre kerül az alapozó. A fedőréteget az időjárásálló, páraáteresztő és a jó vízlepergető tulajdonságú vékonyvakolatok (műgyanta, szilikát, szilikon) alkotják.
A Murexin hőszigetelő rendszerek minden alapfelületre alkalmazhatók, ideálisak régi és új építésű családi- és társasházakhoz, és nem lakóépületekhez is.

További érdekes cikkeinkről se maradsz le, ha követed az Ezermester Facebook oldalát, vagy előfizetsz a nyomtatott lapra, ahol folyamatosan újdonságokkal jelentkezünk!


Szólj hozzá a cikkhez!

Be kell jelentkezned, hogy hozzászólhass a cikkekhez!
Ezermester, Facebook, vagy Google fiókkal is bejelentkezhetsz.

Mikor és mivel szigeteljünk

Egy új ház építésénél, de még felújításnál is fontos gondoskodni az épület hőszigeteléséről. Az építtetőnek előbb-utóbb döntést kell hoznia arról, hogy milyen anyagot válasszon erre a célra....


Építkezzünk 21. századi módon

Itt van az ősz, itt van újra. Szerencsés esetben az emberfia-lánya alaposan kinyaralta magát, és úgy érzi, lélekben fel van készülve a tervezett építkezési munkálatokra. Azért nem árt egy...