Forest kínálat

Minden, ami alumínium

2011-05-08 21:28:58 | Módosítva: 2011-05-11 19:32:26

A minimál-design térnyerésével a stílushoz illő alumínium alkatrészek száma is egyre nőtt. Már nem csak a bútort formailag meghatározó ajtókeretek, fogantyúk vagy a világítástechnikai elemek készülnek alumíniumból, hanem olyan alkatrészek is, amelyeknek korábban a design szempontjából kisebb volt a jelentőségük. Tekintsük át, milyen alkatrészekkel tehetjük stílusosabbá bútorunkat a Forest Hungary Kft. választékából.

Az alumínium keretprofilok alapvetően határozzák meg egy bútor látványát. Általában ajtófrontokkal közösen használják őket, ezért az ajtók stílusának megfelelően sokféle profilból választhatunk. Betétként leggyakrabban 4 mm vastagságú üveget használunk, ezek szintén sokféle színben és felülettel érhetők el. A keretprofilok szálban is megvásárolhatók, vagy a Forest saját konfekcionáló üzemében, az egyedi igényeknek megfelelve, kedvező áron és rövid gyártási határidővel készre gyártja azokat, így téve szerelésüket problémamentessé.
Minimál stílusú bútor kialakítása során a fogantyúk látványa is zavaró lehet. A Gola fogantyú nélküli alumínium profilrendszert használva a fogantyú nem töri meg látvány szempontjából a frontot, hanem a horizontális elrendezést hangsúlyozva, a szekrényelemeken végigfutó vízszintes alumínium mélyedésként jelenik meg. Itt lehet az ajtókat és a fiókelőket megfogni a kinyitáshoz. Munkalap alatti és közbenső-, illetve a felső szekrényhez használható profilok is szerepelnek a kínálatban. Nagyon fontos részei a rendszernek a különböző külső és belső végzárók, amelyek alumínium színűek, de a legigényesebbek tömör alumínium végzáró illetve fordító idomok közül is választhatnak. A szerelvényhez tartozó rögzítő elemekkel gyorsan és egyszerűen tudjuk megoldani a szerelési műveleteket. Ha mégis a hagyományos fogantyúkkal ellátott ajtók mellett döntünk, több száz alumínium vagy alumínium színű fogantyú közül választhatunk a Forest kínálatából.

Konyhabútorunk felöltöztetésénél vegyük figyelembe, hogy az alumínium vízzáró alkalmazása nem csak esztétikai előnyökkel jár. A szerkezet sokkal inkább ellenáll a hőnek és a mechanikai hatásoknak, mint a hagyományos műanyag vízzárók. Az egységes kép kialakítása érdekében a vízzárókkal színazonos alumínium lábazatelemek is elérhetők.
A konyháknál maradva, a vízszintes elrendezést hangsúlyozva, gyakran alkalmaznak a munkalapokon alumínium él profilokat, amelyek markáns megjelenést kölcsönöznek a munkalapnak. Az élprofilokkal létrehozott alumínium sávot mintegy megismétli a lábazat magasságában az ún. Podest lábazati keretrendszer. A rendszer lehetővé teszi a lábak tetszőleges helyen való alkalmazását a szekrény teljes szélességében, elkerülve a ”láberdők” kialakulását az egymás melletti szekrényelemeken. Természetesen a rendszer háló és nappali szobákban is használható, csakúgy, mint a Wall System nevű fali panelrendszer, amely különböző tartóelemek alkalmazását teszi lehetővé alumínium sínek segítségével.

A világítástechnika alapfunkcióján túlmutatóan fontos designelem. Természetesen az alumínium burkolatú termékek nagy számban szerepelnek a zalaegerszegi cég választékában. Formailag elsősorban a minimál stílushoz illeszkednek, vonalszerűen világítják meg a felületet. Egy új irányzat szerint a hagyományos kapcsolókat szenzorok váltják fel, komfortosabbá téve az eszközök használatát.
A fentieken túlmenően a Forest termékkínálatának alakításakor arra törekszik, hogy az egységes megjelenés érdekében olyan, kevésbé előtérben lévő termékek is elérhetők legyenek alumínium felülettel, mint például az asztal-, bisztró- és szekrénylábak, a hulladékgyűjtők, a tolóajtó-szerelvények vagy a redőny szerkezetek.

Bővebb információk:
Forest Hungary Kft.
8900 Zalaegerszeg, Hock János u. 90/a.
Telefon:(+36-92) 507-800
Fax: (+36-92) 507-890
info@foresteu.com
www.foresteu.com

További érdekes cikkeinkről se maradsz le, ha követed az Ezermester Facebook oldalát, vagy előfizetsz a nyomtatott lapra, ahol folyamatosan újdonságokkal jelentkezünk!


Szólj hozzá a cikkhez!

Be kell jelentkezned, hogy hozzászólhass a cikkekhez!
Ezermester, Facebook, vagy Google fiókkal is bejelentkezhetsz.

Kerti bútorok téli védelme

Sokakkal előfordul, hogy a tavaszi-nyári időszakban megvásárolt bútorok téli tárolására nem gondolnak. Pedig, ha nem összecsukható az asztal, vagy nem leszedhetők az asztal lábai az...


Bútorok, tárgyak bambuszból

A bambusz egy kiapadhatatlan, környezetbarát nyersanyagforrás, hiszen egy olyan fűféle, ami fa méretűvé növeszti fásodó szárait. Gyors növekedése miatt olcsó nyersanyagnak számít élőhelyén....