Forest kínálat

Minden, ami alumínium

2011-05-08 21:28:58 | Módosítva: 2011-05-11 19:32:26

A minimál-design térnyerésével a stílushoz illő alumínium alkatrészek száma is egyre nőtt. Már nem csak a bútort formailag meghatározó ajtókeretek, fogantyúk vagy a világítástechnikai elemek készülnek alumíniumból, hanem olyan alkatrészek is, amelyeknek korábban a design szempontjából kisebb volt a jelentőségük. Tekintsük át, milyen alkatrészekkel tehetjük stílusosabbá bútorunkat a Forest Hungary Kft. választékából.

Az alumínium keretprofilok alapvetően határozzák meg egy bútor látványát. Általában ajtófrontokkal közösen használják őket, ezért az ajtók stílusának megfelelően sokféle profilból választhatunk. Betétként leggyakrabban 4 mm vastagságú üveget használunk, ezek szintén sokféle színben és felülettel érhetők el. A keretprofilok szálban is megvásárolhatók, vagy a Forest saját konfekcionáló üzemében, az egyedi igényeknek megfelelve, kedvező áron és rövid gyártási határidővel készre gyártja azokat, így téve szerelésüket problémamentessé.
Minimál stílusú bútor kialakítása során a fogantyúk látványa is zavaró lehet. A Gola fogantyú nélküli alumínium profilrendszert használva a fogantyú nem töri meg látvány szempontjából a frontot, hanem a horizontális elrendezést hangsúlyozva, a szekrényelemeken végigfutó vízszintes alumínium mélyedésként jelenik meg. Itt lehet az ajtókat és a fiókelőket megfogni a kinyitáshoz. Munkalap alatti és közbenső-, illetve a felső szekrényhez használható profilok is szerepelnek a kínálatban. Nagyon fontos részei a rendszernek a különböző külső és belső végzárók, amelyek alumínium színűek, de a legigényesebbek tömör alumínium végzáró illetve fordító idomok közül is választhatnak. A szerelvényhez tartozó rögzítő elemekkel gyorsan és egyszerűen tudjuk megoldani a szerelési műveleteket. Ha mégis a hagyományos fogantyúkkal ellátott ajtók mellett döntünk, több száz alumínium vagy alumínium színű fogantyú közül választhatunk a Forest kínálatából.

Konyhabútorunk felöltöztetésénél vegyük figyelembe, hogy az alumínium vízzáró alkalmazása nem csak esztétikai előnyökkel jár. A szerkezet sokkal inkább ellenáll a hőnek és a mechanikai hatásoknak, mint a hagyományos műanyag vízzárók. Az egységes kép kialakítása érdekében a vízzárókkal színazonos alumínium lábazatelemek is elérhetők.
A konyháknál maradva, a vízszintes elrendezést hangsúlyozva, gyakran alkalmaznak a munkalapokon alumínium él profilokat, amelyek markáns megjelenést kölcsönöznek a munkalapnak. Az élprofilokkal létrehozott alumínium sávot mintegy megismétli a lábazat magasságában az ún. Podest lábazati keretrendszer. A rendszer lehetővé teszi a lábak tetszőleges helyen való alkalmazását a szekrény teljes szélességében, elkerülve a ”láberdők” kialakulását az egymás melletti szekrényelemeken. Természetesen a rendszer háló és nappali szobákban is használható, csakúgy, mint a Wall System nevű fali panelrendszer, amely különböző tartóelemek alkalmazását teszi lehetővé alumínium sínek segítségével.

A világítástechnika alapfunkcióján túlmutatóan fontos designelem. Természetesen az alumínium burkolatú termékek nagy számban szerepelnek a zalaegerszegi cég választékában. Formailag elsősorban a minimál stílushoz illeszkednek, vonalszerűen világítják meg a felületet. Egy új irányzat szerint a hagyományos kapcsolókat szenzorok váltják fel, komfortosabbá téve az eszközök használatát.
A fentieken túlmenően a Forest termékkínálatának alakításakor arra törekszik, hogy az egységes megjelenés érdekében olyan, kevésbé előtérben lévő termékek is elérhetők legyenek alumínium felülettel, mint például az asztal-, bisztró- és szekrénylábak, a hulladékgyűjtők, a tolóajtó-szerelvények vagy a redőny szerkezetek.

Bővebb információk:
Forest Hungary Kft.
8900 Zalaegerszeg, Hock János u. 90/a.
Telefon:(+36-92) 507-800
Fax: (+36-92) 507-890
info@foresteu.com
www.foresteu.com

További érdekes cikkeinkről se maradsz le, ha követed az Ezermester Facebook oldalát, vagy előfizetsz a nyomtatott lapra, ahol folyamatosan újdonságokkal jelentkezünk!


Szólj hozzá a cikkhez!

Be kell jelentkezned, hogy hozzászólhass a cikkekhez!
Ezermester, Facebook, vagy Google fiókkal is bejelentkezhetsz.

Dekorüvegek a lakásban

Az üveg eddig is fontos szerepet kapott a lakásokban, irodákban és a különféle kereskedelmi egységek helyiségeiben, ám újabban aszokványos megoldásoktól eltérő funkciókban is egyre kedveltebb....


Egyedi bútor

Nem szokványos darabról van szó, eredetije egy amatőr angol bútorkészítő munkája. Háttérként egy elöregedett és kivágott tölgyfa törzsének szélezetlenül, hosszában lefűrészelt méretes darabját...