Eurokalmatron

Új betonadalék szer család

Az Eurokalmatron egy termékcsalád, amely a beton és más építőanyagok szerkezetét védő, fagy-, sav-, lúgálló és vízzáró, javító és felújító anyagokat tartalmaz. Ezek lényegében cement bázisú, por állagú cementhabarcsok illetve adalékszerek, amelyek a porózus szerkezetű építőipari anyagokat (pl. régi tégla, beton, mészkő, gázbeton) képesek felújítani, újjáalakítani. Szerkezetük mélyébe hatolva ellenállóvá teszik őket az agresszív közegekkel (savak, lúgok) szemben. Csökkentik a repedések kialakulásának veszélyét, és 100%-os vízzáróságot biztosítanak.

Az Eurokalmatron termékek védő, felújító, javító habarcsként illetve friss beton készítésekor adalékszerként alkalmazhatók. Régi és új beton esetében 3-5 mm vastag Eurokalmatron réteg - 50-150 mm mélységbe behatolva az anyagba - teljesen vízzáróvá teszi a betont (pl. víz, talajvíz ellen), valamint nagymértékben növeli az olaj, sav és más kémiai vegyületekkel szembeni ellenállóságot. Ideális anyag épületek, hidak, alagutak, régi betonszerkezetek és a korrózió által tönkrement beton struktúrák javítására.

Az Eurokalmatron működése:

Az adalékszer használatakor egyszerű ioncserével végbemenő kémiai reakció történik. Az anyag behatol a régi betonba és más porózus szerkezetű anyagba, ott a pórusok falának anyagával együtt tökéletesen feloldódik. Ezt követően teljesen kitölti a felszabadult helyet, majd kikeményedik, és homogénné válik. A vegyi reakció eredményeként új, nehezen oldható anyagok jönnek létre, amelyek kitöltik a kapillárisokat, makropórusokat, és mikro repedéseket, ezenkívül megkötik az anyagban lévő szabad kalcitokat, és a folyadékot is, amely nem oldható, majdnem szilárd, gélszerű anyaggá válik.
A normál beton 70% makro- és 30% mikropórust tartalmaz. Az Eurokalmatron adalékszerrel ez az arány megfordul, és jelentősen eltolódik. 3% makro- és 97% mikropórus keletkezik, ami vízállóságot és vegyi ellenállóságot tekintve kiváló. A mesterségesen kialakított mikropórusok valamivel nagyobbak, mint a vízmolekula, de az ott található felületi feszültség nem engedi át rajtuk a vízrészecskéket. Az így kialakított molekuláris szita szűri meg a nagyobb molekulákat (mint pl. szerves savak, alkaloidák és zsírok).
Az Eurokalmatron nem mérgező, nem gyúlékony és nem robbanásveszélyes.

A termékcsalád részei

Az Euroklamatron A a beton és habarcs tulajdonságait javító adalékszer. Erősíti a beton nyomószilárdságát, növeli annak vízállóságát és korrózió ellenállóságát, csökkenti a beton zsugorodást
Alkalmazható beton elemek gyártásához, víz- és fagyálló betonszerkezetek készítésére, vasbeton szerkezetek korrózió elleni védelmére, vegyi- és biológiailag szennyezett, agresszív környezetben beton készítésre.

Az Euroklamatron B régi beton és tégla falazatok szerkezetjavító- és szárító anyaga. Növeli a beton nyújtószilárdságát, vízállóságát agresszív vegyi környezetben, illetve növeli a korrózió ellenállóságot.
Alkalmazható fedőburkolatok és vízszigetelő tetőzetek készítéséhez, vízszigetelő burkolatokhoz (pl. pincefalhoz), védő borításokhoz, nedves fal és aljzat szárításához.

Az Eurokalmatron C vízálló anyag, aktív vízfolyások javításához és foltozásához. Új struktúrával tölti ki a pórusokat és kapillárisokat, ennek köszönhetően a védőréteg károsodása esetén megszüntethető a víznek anyag belsejébe történő behatolása.
Alkalmazható vízszigetelő burkolat elkészítéséhez repedések javításához, megrepedt beton javításához.

Az Eurokalmatron F fehércementes, fokozottan korrózióálló anyag felújításhoz és javításhoz.
Alkalmazható vízszigetelő burkolatok készítéséhez, repedt betonok helyreállításához, javításához, vegyileg agresszív környezetben védőrétegek készítésére.

Az Eurokalmatron habarcs fagyálló, vízzáró, felújító és javító ásványi habarcs vízszigetelő vakolatok készítéséhez.

Alkalmazási példa

Nedves, salétromos falak + hidrosztatikus nyomás alatt lévő padlózat burkolati repedéseinek javítása.

A hagyományos javítási mód drága és munkaidő-igényes megoldás. Nem biztos, hogy eredményes.

Külső munkálatok:
- járda bontása
- munkaárok kiásása
- munkaárok víztelenítése
- függőleges szigetelés elvégzése
- dréncső elhelyezése
- kavicságy elkészítése
- árok betemetése, tömörítése
- járda újra betonozása

Belső munkálatok:
- padlózat bontása
- egy réteg sovány beton terítése
- a falazat injektálása valamilyen műgyanta-bázisú anyaggal vízszintes retesz készítése céljából, vagy vízzáró lemez behelyezése
- a padlózat vízszigetelésének elkészítése
- a padlózat újrabetonozása
A hozzávetőleges költség 31 500 Ft/m2.

Az Eurokalmatron technológia alkalmazásával a javítás műszakilag egyszerű és eredményes, a kivitelezéssel gyors.
Külső munkálatok nem szükségesek
Belső munkálatok:
- a padlózat, falazat, burkolat tisztítása
- a kiválasztott Eurokalmatron anyag fröccsöntéssel vagy más módon történő felhordása
- utókezelés
A hozzávetőleges költség 17 500 Ft/m2.


KIS-IZOLÁTOR KFT.
1222 Budapest, Vöröskereszt u. 2.
Telefon/Fax: (06-1) 424-5239 Telefon: (06-1) 424-7007

www.eurokalmatron.hu
Email: kp.tomi@kisizolator.hu

További érdekes cikkeinkről se maradsz le, ha követed az Ezermester Facebook oldalát, vagy előfizetsz a nyomtatott lapra, ahol folyamatosan újdonságokkal jelentkezünk!


Szólj hozzá a cikkhez!

Be kell jelentkezned, hogy hozzászólhass a cikkekhez!
Ezermester, Facebook, vagy Google fiókkal is bejelentkezhetsz.

Téli betonozás

A tél beköszöntével nem állhatnak meg a betonozást igénylő munkálatok, de a megfelelő körültekintéssel és előkészülettel biztosíthatjuk, hogy az eredmény mindig tökéletes legyen, ebben nyújtunk...


Indul a betonozási szezon

Bár a korszerű módszerekkel és adalékszerekkel ma már az év bármely időszakában lehet betonozni, azért a magánház építésben és a kertrendezésben tavasztól kezdődik e műveletnek az igazi...