Gyorsan és olcsón

Fűtési költségmegtakarítás

2011-12-08 09:56:36 | Módosítva: 2011-12-10 23:07:30

Hazánkban az éves energiafogyasztás mintegy harmadát az épületek üzemeltetése teszi ki. A jelentős energiafogyasztásnak a gazdasági következményeken túl környezetkárosító hatása is van.

A magyarországi lakásállomány összetételének és műszaki állapotának vizsgálatai szerint a külső térelhatároló falak szempontjából a lakóépületek több mint fele gyenge hőszigetelésű, messze nem elégíti ki a mai kor követelményeit, és csak elenyésző mértéke mondható közepesnek vagy jónak. A jelenlegi hőtechnikai mutatók javíthatók utólagos hőszigeteléssel és a nyílászárók cseréjével. A felújítás különösen időszerű, hiszen a lakások nem megfelelő hő-, hang- és vízszigetelése pazarló energiafogyasztást eredményez. Ezért a felújításon belül az energia megtakarítást eredményező felújítások kiemelt figyelmet érdemelnek.

Az energiaárak növekedése következtében a családok, cégek és intézmények jövedelmük egyre nagyobb hányadát költik közüzemi díjakra. Mindenki részéről egyre fokozottabban jelentkezik az igény a fűtési rendszerek átalakítására, korszerűsítésére, a megújuló energiák felhasználására. Becslések szerint másfélszer akkora az energiapazarlás hazánkban, mint az unió fejlett országaiban! A földgáz árának állandó és várható növekedése ösztönzőleg hat az utólagos hőszigetelésre, és a fűtési rendszerek korszerűsítésére, energia megtakarító intézkedések meghozatalára. Természetesen rengeteg lehetőség van az épület energia szintjének csökkentésére:

Építész oldalról:

 • Külső határoló szerkezetek utólagos szigetelése
 • Nyílászárók cseréje
 • Árnyékolók, szellőztetések, lakáshasználati szokások változtatása
 • Tájolás, átalakítás, hozzáépítés

Gépész oldalról:

 • Kazánhatásfok javítás, kazáncsere, modern kondenzációs technika alkalmazása
 • Szolár rendszer kiépítése és alkalmazása,
 • Hőszivattyús rendszer kiépítése és alkalmazása
 • Pellet vagy egyéb biomassza jellegű fűtés kiépítése és alkalmazása.

Sajnos a fenti tételek mindegyikével az a gond, hogy jelentős beruházással járnak, hosszadalmas a megtérüléssel. Sok esetben az adott épület folyamatos üzeme mellet nem is kivitelezhetők. A hazai gyakorlat azt mutatja, hogy ezen beruházásokra sem a lakosság sem pedig az állami intézményeknek nincs tőkéje, de még a versenyszférában dolgozó cégeknek sem mindig.
A HEATKEEPER TM energia megtakarító panelek a hazai piac minden szereplője részére egy olyan megoldást kínál a fenti problémákra, amely kis beruházással komoly energia megtakarítást eredményez.

A panelek előnyei:

 • Könnyű telepítés a radiátorok eltávolítása nélkül
 • Tudományosan bizonyított energiahatékonyság és a fűtési költség csökkenés
 • Hosszú élettartam, innovatív design és magas minőség
 • A fűtés megtakarításon kívül javítja a hő eloszlását, megszünteti a belső hideg felületeket
 • Vizsgálatok és tanulmányok azt mutatják, hogy a fűtési költségek tekintetében 20-30%-os! megtakarítás érhető el

Az energia-spóroló radiátor panel alapjában véve egy hőtükör, amelynek alkalmazása minimális beruházást igényel, és már az első fűtési szezonban megtérül. Jelenleg ár/érték arányban a leghatásosabb fűtési energiacsökkentési lehetőség, mind a lakosság, mint vállalati, ipari, intézményi környezetben.
A Heatkeeper hatékonyságáról több nemzetközi tanúsító szervezet tanulmányain kívül, tanúskodik a több mint 10 millió eladott termék világszerte, olyan referenciákkal mint a New Yorki Empire State Building, a brit parlament, vagy neves angol egyetemek is.

L-AD Kereskedelmi Kft.
2800 TAtabánya, Bódishegyi u. 2.
www.heatkeeper.hu

További érdekes cikkeinkről se maradsz le, ha követed az Ezermester Facebook oldalát, vagy előfizetsz a nyomtatott lapra, ahol folyamatosan újdonságokkal jelentkezünk!


Szólj hozzá a cikkhez!

Be kell jelentkezned, hogy hozzászólhass a cikkekhez!
Ezermester, Facebook, vagy Google fiókkal is bejelentkezhetsz.

Alacsony hőmérsékletű radiátorok

A központi fűtéses rendszerek egyik legelterjedtebb hőátadó egysége a radiátor. A radiátorok feladata a fűtendő helyiség hőveszteségének pótlása. Ezt a leggyakrabban használt megoldás szerint úgy...


Kermi Therm X2

100%-al nagyobb hősugárzás, 11%-os energia-megtakarítás! Világszabadalom Németországból hazánkban is!