SyncoTM Living

2011-12-04 13:49:09 | Módosítva: 2011-12-06 22:35:55

A-kategóriás otthoni automatizálási rendszer a komfortért, a biztonságért és az energia-megtakarításért.

A házak tulajdonosai és használói részéről nem mutatkozott ez idáig nagy érdeklődés az otthoni automatizálási rendszerek iránt. Ennek oka általában a költséges kábelezés volt. A rádiókommunikáció fejlődése, a KNX/EIB buszprotokoll szakmákon túlmutató elfogadása, valamint az egyszerű szerelési árcsökkentő stratégia a Synco Living kifejlesztéséhez vezetett. A Synco Living rendszer elsőként ajánl egy építőelemes rendszert családi házak, panziók, kisebb irodaházak tulajdonosai/lakói részére, amely lépésenként igazítható a felhasználó igényeihez.

Minden funkciót a lakásközpontból lehet konfigurálni, felügyelni és kezelni. A helyiségek hőmérséklete egyedileg szabályozható, különböző komfort fokozatokban, időprogram alapján állítható.

Nagyobb biztonság és komfort

Egy jelentős biztonsági szempont a nyitott ablakok figyelése és megjelenítése a központi megjelenítőn, vagy a jelenlét szimulálása a lakó távolléte esetén, például a világítás, a rolók, a kertvilágítás, az öntözés stb. lakókra jellemző automatikus kapcsolásának segítségével. Érkezési és távozási program éppúgy programozható, mint pánik-program, melynek aktivizálódása esetén az akusztikus hibajelzés mellett, a központ a családi ház világításának bekapcsolásával hívja fel a figyelmet a behatolásra.

Rádiójel kábelezés helyett

Minden Synco Living komponens rádiójelekkel kommunikál. Ezzel együtt mindösszesen egy rádiótelefon teljesítményének töredékét használja a rendszer, hiszen a kommunikációba bevont elemek csak abban az esetben küldenek egy rövid üzenetet, ha állapotukban valami megváltozott. Az alap fűtési-hűtési funkciók és komponensek bővítése bármikor lehetséges, biztonságtechnikai, világítási vagy árnyékolási funkciókkal. A Siemens GAMMA wave vagy más KNX/EIB kommunikációjú rendszer szintén a rendszerhez kapcsolható.

Funkciók, időprogramok

Egyedi; radiátorral, padlófűtéssel vagy falfűtés/hűtéssel megvalósított helyiséghőmérséklet szabályozás lehetséges akár 12 zónában. A helyiségek igénye alapján indíthatjuk a hőszivattyút vagy a kazánt, kontaktussal, 0-10 V-os jellel, vagy KNX buszon keresztül. Szellőztető berendezés vezérlése időprogram, légminőség vagy páratartalom alapján történhet. A használati melegvíz készítése szintén előre programozható. A villanyóra, vízóra vagy hőmennyiségmérő integrációja is megoldható, így a lakásközponton ellenőrizhetjük ingatlanunk fogyasztását. A rádiós füstérzékelők vagy a vízbetörés érzékelő segítségével időben megakadályozhatjuk egy nagyobb kár bekövetkeztét.

Lakásunkat különböző üzemmódokban működtethetjük. Jelenlét/távollét, szabadság, érkezés. Ezen programok meghatározzák a világítási körök, az árnyékolók, a szellőztetés és egyéb univerzális kapcsolások működését.
A beépített időprogramok és a pontos hőmérsékletszabályozás segítségével, az MSZ EN15232 szabvány szerint, akár 30%-os megtakarítást érhetünk el az épület energiafogyasztásában.

Kommunikáció/távműködtetés

A rendszer - egy webszerverrel bővítve - távolról is elérhető, így az interneten, okostelefonon keresztül ellenőrizhetjük ingatlanunk állapotát. Probléma esetén SMS vagy E-mail riasztást kapunk.

További érdekes cikkeinkről se maradsz le, ha követed az Ezermester Facebook oldalát, vagy előfizetsz a nyomtatott lapra, ahol folyamatosan újdonságokkal jelentkezünk!


Szólj hozzá a cikkhez!

Be kell jelentkezned, hogy hozzászólhass a cikkekhez!
Ezermester, Facebook, vagy Google fiókkal is bejelentkezhetsz.

Nem használjuk a visszaváltó automatákat

A januártól életbelépő szabályozás szerint az italcsomagolások visszaváltási rendszerének már működnie kellene. A visszaváltást kötelezően gépi úton (RVM, visszaváltó automatában) kell...


Pénzt spórol az intelligens otthon

Szinte mindannyiunk számára természetes, hogy távirányító működteti a televíziót, amédialejátszókat, a klímát vagyagarázskaput, de mi a helyzet aredőnyökkel?