Mit mutat pontosan az épület energetikai tanúsítása?

2013-10-21 11:25:13 | Módosítva: 2013-10-31 10:44:53

Bizony nehezen értékesíthető egy olyan ingatlan, amely, bár jó környéken van, de elavult a fűtési rendszere, elégtelen a homlokzat hőszigetelő képessége, vagy rosszul zárnak az ablakok. A vásárlók között azonban nem mindenki szakember, s sokszor jól jön a segítség. Ez lehet például az épületek energetikai tanúsítványa, ami mindenki számára ugyanolyan érthető módon mutatja az adott épület energetikai minőségét.

2012-től már gyakorlatilag csak ilyen okirattal lehet ingatlanjainkat eladni, vagy bérbe adni. Annak a lakásnak, amely nem rendelkezik ilyen bizonyítvánnyal, csökken az eladhatósága!


A tanúsítvány alapján megtudhatjuk, milyen az ingatlan műszaki állapota, és ennek alapján mekkora az éves energiafogyasztása. Az alacsonyabb kategóriába tartozó, pl. „C” kategóriás lakás rezsiköltsége várhatóan magasabb, mint egy jobb, „A” vagy „A+” besorolásúé. A tanúsítási eljárás során feltárhatjuk az esetleges hőtechnikai problémákat, épületgépészeti hiányosságokat, melyek megszüntetésével energiatudatosan végezhetjük el a felújítási munkálatokat.

Ha szeretne magasabb energiaosztályba kerülni, amivel lényegesebben alacsonyabb rezsiköltségre számíthat, akkor ehhez kiváló megoldást nyújt a MAPEI hőszigetelési rendszere. A Kiváló Építési Termék védjeggyel és ÉMI 100% minőségjellel is elismert rendszer számos előnnyel rendelkezik. Nemcsak garantáltan tűzálló, színtartó, hanem hosszú távon tartós energia megtakarítást tesz lehetővé.

Mit garantál a Kiváló Építési Termék védjegy és az ÉMI 100% minőségjel?

Ezzel a védjeggyel is biztosítja a MAPEI, hogy a szakszerűen beépített MAPETHERM PS homlokzati hőszigetelő rendszere megfelel a tűzbiztonsági, higiéniai, egészség- és környezetvédelmi követelményeknek, energiatakarékosságnak és hővédelemnek, továbbá a mechanikai ellenállása és tartóssága is kiváló. 

A MAPEI Kft. esetében a kiváló termék maga a rendszer, vagyis a lábazati indítóprofiltól kezdve, a polisztirol lapon, üvegszövet hálón, hálós elvédőn, dübeleken, ragasztótapaszon, a ragasztón, alapozón át a színező vakolatig bezárva.


A hőszigetelő rendszer „lelke

A MAPEI polisztirolos homlokzati hőszigetelő rendszerének legfontosabb eleme a hazai gyártású MAPETHERM Ragasztótapasz, amely csúcsminőségének és műgyanta tartalmának köszönhetően garantálja a kiváló tapadást, ellenáll a környezeti hatásoknak is, így hosszú évekig stabilan a helyén marad. Mivel könnyen bedolgozható és felhordható, a kivitelezők is szívesen használják.

MAPEI színes vakolatok – korlátlan színválaszték

Amennyiben kész van már a hőszigetelés, jöhet az utolsó lépés, ahol már esztétikai szempontokat is mérlegelni kell. A MAPEI többféle vakolat termékcsaláddal is rendelkezik: SILANCOLOR, QUARZOLITE, SILEXCOLOR, amely magában foglalja az alapozót és a vékonyvakolatot is. Mindháromban közös, hogy bármilyen kiválasztott színben elérhetőek, kiváló páraáteresztők, vízlepergető képességgel rendelkeznek, könnyen felhordhatók, és ellenállnak a környezeti hatásoknak.


Színes vakolataik bármilyen színre lekeverhetőek egyéni igény szerint is, így nem kell kompromisszumot kötni abban, hogy milyen színben pompázzon háza az elkövetkezendő években.

Speciális ajánlat a MAPEI-től a még idén hőszigetelőknek

És, ha úgy döntött, hogy még idén belevág a felújításba, akkor vegye számításba a MAPEI speciális ajánlatát is: a MAPETHERM PS hőszigetelő rendszerükre most extra kedvezményes ajánlatot adnak, amely csak november 15-ig érvényes.

További részletek az akcióról: www.hoszigetelesmindenkinek.hu

További érdekes cikkeinkről se maradsz le, ha követed az Ezermester Facebook oldalát, vagy előfizetsz a nyomtatott lapra, ahol folyamatosan újdonságokkal jelentkezünk!


Szólj hozzá a cikkhez!

Be kell jelentkezned, hogy hozzászólhass a cikkekhez!
Ezermester, Facebook, vagy Google fiókkal is bejelentkezhetsz.

A káva hőszigetelése

Az épületeink fenntartási költségeinek a csökkentése érdekében egyre jobb hőszigetelésre törekszünk, összefüggő termikus burkot szeretnénk kialakítani. Viszont bizonyos szerkezeti elemeknél,...


Split klíma leszerelése szakszerűen

A videót és a leírást azért készítettem, hogy segítségére legyen azoknak, a klímatulajdonosoknak és kőműveseknek, akik nem találnak szakembert, ezért maguk akarnak nekiállni a kültéri egység...