Casals újdonságok

Négy különböző Casals gépet próbálgattunk a szerkesztőségi műhelyben. Nem gépcsaládról van szó, gyakorlatilag semmi közük nincs egymáshoz. Inkább a márkát reprezentálják a különböző kategóriákban. A multiszerszám a minigépek - nem túlságosan széles - táborát szaporítja, és viszonylag kevés gyártó van jelen a festékszórók kínálatában is. Nem mondható el ugyanez a szalagcsiszolóról és a szúrófűrészről, melyeknek viszont jelentős konkurenciával kell szembenéznie a hazai piacon.

A multiszerszámot igen komplett csomagolásban, saját műanyagkofferben vásárolhatjuk meg; ebben nem csak a 40 darabos tartozékkészlet tartozik bele, hanem számukra jól áttekinthető plexi tárolók, sőt további dobozkák a később beszerzendő tartozékok számára is. A tartozékok között megtaláljuk a szokásos csiszolókorongokat, csiszolóhengereket, polírozókat, fúrókat stb., melyeket a szokványos 3,2 mm-es tengellyel láttak el. Ehhez méretezett a gépen lévő befogópatron, de a tartozékok között találunk egy kisebb - 1,8 mm-es - változatot is, melyhez ugyancsak az eredeti szorítógyűrűt használhatjuk.
Van még egy szorítógyűrű az egyik dobozkában, ennek azonban más a funkciója. A legkellemesebb meglepetés ugyanis a tartozékok között a flexibilis tengely, melyet más gyártóknál drága pénzért kell megvásárolnunk. A második szorítógyűrű tulajdonképpen csak úgy néz ki, de valójában a flexibilis tengely menesztője. Ha alaposabban megnézzük, akkor nem is furata van, hanem négylapú kiképzése, amely a flexibilis tengely meghajtott végéhez illeszkedik. Mindezekkel együtt tehát elmondhatjuk, hogy igazán példás a kiszolgálás, legfeljebb valamiféle állványt kell kerítenünk az alapgép számára, ha a flexibilis tengellyel kívánjuk használni.
Mindezek után magát az alapgépet vettük szemügyre. A 230 V-os, 125 W-os motor pont akkora, mint a kategóriában szokásos. Egy kis összehasonlítás után a hangját, és a különböző fordulatszám-tartományokban elérhető nyomatékot is teljesen hasonlónak találtuk. (Lehet, hogy ugyanaz a motor forog bennük?) A különböző fordulatszám-tartományok említéséből már következik, hogy a kis gépen elektronikus fordulatszám-szabályozó is van. Segítségével 15 000 és 35 000 fordulat/perc között változtatható az üresjárati fordulat, és ezzel természetesen a teljesítmény, ill. a leadott nyomaték is változik. A gyakorlatban a kis fordulatszámnál a motor könnyen lefojtható, különösen akkor, ha nagyobb tárcsákkal dolgozunk. Ebben a tartományban óvatosan kell bánni a géppel, vigyáznunk kell, hogy ne terheljük túl. Nagyobb fordulatszámoknál egyre izmosabb lesz, és a maximumnál már a készletben lévő 3,2-es maró is úgy viszi a keményfát, mint egy nagy gép. A szabályozás egy forgatható tárcsán történik, a gép be/ki kapcsolására önálló kapcsológomb szolgál.
A tartozékok cseréjéhez a kimenő tengely természetesen reteszelhető, a patron szorítógyűrűjének meghúzásához pedig apró villáskulcsot mellékeltek a készletben. A Casals multiszerszáma lényegében minden szempontból álja a versenyt a vetélytársakkal, árban pedig messze veri azokat.

Hasonlóan "nyerő" vételnek ígérkezik a Casals VPP75KIT festékszóró. Elsősorban megint a példásan komfortos kiszolgálásért, mert a praktikus műanyagkofferben most sem csak az alapgépet találjuk meg. Az egyliteres, mérőskála beosztású műanyagtartály mellé kapunk rögtön még egyet, hogy különböző árnyalatú festékkeverékeknél előre bekeverhessük a színt, és csak a tartályt kelljen cserélni a festékszórón. Miután a kettőből egyszerre csak egy lehet a gépen, logikusan a második tartályhoz fedősapkát is kapunk. Az sem lenne jó, ha a bekevert festékbe nagyobb szemcsék, csomók kerülnének, kapunk tehát egy szűrővel ellátott tölcsért is ennek elkerüléséért.
Az elektromos festékszórók használatának egyik titka, hogy az adott készülékhez, fúvókához és festékfajtához legmegfelelőbb viszkozitású - tehát megfelelően hígított - festéket használjunk. Ennek megállapítására szolgál az egyszerű "viszkoziméter", vagyis egy adott csőrnyílású tölcsér. A folyadék kifolyási idejének méréséből adódik a megfelelő adat, melyet a festékszórókkal kapcsolatban használni szoktunk. (Erről valamikor írunk részletesebben.) Kapunk még az eredeti 0,6 mm-es fúvóka mellé ráadásként egy 0,8 mm-est is, és egy toldó elemet, melyet kissé meggörbítve kitűnően tudunk használni mennyezet festésére. A tökéletes kiszolgálást néhány tartalék alkatrész (szelepek, szeleprugó) teszi teljessé.
Maga a festékszóró már ugyanolyan, mint a többi. Elektromos teljesítménye 75 W, (de kapható egy 150 W-os is). A 0,6 mm-es fúvókán keresztül percenként 0,29 l festék kiszórására alkalmas. A szórási kúp, illetve a porlasztás finomsága a megszokott módon, a készülék hátulján lévő gomb forgatásával szabályozható. Kezelése különösebb szakértelmet nem igényel, csak a megadott viszkozitások betartására ügyeljünk. Fontos viszont a karbantartás, amely elsősorban a használat utáni igen alapos kimosását jelenti. Ne felejtkezzünk meg arról, hogy a mosás után néhány csepp finom gépolajat cseppentsünk a dugattyútengelyre, amelyre a tartály lecsavarása után - a készüléket fejre fordítva - van lehetőség.

