Cellulóz alapanyagú szigetelés: Isocell

2015-08-05 13:21:08 | Módosítva: 2016-05-09 10:14:33

Az ISOCELL tiszta, válogatott újságpapír újrahasznosításából származó természetes szigetelő anyag. Az alapanyag tehát fa. A válogatott papírt durva szálakra hasítják, ásványi sókkal keverik el, és darálóban összedarálják. Az ásványi sók védik az ISOCELL-t a rovaroktól, a gombásodástól, korhadás-állóvá és tűzbiztossá teszik a szigetelőanyagot.


A cellulóz alapanyagot olyan ausztriai, belgiumi, franciaországi és svédországi gyárakban állítják elő, melyek a legmodernebbek Európában. A gyártás – a külső és saját felügyeletnek köszönhetően – a nemzeti és európai műszaki jóváhagyások legszigorúbb követelményeinek is megfelel. A cellulóz szigetelés már a gyártáskor kíméli a környezetet, mert más szigetelőanyagokkal összehasonlítva az elsődleges energiafelhasználás sokkal alacsonyabb: a polisztirolhoz viszonyítva hatod annyi, az üvegszálhoz viszonyítva harmad annyi.

A hosszú szálú pelyhek hővezetési együtthatója rendkívül alacsony (0,039 W/mK). A speciális ISOCELL befúvórendszer lehetővé teszi a fugamentes és hulladékmentes szigetelést. Ez nem csak a szigetelés minőségét javítja, hanem időt és pénzt is megtakarítunk vele.

A cellulóz alapú szigetelőanyag hangszigetelő tulajdonságai is kiválóak. Vizsgálatok igazolják, hogy az ISOCELL szigetelés köztes falak esetén is akár 7 dB-lel jobb hangszigetelést biztosít, mint a hagyományos hangszigetelő paplanok. A szigetelés a tűzvédelmi előírásoknak is megfelel.A cellulóz szigetelés képes arra, hogy a nedvességet hőszigetelési veszteség nélkül tárolja, és újból le is adja. Természetes úton szabályozza a helyiség hőmérsékletét, és fűtési költséget takarít meg. Felújításoknál vagy hátsó szellőzés nélküli lapos tetős rendszereknél épületfizikailag a nedvesség tárolójaként működik. Ellentétben a hagyományos paplanszigeteléssel, faépítményeknél kifejezetten javítja a levegő és szél elleni szigetelést.

A cellulóz alapanyagú szigetelés kimagasló hőtároló kapacitása biztosítja, hogy a nap melegét jelentősen lassabban hagyja bejutni a belső térbe, mint a hagyományos szigetelőanyagok. Még a tetőtér is hűvös marad akár éjszaka is, így zavartalan lehet az éjszakai pihenés. A hő elleni védelemben fontos szempont a fáziseltolódás. Az időszakokat órákban jelenítik meg, azt vizsgálják, hogy mennyi időre van szükség ahhoz, hogy az épületrész külső oldaláról a belső térbe kerüljön a hő. Minél nagyobb a fáziseltolódás, annál hosszabb az épületbelső felmelegedésének késleltetése. Ez az érték a cellulóz alapanyagú szigeteléseknél lényegesen jobb, mint más, hagyományos hőszigetelő anyagoknál.


További információk: +36-30-912-8588

www.forelockbt.hu

Várjuk a látogatókat a Construma kiállításon (2016. április 6-10.) az A pavilonban a 306 F3 standján!

További érdekes cikkeinkről se maradsz le, ha követed az Ezermester Facebook oldalát, vagy előfizetsz a nyomtatott lapra, ahol folyamatosan újdonságokkal jelentkezünk!


Szólj hozzá a cikkhez!

Be kell jelentkezned, hogy hozzászólhass a cikkekhez!
Ezermester, Facebook, vagy Google fiókkal is bejelentkezhetsz.

Fújható hőszigetelés

A jó hőszigetelés nem csak a pénztárcát kíméli, de a komfortérzetet is jelentősen javítja, ha a tetőtéri lakás huzatmentes és kellemes a hőmérséklet télen-nyáron.


Káva hőszigetelése

Az épületeink fenntartási költségeinek a csökkentése érdekében egyre jobb hőszigetelésre törekszünk, összefüggő termikus burkot szeretnénk kialakítani. Viszont bizonyos szerkezeti elemeknél,...