(nem csak) a karosszéria védelmére

LLumar autófólia

2012-02-14 23:31:16 | Módosítva: 2012-02-14 23:31:43

Az autók fényezésének nem tesz jót a csúszásmentesítés céljából télen használt só vagy akár apró kavicsok. A kisebb sérülések (pl. kavicsfelverődés) eltüntetése érdekében alkalmazott fényezés bizony nem olcsó mulatság.

A karosszériavédő fólia megvédi az autót, amely jó minőségben felhelyezve észrevétlen marad a gépjármű fényezésén. Nemcsak a kavicsfelverődés esetén praktikus, hanem a repülő bogarak okozta – nemcsak mechanikus – sérülésekre is kitűnő megoldás. Sok rovarnak ugyanis olyan a savtartalma, amit ha időben nem távolítanak el a fényezésről, és az többször nedvességet kap, képes megmarni a fényezés felületét, ami idővel csak polírozással lesz javítható.

A karosszériavédő fóliát természetesen nem kell a gépkocsi teljes felületén alkalmazni, csupán a legtámadottabb részeken, így az autó első részén a fényezett felületek védelmére, a kerék körüli területekre és a küszöböknél. Ha a fóliával védett autó sérül meg, mindössze néhány ezer forintos kár keletkezik, nem kell a karosszéria elemet átfényezni, ami sokszor a gépjármű értékének csökkenését jelenti.

Ha a sérülés már csak fényezéssel lenne orvosolható, alternatívát jelenthet az autóbevonó fólia, melynek segítségével nem csak a szokásos színek, de akár karbon, bőr, matt és további számos mintázat közül is választhatunk. Minták a www.autofoliazas.org oldalon.

A karosszéria védelme mellett a LLumar termékskálában megtalálhatók az autó üvegeire felszerelhető fóliák is. Segítségükkel komfortosabbá tehető az utazás a nyári felmelegedés vagy a szemet zavaró erős fény csökkentésével. A biztonsági fóliák használatával jelentősen csökkenthetők baleseteknél az üvegszilánkok okozta sérülések, vagy az ablakon át történő autófeltörés valószínűsége. Kiemelkedő UV visszaverő tulajdonságának köszönhetően csökkenthető a kárpit és a belső elemek elöregedése, valamint az utasok bőrének fokozott UV védelme is biztosított.

A LLumar ajánlatában több mint 60 autófólia közül választhatja ki az igényeinek legmegfelelőbbet. További információt valamint termékbemutató videókat a www.LLumar.hu oldalon talál.

További érdekes cikkeinkről se maradsz le, ha követed az Ezermester Facebook oldalát, vagy előfizetsz a nyomtatott lapra, ahol folyamatosan újdonságokkal jelentkezünk!

Címkék: autó, fólia, karosszéria

Szólj hozzá a cikkhez!

Be kell jelentkezned, hogy hozzászólhass a cikkekhez!
Ezermester, Facebook, vagy Google fiókkal is bejelentkezhetsz.

Kamerák és jogszabályok

Lapunkban írtunk már a gépkocsikra szerelhető menetrögzítő kamerákról, és annak kapcsán is értekeztünk már, hogy az ilyen kamerák videó felvétele mire használható, és mire nem. Már nem sokkal 10...


Öntözőrendszerek kiegészítői

Lapunkban korábban már többször szót ejtettünk az automata, vagy félautomata, telepített öntözési lehetőségekről. Ezek továbbfejlesztése csúcstechnológiás rendszerekké már nem nagy beruházás.