A Casals VLB75 szalagcsiszolóját gyorsabban el tudjuk intézni. Nem azért, mintha a készülék ellen bármilyen kifogásunk lenne, de teljesen konvencionális felépítésű, és pontosan azt tudja, amit tudnia kell. Kidolgozása kifejezetten gondosnak tűnik, vonalai lekerekítettek, fogása jó. 800 W-os teljesítménye a 75x165 mm-es hasznos csiszolófelülethez több mint elegendő. A teljes szalaghossz 533 mm, a végtelenített szalag felrakásához az oldalt található karral kell elmozdítani az elülső szalaghengert. Lehetőség van a szalag futásának kézi szabályozására is.
A szalagsebesség 250 m/perc, ez ennél a gépnél nem szabályozható. Létezik egy elektronikus szabályozóval ellátott változat is, de ez nálunk nem kapható. Egy szalagcsiszoló természetes tartozéka a porzsák. Nem hiányzik ez a Casals gépéről sem. Nem túlságosan nagy, de a rávarrt zipzár segítségével könnyen üríthető. A motor meglehetősen nagy teljesítménnyel szívja a port a porzsákba, keveset hagy a munkafelületen.


A Casals szúrófűrészek közül viszont a csúcsgép kapható meg idehaza, mégpedig igencsak jó áron. A VC500 PE mindennel fel van szerelve, amit egy dekopírra érdemes. 500 W-os teljesítménye tekintélyt parancsoló, ellátták elektronikus motorfordulat szabályozóval, melynek segítségével a rezgésszám percenként 0 és 2950 között folyamatosan szabályozható. A kapcsológombot a fúrógépektől örökölhette, mert ugyanolyan "fordulat-maximáló" kerék és kapcsolás-rögzítő gomb található rajta. Ez különösen akkor lehet praktikus, ha a készüléket fejre fordítva, munkaasztalra rögzítve kívánjuk használni.
A fűrészlap befogásához gyorsrögzítőt kapott, a pengecseréhez külön szerszám nem szükséges. Munka közben a fűrészlap átlátszó védőplexivel takarható el. Az előtolás három fokozatban állítható, illetve kikapcsolható. (Az előtoláson a dekopír fűrészeknél a penge ingamozgását értjük.) A talprész 15 fokonként 45°-ig dönthető mindkét irányban. Ehhez a művelethez egy imbuszkulcs szükséges, amelynek praktikus rejtekhelye van a gépen. A talpon megtaláljuk a párhuzamvezető rögzítési helyét is, ez a kiegészítő azonban a dobozos kiszerelésben nincs benne. A fűrészgépet természetesen ellátták porelszívó csonkkal is.
A kialakítás hasonlóan precíz, mint a szalagcsiszolónál. A felületek gondosan kidolgozottak, a műanyag jó minőségű, ottfelejtett sorják nincsenek. A markolat felső részét finom gumiborítással fedték.
Általánosságban meg vagyunk elégedve a Casals gépek minőségével. Ezért is vettük fel őket csomagküldő szolgálatunk palettájára.

További érdekes cikkeinkről se maradsz le, ha követed az Ezermester Facebook oldalát, vagy előfizetsz a nyomtatott lapra, ahol folyamatosan újdonságokkal jelentkezünk!


Szólj hozzá a cikkhez!

Be kell jelentkezned, hogy hozzászólhass a cikkekhez!
Ezermester, Facebook, vagy Google fiókkal is bejelentkezhetsz.

Multiszerszámok

Ezek a szerszámok a szakemberek körében általában nem kimondottan kedveltek, viszont váratlan helyzetekben, kellő szerszámbázis híján nagyon hasznosak. Alig nagyobbak egy jó svájci bicskánál,...


Kompresszorok

Mindennapi életünkben viszonylag ritkán adódnak olyan feladatok, amelyeknek elvégzéséhez sűrített levegőre lenne szükségünk. A gépkocsink kereknyomásának szinten tartásához, vagy üdüléskor a...