Modern és klasszikus fűtésrendszerek kombinációja

2011-04-28 00:40:49 | Módosítva: 2011-04-30 19:50:19

Az energiaárak folyamatos emelkedése miatt az emberek olyan fűtési megoldásokat keresnek, amellyel a megszokott komfortszint megtartása mellet csökkenthetik a fűtési költségeket.

A fatüzelés jelenleg a legolcsóbb fűtési mód. Bár nem a legkényelmesebb megoldás, és kiépítési költségei is jelentősek, ám alacsony üzemeltetési árának köszönhetően mégis reneszánszát éli.
Ha valakitől megkérdezzük, hogy mi a véleménye az elektromos fűtésről, a leggyakrabban azt a választ kapjuk, hogy “az nem éri meg, mert nagyon drága”. Ezzel szemben a tény viszont az, hogy az elektromos fűtőpanelek közel 100%-os hatékonysággal alakítják hővé az elektromos energiát. Fatüzeléses fűtési módokkal összehasonlítva sokkal alacsonyabb bekerülési- és karbantartási költségekkel jár az alkalmazása.
A fent említett két megoldást kombinálva azonban olyan komplett fűtési rendszert kaphatunk, amely egyesíti azok előnyeit így lesz gazdaságos, rugalmas és kényelmes. Vegyük sorra melyek azok az előnyök, amelyek miatt érdemes a kettőt összekapcsolni, habár külön-külön is megállják a helyüket!
Az elektromos fűtőtestek egyik legfontosabb előnye, hogy nem kell félteni az otthonunkat az elfagyástól vagy a túlzott kihűléstől még akkor sem, ha több napra kívánjuk elhagyni otthonunkat. Ez fontos, ha egy nyaralóról, vagy hétvégi házról van szó, ahol szintén meg kell oldani a fagymentesítést.
Az elektromos fűtés másik előnye a szabályozhatóság. A kályhától vagy kandallótól esetleg távolabb eső helyiségekben is megfelelő hőmérsékleten tarthatjuk a levegőt a beépített termosztátokkal, amire a fatüzelésű berendezés önmagában nem feltétlenül képes.

Cserépkályha vagy csempekandalló használatakor ugyan a csempe, tégla képes tartani a hőt, egy idő után azonban ez is kihűl. Ilyen esetben, ha szükséges, meg kell vizsgálni a szigetelést is, hiszen bármivel is fűtene az ember, biztos, hogy kívül esik a gazdaságos kategórián, ha ez utóbbi nem megfelelő. Elektromos fűtéssel kombinálva ugyan a kihűlés megakadályozható, azonban azzal fontos tisztában lenni, hogyha magas a falak és a nyílászárók hőáteresztő képessége, akkor az utcát is fűtjük a lakással együtt.
A kandallóval történő fűtés bekerülési költsége magasabb, mint csupán elektromos berendezések esetén, hiszen nem csak a tűztérbetéttel kell számolni, hanem a beépítéssel és a járulékos költségekkel (kéményépítés, engedélyeztetés stb.), mégis a havi üzemeltetés, még az éves karbantartással együtt is olcsóbb, mint bármi mással fűteni.
A két technológia kombinálásával kényelmes és egyben gazdaságos fűtésre tehetünk szert, vagyis a kandallótól távol eső helyiségekben, éjszakára, vagy távollét idején használjuk az elektromos fűtést temperálásra, amikor pedig otthon tartózkodunk, élvezhetjük a kandalló vagy kályha melegét.

A www.YouTube.com/nadlandhu csatornán megtekintheti bemutató videóinkat az EDILKAMIN és az ADAX termékekről, vagy keresse az ADAX elektromos fűtést a facebookon!
További részletek és tanácsok:
Nádland Kft. kis- és nagykereskedés
www.nadland.hu
Bemutató terem: Bp. X. Jászberényi út 47/b
Szász János
06/70-430-4285
szasz.janos@nadland.hu
www.fut.hu www.tuzifa.hu

További érdekes cikkeinkről se maradsz le, ha követed az Ezermester Facebook oldalát, vagy előfizetsz a nyomtatott lapra, ahol folyamatosan újdonságokkal jelentkezünk!


Szólj hozzá a cikkhez!

Be kell jelentkezned, hogy hozzászólhass a cikkekhez!
Ezermester, Facebook, vagy Google fiókkal is bejelentkezhetsz.

Passzívházba cserépkályhát?

Tudta Ön, hogy Ausztriában az alacsony energiaigényű és passzívházak jelentős részébe is építenek kályhát? Még egy passzívházban is jólesik egy langyosan sugárzó felület, amihez odabújhatunk...


Átmeneti fűtések

Az elektromos fűtésekről korábban elterjedt nézet volt, hogy drága az üzemeltetésük. Ez igaz volt, ám azóta sok minden változott: a többi fűtési mód is drága lett. Felment a gáz ára, a fatüzelés...