Kéziszerszámok profiknak

Az olyan fej felett végzett munkák, mint pl. a klímaberendezések, oltóberendezések, födémek felszerelése és az elektromos szerelések professzionális porelszívás nélkül rendkívül megterhelők. Nem csupán azért, mert a munkát végző személynek kellemetlen, hogy belepi a fúrás miatt szemerkélő por, hanem azért is, mert ezek a finom szemcsék rátelepednek a légutakra és a tüdőre. Maga a készülék és az környezet érzékeny berendezései is szenvednek ettől a szennyeződéstől.

A Metabo BHE 20 IDR elektromos fúrókalapácsa ez ellen hatásosan véd, mert a fúrásból származó port egy integrált porelszívóval (IDR), szűrő segítségével felszívja egy tartályba. A szűrő cseréje vagy tisztítása - amit legjobb sűrített levegővel végezni - egyáltalán nem bonyolult feladat. Szerszám nélkül kézzel kivehető és kicserélhető, ami lényegesen megnöveli a készülék élettartamát.
A Metabo saját motort tervezett be a por elszívására. A készülék előnye, hogy függetlenül a fúrókalapács fordulatszámától a "BHE 20 IDR" már kezdettől fogva teljes porelszívást biztosít. A plusz motor ellenére a készlet extrém könnyű, mindössze 3,5 kg súlyú, sőt az "IDR" nélkül csak 2,1 kg-ot nyom a mérlegen.

A Bosch új 16 kilós vésőkalapácsa újradefiniálja a nehéz bontáshoz alkalmas elektromos eszközök skáláját. Ha rövid idő alatt kemény betont kell feltörni, a GSH 16 révén egy viszonylag könnyű szerszám áll a szakemberek rendelkezésére. Könnyű súlya ellenére a kalapács mégis hatalmas ütőerővel bír. A GSH 16 közel 1700 kilogramm B 25/30-as betont képes egy óra alatt összetöri. Ezt a 45 Newtonmeter ütőerejű és 1750 Wattos pneumatikus vésőgép teszi lehetővé.
Az új vésőkalapács a rezgésvédelemben is új mércét állít. Ebben a gumibevonatú markolat kiképzése és ergonómiája fontos szerepet kap. A felső fogantyún két kéz is elfér, megkönnyítve ezzel is a munkát. A rezgésvédelem nemcsak rövidtávon, hanem hosszútávon is kifizetődő: használójának ugyanis munka közben kevesebb szünetet kell tartani, nem beszélve arról, hogy a gyakran évekkel a használat után egészségi problémákat okozó megerőltetés, túlterhelés is kiküszöbölhető.
A vésőkalapács egy praktikus, könnyű, ellenálló műanyagból készült, gurítható szerszámkofferben egyszerűen szállítható.
A vésőkalapácshoz köthető érdekes Bosch újdonság az önélező vésőszár. A különleges edzési eljárásnak köszönhetően a vésőszárat a teljes élettartama alatt felesleges köszörülni. A kívül lágyabb és szívósabb, belül kemény keresztmetszeti profilnak köszönhetően a vésőhegy folyamatosan úgy kopik, hogy hegyes csúcsa és kúpos formája mindvégig megmarad. Nagyobb az ütési energia, a lehordási teljesítmény, ráadásul még az élettartama is hosszabb, mint a hagyományos vésőszáraké. SDS-max, HEX 28 és 30 mm-es szárbefogással egyaránt kapható.

További érdekes cikkeinkről se maradsz le, ha követed az Ezermester Facebook oldalát, vagy előfizetsz a nyomtatott lapra, ahol folyamatosan újdonságokkal jelentkezünk!


Szólj hozzá a cikkhez!

Be kell jelentkezned, hogy hozzászólhass a cikkekhez!
Ezermester, Facebook, vagy Google fiókkal is bejelentkezhetsz.

Ötletes eszközök, nagy segítségek

Kertünk ápolásához számos olyan eszköz kapható vagy készíthető, amelyek bár egy nagyon egyszerű ötleten alapulnak, ennek ellenére mégis óriási segítséget nyújthatnak munkánkhoz. Ezekből az ötletes...


Több mint munka: felelősség

Teljesítmény, biztonság, technológia, precizitás ésmunka iránti szenvedély. Fontos értékek, a STIHL igazi erejét azonban a gépeket használó közösség jelenti. Ezt a STIHL most be is bizonyítja,...