Értéktároló és hozzáférést biztosító megoldások

2011-11-29 21:48:46 | Módosítva: 2011-12-06 22:35:24

Mindenki került már olyan helyzetbe, amikor kénytelen volt kulcsát, belépőkártyáját, vagy egyéb kisebb értékét őrizetlenül hagyni, annak érdekében, hogy saját maga, vagy egy bizonyos személy később hozzáférhessen ahhoz. Ilyenkor előszeretettel alkalmazzuk a lábtörlőt, vagy a virágcserepet, mint biztos rejtekhelyet, a ravaszabbak pedig a kocsi kerekét vagy az ereszcsatornát választják.

Van azonban ezeknél egy jóval biztonságosabb megoldás, mely védelembe helyezi kulcsainkat, vagy kisebb értékeinket, ugyanakkor biztosítják a hozzáférhetőséget is. Ezek az ún. értéktároló kazetták. Többféle méretben és biztonsági fokozatban léteznek, alkalmazásuk igen sokrétű.

Az egyik legegyszerűbb értékmegőrzőről rögtön a vízhatlan strandi pénztárca jut eszünkbe. A terméket kezünkbe fogva azonnal feltűnik a különbség, hiszen ennek a kis értékmegőrzőnek bizony jelentős súlya van. Fém kialakításának köszönhetően nagymértékben ellenáll a rongálásos támadásoknak, így a kővel vagy kalapáccsal történő támadásnak, földhöz vágásnak, rálépésnek.

A lezárást három számból álló kombináció biztosítja, kábeles kialakításának köszönhetően könnyedén rögzíthetjük táskához, asztalhoz, kerékpárhoz, csuklóhoz vagy valamely fix ponthoz. Nagy előnye, hogy hordozható, így biztosak lehetünk abban, hogy amíg mi nem figyelünk kisebb értékeinkre, azok biztonságban vannak. Kiváló választás lehet gyermekek számára, vagy sportolást, szabadidős tevékenységet kedvelő személyek számára.

Egy másik igen hasznos értéktároló megoldást kínál a falhoz rögzíthető változat. A termékhez fém dübeleket és csavarokat mellékelnek, amelyek biztonságos és masszív rögzítést tesznek lehetővé. A fém kialakítású tároló meglehetősen robosztus benyomást kelt, szétfeszítése, fúrása, pajszerrel, vagy kalapáccsal való támadása nem könnyen vezet eredményhez. Nagy előnye, hogy állítható számkombinációval rendelkezik, így miután a szükséges személy hozzáfért a benne elhelyezett kulcsokhoz, értékekhez, könnyedén megváltoztathatjuk a kódot. Kis méretének köszönhetően hordozható értéktárolónak is kiválóan alkalmas.

Egy másik, komolyabb hordozható értéktároló leginkább egy retikülhöz hasonlít. Ez a retikül azonban fémből készült, füle pedig fonott acél sodronyból. A lezárást négy számjegyből álló kombináció biztosítja, amit bármikor kedvünkre átállíthatunk. Biztonságosan rögzíthető egy fix ponthoz, tároló kapacitása figyelemre méltó. Hasznos lehet azok számára, akik sokat vannak úton, vagy kedvelik a sport és szabadidős tevékenységeket. Szintén kiválóan alkalmas irodai használatra, amikor is pár percre ki kell ugranunk, de nem akarjuk pénzünket, telefonunkat, kulcsainkat az asztalon hagyni.

Az értéktároló megoldások csúcsa az elektromos kombinációval nyitható változat, ami főleg cégeknek nyújt megfontolandó alternatívát a biztonságos tárolás területén. Felépítése kimondottan masszív, nem túlzás azt állítani, hogy egy kisebb fajta páncélszekrénynek is beillene. Falhoz rögzítendő, és hála a benne rejlő elektromos megoldásoknak rendkívül rugalmas használatot tesz lehetővé. Rendelkezik ún. mester kóddal, mellyel nyitási jogosultságokat hozhatunk létre, vagy törölhetünk. Ennél egyszerűbb az ún. vendég kód, ami ideiglenes nyitásra jogosít. A legegyszerűbb az egyszeri hozzáférésre jogosító kód, ami a nyitást követően automatikusan törlődik.

További érdekes cikkeinkről se maradsz le, ha követed az Ezermester Facebook oldalát, vagy előfizetsz a nyomtatott lapra, ahol folyamatosan újdonságokkal jelentkezünk!


Szólj hozzá a cikkhez!

Be kell jelentkezned, hogy hozzászólhass a cikkekhez!
Ezermester, Facebook, vagy Google fiókkal is bejelentkezhetsz.

Esővíz hasznosítása

Az esővíz összegyűjtése és hasznosítása nem új „találmány”, ám manapság még fontosabb, mint régebben volt. Ahol ugyanis lehetőség van az összegyűjtésére, szinte bűn nem felhasználni az ég...


Öntözés, növényhűtés

MESTER+Az utóbbi években a szabadföldi növénytermesztés biztonsága egyre kockázatosabbá vált, ennek oka, hogy egyes időjárási elemek olyan időszakokban is megjelennek, amikor arra kevéssé lehet...