Finn gyártmányú Halltex panelek

Belső hőszigetelés

2012-07-23 11:29:20 | Módosítva: 2012-07-24 22:11:11

Magyarországon él egy előítélet a belső hőszigeteléssel szemben, ami elsősorban abból fakad, hogy korábban valóban nem lehetett erre alkalmas anyagokhoz hozzájutni. Ma már nagyon sokan élhetnének sokkal komfortosabb, egészségesebb körülmények között, nem mellékesen olcsóbban is a Halltex panelek alkalmazásával.

Tény, hogy vannak anyagok, amelyek egyszerűen nem alkalmasak belső felhasználásra. Ugyanakkor viszonylag olcsók, és ezért bizony csábítóak a laikus számára. A használatuk azonban nem hozza meg a kívánt eredményt. Ez azonban csak arra bizonyíték, hogy minőségi eredményhez, kiváló anyagokat kell használni.

Ilyen a Finnországban 1946 óta, azaz 66 éve gyártott Halltex panel. Ne felejtsük el, hogy ebben az északi országban a házak, lakások szigetelése az egyik legjobb Európában.

Halltex használatának előnyei:

Luxus hőkomfort és alacsonyabb fűtésszámla: a burkolandó fal minőségétől függően 2-4 fokkal alacsonyabb fűtési hőmérsékleten is jobb lesz a hőérzet. A kevesebb energia-szükséglet azonnal jelentkezik a számlában is (1-1° kb. 7% megtakarítást jelenthet).

Sokkal kisebb beruházás: elég csak a megválasztott problémás falfelületeket szigetelni, míg a külső megoldásoknál a teljes, így természetesen sokkal nagyobb felületet burkolnak.

Nagyon gyors kivitelezhetőség: a szerelési útmutató alapján mester segítsége nélkül is felrakható. Így a munkadíj teljes egészében megtakarítható.

Megújult belső tér: a hőszigetelés egyben lakásfelújítás is. A falat, hacsak nincs extrém rossz állapotban, nem kell előkészíteni. A lap közvetlenül felragasztható festett falra, tapétára, és azonnal kész, tiszta, belsőépítészeti értékű felületet ad. (Nincs sem felrakás előtt, sem utána glettelés, száradási idő, alapozás, festés és ezekkel járó kosz stb.)

Természetes anyag: a panel mindössze 12 mm vastag, természetes alapanyagú (faliszt és a fa természetes gyantája), belső felhasználás szempontjából első kategóriás termék. Gyerekszobák ideális burkolata.

A gyárilag előre tapétázott lapok 23-féle színben, papír, textil és textil-vinil keverék felületekkel kaphatók. Akik nem találnak nekik tetsző tapétájú panelt, választhatnak a festhető papírtapétás család tagjai közül, és felrakás után a kívánt színre festhetik a felületet, akár vizes bázisú festékkel is.
Külön panel van a plafonon történő hőszigetelésre. Ennek a tapétája alufóliára laminált papír. A panel – a Halltex nyújtotta hagyományos előnyök mellett – hőtükörként is funkcionál, ami azért nagyon értékelendő, mert a meleg egyébként elsősorban felfele szökne.

Érthető emberi magatartás, hogy nagyon sokan télen szigetelnek. Az optimális időszak azonban a nyár lenne, amikor a falak teljesen kiszáradnak. Ilyenkor még az erősen hőhidas, párakicsapódásra- és emiatt penészesedésre hajlamos falakat is lehet megfelelő előkészítés után Halltex panelekkel burkolni. A probléma nem fog többet jelentkezni.

További érdekes cikkeinkről se maradsz le, ha követed az Ezermester Facebook oldalát, vagy előfizetsz a nyomtatott lapra, ahol folyamatosan újdonságokkal jelentkezünk!


Szólj hozzá a cikkhez!

Be kell jelentkezned, hogy hozzászólhass a cikkekhez!
Ezermester, Facebook, vagy Google fiókkal is bejelentkezhetsz.

Pénztárcabarát pincefödém szigetelés

Mielőtt belevágnánk bármilyen termék magasztalásába, kezdjük egy kis gazdaságossági-megtérülési kitekintéssel. Érdemes alapul venni egy átlagos „kádárkocka” jellegű épületet, és gyors...


Meglévő hőszigetelő rendszerre: homlokzati hőszigetelés

Az első homlokzati hőszigetelések már két évtizedesek, és az akkori szokásoknak megfelelően 4-6 cm vastagságú hőszigetelő lemezzel készültek. A mai előírásoknak és elvárásoknak ez már nem felel...