GrünPower napkollektorok és napelemek

2012-07-08 14:56:04 | Módosítva: 2012-07-08 14:56:04

A GrünPower napkollektorok széles körben elterjedtek Magyarországon kiváló ár-érték arányuk és megbízható működésük miatt. Mára már több ezer magyar háztartás rezsiköltségeit csökkentik a jól ismert zöld-kék márkajelű termékek.

A GrünPower felhasználók arról számolnak be, hogy évi kb. 100 000 forintot tudnak megtakarítani a napkollektor rendszerük segítségével és nagyobb mennyiségben áll a rendelkezésükre melegvíz, mint a korábbi, elavult gáz vagy elektromos árammal működtetett készülékek esetében.

A készülékek telepítése rendkívül egyszerű és akár egy nap alatt elvégezhető. A napkollektor tetőre rögzítését követően már csak egy hidegvíz betápra van szükség. A megtermelt melegvizet közvetlenül a bojlerre vagy a kombi kazánra javasolt rákötni, ezáltal a már meglévő csővezetékeken jut el a melegvíz a szaniter kivezetésekig. Ez az egyszerű és tiszta bekötési mód természetesen nemcsak a telepítés költségeit csökkenti, de a háziasszonyokat is megkíméli a napokig tartó takarítástól.

A GrünPower Technik – a tudatos termékfejlesztésnek köszönhetően – kizárólag nagyhatásfokú turbós vákuumcsövekkel szereli a napkollektorait. 2011-től fűtésrásegítéses napkollektor rendszerekkel és elektromos áramot előállító napelem rendszerekkel bővült a termékválaszték.
A nagy közönségsikert arató BIG PIPE rendszerek, akár fűtésrásegítésre is köthetők, amivel a késő őszi és kora tavaszi hónapokban jelentősen csökkenthetők a fűtési költségek.

A legújabb termékek, a GrünPower monokristály napelem rendszerek pedig elektromos áramot állítanak elő. A megtermelt „zöld” elektromos energiát felhasználhatjuk háztartásunkban, vagy akár el is „adhatjuk” a szolgáltatónak.

További érdekes cikkeinkről se maradsz le, ha követed az Ezermester Facebook oldalát, vagy előfizetsz a nyomtatott lapra, ahol folyamatosan újdonságokkal jelentkezünk!


Szólj hozzá a cikkhez!

Be kell jelentkezned, hogy hozzászólhass a cikkekhez!
Ezermester, Facebook, vagy Google fiókkal is bejelentkezhetsz.

Ipari méretű akkumulátorparkok

Bár a napelemes rendszerek előretörése megállíthatatlannak látszik, itthon a szakemberek mégsem számítanak arra, hogy úton-útfélen gigantikus méretű akkumulátortelepek nőnek majd ki a földből....


Napelemes parkoló

A korábban bemutatott i3 és i8 BMV elektromos autók után a bajor cég nemrég bemutatta az autókhoz való napelemes garázst is.