Sokoldalú, könnyű építőelemek

BOTACT (r) építőlemezek

2009-05-29 15:29:01 |

Az építkezések időtartamának lerövidülése, valamint a helyreállítási és felújítási iparág sokoldalúan felhasználható burkolási és belső térrendezési termékeket követel meg napjainkban. Az ilyen rendszerekkel szemben ugyanakkor követelmény az egyszerű kivitelezhetőség.

Van megoldás! A BOTACT (r) építőlemez rendszer alkalmas nedves helyiségekben, pl. fürdőszobában, zuhanyzóban, konyhában való használatra, továbbá válaszfal, kiegyenlítő lemez vagy falburkolat funkció betöltésére. Későbbi burkolási munkálatokhoz, illetve dekorációs glettelési műveletekhez egyaránt alapul szolgálhat, legyen szó akár új építésű objektumokról, akár helyreállításról.
Legmeggyőzőbb érvek az építőlemez-rendszer mellett az egyszerű kivitelezhetőség, a rendkívüli formagazdagság, az időtakarékos kivitelezés és a hőszigetelő tulajdonságok. A tartóelemek egyedi igényeknek megfelelően egyszerűen, gyorsan elkészíthetők és tovább alakíthatók. A minőségi védőbevonattal ellátott, aljzatként is szolgáló lemezek egy csapásra látványos elemekké teszik a párkányokat, zuhanykabinokat, polcokat és falburkolatokat. Az építőlemez bevágásával lehetőség nyílik negatív és pozitív ívek egyedi kialakítására is.

Fürdőszoba bútorok

A BOTACT (r) építőlemez rendszer használatával igen rövidebb idő alatt valósítható meg kád-előfalazás, polc, falkiegyenlítés vagy akár öblítőtartály burkolatok kialakítása. Speciális víztaszító bevonata révén az építőlemez különösen alkalmas nedves helyiségekben történő felhasználásra a később rákerülő csempeburkolat aljzataként. Az építőlemez-családot a 12,5 mm vastag lemez teszi teljessé, számos alkalmazási területen kiválthatók a nedvességre érzékeny gipszrost és gipszkarton lapok. A bevágott építőlemez révén lehetővé válik az egyedi elképzelések kialakítása. Polcok, mosdópultok és falburkolatok szolgálhatnak ragasztott csempe- és mozaikburkolatok alapjául.

Az építőlemez segítségével szűkebb helyiségekben is gond nélkül leválaszthatók kisebb terek zuhanyzó céljára. Tálca nélküli zuhanyzó kialakításával elérhető, hogy a helyiség optikailag nagyobbnak tűnjön a valóságos méreténél. BOTACT (r) zuhany tálca elem használatával gazdaságos módon alakíthatunk ki tömített, hőszigetelő aljzatot a későbbi burkoláshoz. Szigetelő lemez segítségével egyszerűen és biztonságosan tömíthetőek a falcsatlakozások. A burkolattal ellátott zuhany tálca elem kerekes székkel járható, így mozgássérültek is használhatják. Későbbi burkoláshoz a rendszer részét képezi a különböző vastagságú kerámiákhoz igazítható, állítható magasságú padlólefolyó. Az aljzatként szolgáló lemez kívánság szerint burkolható mozaiklapokkal, természetes kővel vagy kerámia burkolattal.

Aljzatok, falak kiegyenlítése

Az egyenetlen falakat és padlókat könnyen és ésszerűen kiegyenlíthetjük a BOTACT (r) építőlemezzel. A csekély felületsúly különösen helyreállítási munkálatoknál jelent döntő előnyt az esztrich konstrukciókkal szemben. Az építőlemez-rendszerekkel vegyes aljzatú falakon is létrehozható vakolásra vagy burkolásra alkalmas tartófelület.
Az Építőlemezt BOTACT (r) flex ragasztóval, lehetőleg teljes felületen ragasszuk a falhoz vagy a padlóhoz, majd száradás után mechanikusan is rögzítsük. Az illesztéseket üvegszövettel hidaljuk át és kenjük le. Másnap kerámiával burkolható a felület.

MC-Bauchemie Kft. BOTAMENT Üzletág
Ingyenesen hívható (zöld) szám: 80 / 622-288
www.botament.hu

További érdekes cikkeinkről se maradsz le, ha követed az Ezermester Facebook oldalát, vagy előfizetsz a nyomtatott lapra, ahol folyamatosan újdonságokkal jelentkezünk!


Szólj hozzá a cikkhez!

Be kell jelentkezned, hogy hozzászólhass a cikkekhez!
Ezermester, Facebook, vagy Google fiókkal is bejelentkezhetsz.

Burkolási módok

Amikor lakásunk valamelyik helyiségének burkolásán, újra burkolásán gondolkozunk, gyakran a csempe, padlókerámia választékot böngésszük csak. Pedig a burkolás egyik eleme csak a „mivel”, de...


Fugázó választása

Már az emberiség építési történetének kezdetén fontos szerepet töltöttek be a burkolatok – gondoljuk csak a Mezopotámiában használt terrakotta szegecsekre. A végső megjelenés meghatározói a...