Teljes bizonság a tetőtérben

A tetőtéri ablakok a tető síkjában való elhelyezkedésük révén fokozottan ki vannak téve az időjárás hatásainak. Változó klímánknak köszönhetően egyre gyakoribb jelenség a tetőtéri ablakokat próbára tevő jégeső.

A Fakro gyár - alkalmazkodva a megváltozott körülményekhez - minden ablaktípusába edzett külső üvegtáblát szerel a felhasználók biztonsága érdekében. Az edzett üveg speciális eljárással készül, aminek eredményeként az üveg fokozottan ellenáll a mechanikai hatásoknak.
A Fakro Magyarország Kft., a Fakro termékek hivatalos magyarországi forgalmazója az edzett üvegre jégkár ellen élettartam garanciát vállal az ablak egész szerkezetére vonatkozó 10 év garancián felül.

Tetőtéri ablak passzív házakba

Szűkülő hagyományos energiaforrásaink és ezek árainak növekedése miatt egyre népszerűbbek az ún. passzív házak. A passzív ház alatt olyan épületet értünk, amelynek az előnyös hőtechnikai tulajdonságai lehetővé teszik, hogy a fűtéshez-hűtéshez csak minimális külső energiára legyen szükség.
Felismerve a megváltozott igényeket a Fakro kifejlesztette az FTT szuperhőszigetelő tetőtéri ablakot, amely paramétereinek köszönhetően passzív házakban is alkalmazható. A tetőtéri ablak piacon egyedülálló Uüveg=0,5W/m2K és Uablak=0,94W/m2K hőátbocsátási értékeket a speciális üvegezés valamint a megvastagított szárny- és tokszerkezet eredményezi.
Az üvegezés rétegrendje 4HT-10-4H-10-4HT, ahol a 4 mm vastag edzett üvegtáblák közötti 10 mm-es légkamrák kripton gázzal vannak töltve, ezen kívül a két szélső üvegtábla belső fele alacsony emissziós bevonatot kap.
Az FTT típus a többi Fakro tetőtéri ablakhoz hasonlóan végleges felületkezeléssel készül. A vákuumos impregnálás után a kész szerkezetre kétszeres lakkréteg kerül, így a jóval több nedvességet felvevő, a fa szálirányára merőlegesen elvágott részek is védelmet kapnak.
A komfortos tetőtér kialakításához nélkülözhetetlen árnyékolók és kiegészítők széles Fakro választéka az FTT típusra is alkalmazható.

További érdekes cikkeinkről se maradsz le, ha követed az Ezermester Facebook oldalát, vagy előfizetsz a nyomtatott lapra, ahol folyamatosan újdonságokkal jelentkezünk!

Címkék: tetőtér, jégeső

Szólj hozzá a cikkhez!

Be kell jelentkezned, hogy hozzászólhass a cikkekhez!
Ezermester, Facebook, vagy Google fiókkal is bejelentkezhetsz.

Tetőtér-beépítés vagy emeletráépítés?

Tetőtér-beépítés vagy emeletráépítés? Ha családi házunkat felfelé kívánjuk bővíteni, akkor a tetőtér-beépítés vagy az emeletráépítés a két járható út. Előbbi a tetőszerkezet átalakítását, utóbbi a...


Tetőtéri hőszigetelés

Hogyan szigeteljünk tetőtér beépítéskor? Az igény viszonylag egyszerűen megfogalmazható: Azt szeretnénk, hogy télen kevés energiával és költségért kelljen fűtenünk, nyáron pedig ne legyen...