Mit, mivel, hogyan

Tömítési tippek a háztartásban!

Sokszor eszünkbe sem jut, hogy egy lakás vagy családi ház mindennapi használata során milyen sok esetben lehet hasznunkra, ha ismerjük a különféle tömítőanyagok felhasználási lehetőségeit. A beépített szekrényben lévő mosogató medence, a fürdőszobai zuhanytálca vagy fürdőkád tökéletlen tömítése, a nem tökéletesen záródó ablakok megannyi bosszúságot okozhatnak, és sok esetben sajnos akár nagyobb anyagi kárt is jelenthetnek.

Egy kisebb lakásfelújítást ügyes kezű tulajdonosok, akár saját kezűleg is el tudnak végezni, némi alapismeret, kellő elszántság és idő birtokában.

A Materiál Vegyipari Szövetkezet által FUGASZIL(r) márkanéven gyártott és forgalmazott - különböző műszaki feladatok megoldására kifejlesztett - termékei mögött több mint 25 év szakmai tapasztalata áll. Ez teszi lehetővé, hogy olyan termékekkel álljon a vállalkozó kedvű barkácsolók rendelkezésére, amelyek segítségével a befektetett munka eredményével jogosan büszkélkedhet a család.
Lássuk tehát, mit, hogyan hová használjunk, hogy a siker ne maradjon el.
FUGASZIL(r) BN szilikon bázison felépített tömítő paszta. A vulkanizációs folyamat során szagtalan, neutrális jellegű és ebből adódóan nem korrozív tulajdonságú. Kiválóan használható épületelemek dilatációs hézagainak tömítésére. Üvegépítő elemek, mellvédlapok, ablakpárkányok, padló- és falcsatlakozások, lépcsők és egyéb építészeti csatlakozások tömítőanyaga.
Használatánál a felületnek tisztának, száraznak, zsír- és pormentesnek kell lenni.

A FUGASZIL(r)BF Szaniter extra tömítő penész gátló adalékot tartalmaz,
Használhatjuk:
- Fürdőszobai és konyhai szerelvények, fürdőkád-fal, mosdó-fal illesztések, fugák rugalmas vízálló tömítésére,
- Menetes, vagy tokos fém és műanyag csőcsatlakozások víz- és gázálló tömítésére,
- Kemencék, sütők, cserépkályhák illesztéseinek tömítése,
- Elektromos szerelvények időjárásálló lezárására,
- Műanyag és fém tetőszerkezetek illesztéseinek vízzáró tömítésére,
- Nyílászáró szerkezetek záró felületeinek légmentes szigetelésére.
Összességében megállapítható, hogy univerzális, rugalmas tömítő- és ragasztóanyag a háztartásokban.

A FUGASZIL(r)BF szaniter extra igen előnyös tulajdonsága, hogy mind vízszintes, mind függőleges felületen terülés, illetve megfolyás nélkül alkalmazható.

FUGAKRIL(r) FESTHETŐ AKRIL (szilikonmentes) nagyon kedvező árú tömítő paszta. Közepesen időjárásálló! Kiválóan alkalmazható beton-, vakolatrepedések tömítésére, ajtó, ablakkeretek, padlószegélyek illesztésére, díszítőelemek csíkok ragasztására. Ennél fogva különösen ajánlott a jelenlegi lakásdíszítési trend szerinti dekorációs lécek, csíkok rögzítésére!
Építőipari ragasztóként is használható.
A FUGASZIL(r) STANDARD SZILIKON számtalan feladatra megoldás az építészeti munkákban és felújításokban.
- csatornák, ereszek, repedések, kábel-, antennakivezetések vízzáró rugalmas tömítésére,
- építkezéseknél, felújításnál vizes helyiségek fugázásánál, szerelvények installálásánál, mosdó-, kád-, mosogató tartós szigetelésére,
- nyílászárók záró-felületeinek szigetelésére, üvegezésre.
Nem penészedik.

A MATERIÁL VEGYIPARI SZÖVETKEZET szakértői minden nap elérhetők, hogy az Önök műszaki igényeinek leginkább megfelelő, kiváló, magyar gyártású anyag kiválasztásában segítsenek.

MATERIÁL VEGYIPARI SZÖVETKEZET
1239 Budapest, Ócsai út 10.
Telefon: 286-0363, 286-0365, Fax:286-0364
Internet: www.material.hu
E-mail: info@material.hu

További érdekes cikkeinkről se maradsz le, ha követed az Ezermester Facebook oldalát, vagy előfizetsz a nyomtatott lapra, ahol folyamatosan újdonságokkal jelentkezünk!

Címkék: tömítés

Szólj hozzá a cikkhez!

Be kell jelentkezned, hogy hozzászólhass a cikkekhez!
Ezermester, Facebook, vagy Google fiókkal is bejelentkezhetsz.

Akril és szilikon tömítők

Széles körben felhasználható, akülönféle felhasználási célokra modifikált műgyanta készítmények, amelyek térhálósodás közben szilárdulnak meg. Közöttük számos kétkomponensű is van, az ismertebbek...


Javító vízszigetelés, tartós hézagtömítés

Tetők, medencék, csőáttörések, különféle illesztések, a bádogozás hibái esetén gyakran találkozunk vízszigetelési problémákkal, résekkel, repedésekkel. Bosszantó, ha az ereszcsatorna egyetlen apró...