Kéziszerszámok profiknak

Az olyan fej felett végzett munkák, mint pl. a klímaberendezések, oltóberendezések, födémek felszerelése és az elektromos szerelések professzionális porelszívás nélkül rendkívül megterhelők. Nem csupán azért, mert a munkát végző személynek kellemetlen, hogy belepi a fúrás miatt szemerkélő por, hanem azért is, mert ezek a finom szemcsék rátelepednek a légutakra és a tüdőre. Maga a készülék és az környezet érzékeny berendezései is szenvednek ettől a szennyeződéstől.

A Metabo BHE 20 IDR elektromos fúrókalapácsa ez ellen hatásosan véd, mert a fúrásból származó port egy integrált porelszívóval (IDR), szűrő segítségével felszívja egy tartályba. A szűrő cseréje vagy tisztítása - amit legjobb sűrített levegővel végezni - egyáltalán nem bonyolult feladat. Szerszám nélkül kézzel kivehető és kicserélhető, ami lényegesen megnöveli a készülék élettartamát.
A Metabo saját motort tervezett be a por elszívására. A készülék előnye, hogy függetlenül a fúrókalapács fordulatszámától a "BHE 20 IDR" már kezdettől fogva teljes porelszívást biztosít. A plusz motor ellenére a készlet extrém könnyű, mindössze 3,5 kg súlyú, sőt az "IDR" nélkül csak 2,1 kg-ot nyom a mérlegen.

A Bosch új 16 kilós vésőkalapácsa újradefiniálja a nehéz bontáshoz alkalmas elektromos eszközök skáláját. Ha rövid idő alatt kemény betont kell feltörni, a GSH 16 révén egy viszonylag könnyű szerszám áll a szakemberek rendelkezésére. Könnyű súlya ellenére a kalapács mégis hatalmas ütőerővel bír. A GSH 16 közel 1700 kilogramm B 25/30-as betont képes egy óra alatt összetöri. Ezt a 45 Newtonmeter ütőerejű és 1750 Wattos pneumatikus vésőgép teszi lehetővé.
Az új vésőkalapács a rezgésvédelemben is új mércét állít. Ebben a gumibevonatú markolat kiképzése és ergonómiája fontos szerepet kap. A felső fogantyún két kéz is elfér, megkönnyítve ezzel is a munkát. A rezgésvédelem nemcsak rövidtávon, hanem hosszútávon is kifizetődő: használójának ugyanis munka közben kevesebb szünetet kell tartani, nem beszélve arról, hogy a gyakran évekkel a használat után egészségi problémákat okozó megerőltetés, túlterhelés is kiküszöbölhető.
A vésőkalapács egy praktikus, könnyű, ellenálló műanyagból készült, gurítható szerszámkofferben egyszerűen szállítható.
A vésőkalapácshoz köthető érdekes Bosch újdonság az önélező vésőszár. A különleges edzési eljárásnak köszönhetően a vésőszárat a teljes élettartama alatt felesleges köszörülni. A kívül lágyabb és szívósabb, belül kemény keresztmetszeti profilnak köszönhetően a vésőhegy folyamatosan úgy kopik, hogy hegyes csúcsa és kúpos formája mindvégig megmarad. Nagyobb az ütési energia, a lehordási teljesítmény, ráadásul még az élettartama is hosszabb, mint a hagyományos vésőszáraké. SDS-max, HEX 28 és 30 mm-es szárbefogással egyaránt kapható.

További érdekes cikkeinkről se maradsz le, ha követed az Ezermester Facebook oldalát, vagy előfizetsz a nyomtatott lapra, ahol folyamatosan újdonságokkal jelentkezünk!


Szólj hozzá a cikkhez!

Be kell jelentkezned, hogy hozzászólhass a cikkekhez!
Ezermester, Facebook, vagy Google fiókkal is bejelentkezhetsz.

Ha szeptember, akkor faipar

Minden év szeptemberében rendezik me a soproni faipari vásárt, ehhez igazodik minden szerszámkereskedő, és ebben a hónapban hirdetik meg a faipari akciójukat. Ácsok, asztalosok nélkülözhetetlen...


A vezeték nélküli már legyőzheti a vezetékest

Nehéz munkák előtt már nem kell azonnal a vezetékes szerszámok után nyúlnunk. A Bosch vezeték nélküli BITURBO gépei nemcsak helyettesítik, de továbbfejlesztett funkcióiknak és könnyű...