Modern és klasszikus fűtésrendszerek kombinációja

2011-04-28 00:40:49 | Módosítva: 2011-04-30 19:50:19

Az energiaárak folyamatos emelkedése miatt az emberek olyan fűtési megoldásokat keresnek, amellyel a megszokott komfortszint megtartása mellet csökkenthetik a fűtési költségeket.

A fatüzelés jelenleg a legolcsóbb fűtési mód. Bár nem a legkényelmesebb megoldás, és kiépítési költségei is jelentősek, ám alacsony üzemeltetési árának köszönhetően mégis reneszánszát éli.
Ha valakitől megkérdezzük, hogy mi a véleménye az elektromos fűtésről, a leggyakrabban azt a választ kapjuk, hogy “az nem éri meg, mert nagyon drága”. Ezzel szemben a tény viszont az, hogy az elektromos fűtőpanelek közel 100%-os hatékonysággal alakítják hővé az elektromos energiát. Fatüzeléses fűtési módokkal összehasonlítva sokkal alacsonyabb bekerülési- és karbantartási költségekkel jár az alkalmazása.
A fent említett két megoldást kombinálva azonban olyan komplett fűtési rendszert kaphatunk, amely egyesíti azok előnyeit így lesz gazdaságos, rugalmas és kényelmes. Vegyük sorra melyek azok az előnyök, amelyek miatt érdemes a kettőt összekapcsolni, habár külön-külön is megállják a helyüket!
Az elektromos fűtőtestek egyik legfontosabb előnye, hogy nem kell félteni az otthonunkat az elfagyástól vagy a túlzott kihűléstől még akkor sem, ha több napra kívánjuk elhagyni otthonunkat. Ez fontos, ha egy nyaralóról, vagy hétvégi házról van szó, ahol szintén meg kell oldani a fagymentesítést.
Az elektromos fűtés másik előnye a szabályozhatóság. A kályhától vagy kandallótól esetleg távolabb eső helyiségekben is megfelelő hőmérsékleten tarthatjuk a levegőt a beépített termosztátokkal, amire a fatüzelésű berendezés önmagában nem feltétlenül képes.

Cserépkályha vagy csempekandalló használatakor ugyan a csempe, tégla képes tartani a hőt, egy idő után azonban ez is kihűl. Ilyen esetben, ha szükséges, meg kell vizsgálni a szigetelést is, hiszen bármivel is fűtene az ember, biztos, hogy kívül esik a gazdaságos kategórián, ha ez utóbbi nem megfelelő. Elektromos fűtéssel kombinálva ugyan a kihűlés megakadályozható, azonban azzal fontos tisztában lenni, hogyha magas a falak és a nyílászárók hőáteresztő képessége, akkor az utcát is fűtjük a lakással együtt.
A kandallóval történő fűtés bekerülési költsége magasabb, mint csupán elektromos berendezések esetén, hiszen nem csak a tűztérbetéttel kell számolni, hanem a beépítéssel és a járulékos költségekkel (kéményépítés, engedélyeztetés stb.), mégis a havi üzemeltetés, még az éves karbantartással együtt is olcsóbb, mint bármi mással fűteni.
A két technológia kombinálásával kényelmes és egyben gazdaságos fűtésre tehetünk szert, vagyis a kandallótól távol eső helyiségekben, éjszakára, vagy távollét idején használjuk az elektromos fűtést temperálásra, amikor pedig otthon tartózkodunk, élvezhetjük a kandalló vagy kályha melegét.

A www.YouTube.com/nadlandhu csatornán megtekintheti bemutató videóinkat az EDILKAMIN és az ADAX termékekről, vagy keresse az ADAX elektromos fűtést a facebookon!
További részletek és tanácsok:
Nádland Kft. kis- és nagykereskedés
www.nadland.hu
Bemutató terem: Bp. X. Jászberényi út 47/b
Szász János
06/70-430-4285
szasz.janos@nadland.hu
www.fut.hu www.tuzifa.hu

További érdekes cikkeinkről se maradsz le, ha követed az Ezermester Facebook oldalát, vagy előfizetsz a nyomtatott lapra, ahol folyamatosan újdonságokkal jelentkezünk!


Szólj hozzá a cikkhez!

Be kell jelentkezned, hogy hozzászólhass a cikkekhez!
Ezermester, Facebook, vagy Google fiókkal is bejelentkezhetsz.

Fűtéskorszerűsítés? Új kandalló?

Amennyiben Ön fűtéskorszerűsítést tervez, legyen szó akár kazáncseréről vagy kandalló beépítésről, minden esetben kérje ki szakember véleményét, hiszen a kéménybélelés, kéményfelújítás- és...


A kandalló lelke

Az esztétikai kialakításon túl, a jó kandalló fontos ismérve a megfelelő tűztér. A tűztér vagy másnéven a kandallóbetét a kandalló lelke, mely a fűtésért és a hatékonyságért felel. Ezért...