Gyorsan és olcsón

Fűtési költségmegtakarítás

2011-12-08 09:56:36 | Módosítva: 2011-12-10 23:07:30

Hazánkban az éves energiafogyasztás mintegy harmadát az épületek üzemeltetése teszi ki. A jelentős energiafogyasztásnak a gazdasági következményeken túl környezetkárosító hatása is van.

A magyarországi lakásállomány összetételének és műszaki állapotának vizsgálatai szerint a külső térelhatároló falak szempontjából a lakóépületek több mint fele gyenge hőszigetelésű, messze nem elégíti ki a mai kor követelményeit, és csak elenyésző mértéke mondható közepesnek vagy jónak. A jelenlegi hőtechnikai mutatók javíthatók utólagos hőszigeteléssel és a nyílászárók cseréjével. A felújítás különösen időszerű, hiszen a lakások nem megfelelő hő-, hang- és vízszigetelése pazarló energiafogyasztást eredményez. Ezért a felújításon belül az energia megtakarítást eredményező felújítások kiemelt figyelmet érdemelnek.

Az energiaárak növekedése következtében a családok, cégek és intézmények jövedelmük egyre nagyobb hányadát költik közüzemi díjakra. Mindenki részéről egyre fokozottabban jelentkezik az igény a fűtési rendszerek átalakítására, korszerűsítésére, a megújuló energiák felhasználására. Becslések szerint másfélszer akkora az energiapazarlás hazánkban, mint az unió fejlett országaiban! A földgáz árának állandó és várható növekedése ösztönzőleg hat az utólagos hőszigetelésre, és a fűtési rendszerek korszerűsítésére, energia megtakarító intézkedések meghozatalára. Természetesen rengeteg lehetőség van az épület energia szintjének csökkentésére:

Építész oldalról:

 • Külső határoló szerkezetek utólagos szigetelése
 • Nyílászárók cseréje
 • Árnyékolók, szellőztetések, lakáshasználati szokások változtatása
 • Tájolás, átalakítás, hozzáépítés

Gépész oldalról:

 • Kazánhatásfok javítás, kazáncsere, modern kondenzációs technika alkalmazása
 • Szolár rendszer kiépítése és alkalmazása,
 • Hőszivattyús rendszer kiépítése és alkalmazása
 • Pellet vagy egyéb biomassza jellegű fűtés kiépítése és alkalmazása.

Sajnos a fenti tételek mindegyikével az a gond, hogy jelentős beruházással járnak, hosszadalmas a megtérüléssel. Sok esetben az adott épület folyamatos üzeme mellet nem is kivitelezhetők. A hazai gyakorlat azt mutatja, hogy ezen beruházásokra sem a lakosság sem pedig az állami intézményeknek nincs tőkéje, de még a versenyszférában dolgozó cégeknek sem mindig.
A HEATKEEPER TM energia megtakarító panelek a hazai piac minden szereplője részére egy olyan megoldást kínál a fenti problémákra, amely kis beruházással komoly energia megtakarítást eredményez.

A panelek előnyei:

 • Könnyű telepítés a radiátorok eltávolítása nélkül
 • Tudományosan bizonyított energiahatékonyság és a fűtési költség csökkenés
 • Hosszú élettartam, innovatív design és magas minőség
 • A fűtés megtakarításon kívül javítja a hő eloszlását, megszünteti a belső hideg felületeket
 • Vizsgálatok és tanulmányok azt mutatják, hogy a fűtési költségek tekintetében 20-30%-os! megtakarítás érhető el

Az energia-spóroló radiátor panel alapjában véve egy hőtükör, amelynek alkalmazása minimális beruházást igényel, és már az első fűtési szezonban megtérül. Jelenleg ár/érték arányban a leghatásosabb fűtési energiacsökkentési lehetőség, mind a lakosság, mint vállalati, ipari, intézményi környezetben.
A Heatkeeper hatékonyságáról több nemzetközi tanúsító szervezet tanulmányain kívül, tanúskodik a több mint 10 millió eladott termék világszerte, olyan referenciákkal mint a New Yorki Empire State Building, a brit parlament, vagy neves angol egyetemek is.

L-AD Kereskedelmi Kft.
2800 TAtabánya, Bódishegyi u. 2.
www.heatkeeper.hu

További érdekes cikkeinkről se maradsz le, ha követed az Ezermester Facebook oldalát, vagy előfizetsz a nyomtatott lapra, ahol folyamatosan újdonságokkal jelentkezünk!


Szólj hozzá a cikkhez!

Be kell jelentkezned, hogy hozzászólhass a cikkekhez!
Ezermester, Facebook, vagy Google fiókkal is bejelentkezhetsz.

Érdekes radiátor rejtések

A régi öntöttvas radiátorok ma már nem számítanak divatosnak, mégis van egy stílusuk. Emiatt sokan megtartanák a korszerű hőleadók helyett, bár nem feltétlenül az eredeti megoldásban. Egy érdekes...


Átmeneti fűtések

Az elektromos fűtésekről korábban elterjedt nézet volt, hogy drága az üzemeltetésük. Ez igaz volt, ám azóta sok minden változott: a többi fűtési mód is drága lett. Felment a gáz ára, a fatüzelés...