Színes garázspadló kialakítása

A garázsok, tárolók aljzata többnyire unalmas szürke, pedig ezeken a területeken is lehetőség van színes, ugyanakkor kopásálló padlófelület kialakítására. A házilag is elkészíthető Murexin Hobby Epoxi bevonat erre nyújt tartós megoldást.

Hogyan lesz izgalmas, tűzvörös, smaragdzöld vagy mahagónibarna a garázs vagy tároló padlója? Az első lépés természetesen ebben az esetben is a felület előkészítése, ami rendkívül egyszerű, de igen fontos a tartós és esztétikus bevonathoz. A beton tetejét egyszerűen meg kell csiszolni és minden laza, rosszul tapadó részt el kell távolítani. Ez elvégezhető professzionális csiszológépekkel vagy akár egyszerűen kézi szerszámokkal is. Csiszolás után a por és szennyeződések nagy részét le kell söpörni, majd a maradékot le kell porszívózni. (Szükség esetén a szélsőségesen gyenge, porló betont megerősíthetjük Murexin EP1 Epoxi Impregnálóval.)
A Murexin Hobby Epoxi bevonat felhordása rendkívül egyszerű. A két komponensből álló keverésre kész egységek feldolgozása többnyire egyszerre történik. (Kisebb felületek esetén a szükséges részmennyiségeket mindig az állandó A:B = 5:1 tömegrész arányban kell keverni.) A B komponenst az A komponenshez kell adni, majd egy elektromos keverő (fúrógép+keverőszár) segítségével teljesen homogénné kell keverni. Ez kb. 2-3 percet vesz igénybe. Figyelni kell arra, hogy az edény alján és oldalán ne maradjon felkeveretlen anyag. Az egységes kikeményedés biztosítása és az egyes ragadós helyek elkerülése érdekében ajánljuk, hogy a már jól elkevert anyagot töltsék át egy tiszta edénybe, és keverjék át újra alaposan.
Ezek után lehet megkezdeni az anyag felkenését az aljzatra. A Murexin Hobby Epoxi bevonatot ecsettel vagy hengerrel is felhordhatjuk. Az első réteg száradása után felhordhatjuk a következő réteget. A két réteg felhordása között ne teljen el hosszabb várakozási idő, mint 24 óra. Az első réteg elkészítéséhez a beton szívóképessége miatt kb. 0,3 kg szükséges négyzetméterenként, a második és esetleg harmadik réteg felviteléhez már elegendő lesz kb. 0,15-0,2 kg/m2.
Az elkészült padló újabb 24 óra múlva használatba vehető.
A Murexin Hobby Epoxi bevonatot 9 kg-os egységekben lehet megvásárolni, amely elegendő egy átlagos méretű garázs vagy tároló padlójának kialakításához.Érdemes tehát belevágni a garázs vagy tároló padlófelületeinek színesítésébe!
A választható 114 szín közül mindenki megtalálja az ízlésének, igényeinek megfelelő bevonatot.

Termékünkről részletesebb információ a www.murexin.hu weboldalon érhető el.

Murexin Kft.
1103 Budapest, Noszlopy u. 2.
T: 06 1 262 6000

További érdekes cikkeinkről se maradsz le, ha követed az Ezermester Facebook oldalát, vagy előfizetsz a nyomtatott lapra, ahol folyamatosan újdonságokkal jelentkezünk!

Címkék: garázspadló, garázs

Szólj hozzá a cikkhez!

Be kell jelentkezned, hogy hozzászólhass a cikkekhez!
Ezermester, Facebook, vagy Google fiókkal is bejelentkezhetsz.

Heraklith hőszigeteléssel társított építőlemezek

A Knauf Insulation szigetelési divíziójának tulajdonába került zalaegerszegi Heraklith gyárában folyamatos gyártás-technológiai és termékfejlesztéseket hajt végre. A gyár szakemberei felismerték...


Kapuautomatizálás

Az ősz beköszöntével egyre hidegebb, csapadékosabb lesz az időjárás. Ilyenkor többször fordul meg a fejünkben, hogy milyen jó lenne, ha nem kellene kiszállni a fűtött kocsiból, kinyitni a...