Hűtő-fűtő rendszerek egyetlen gyártótól

2011-07-30 21:36:06 | Módosítva: 2011-07-30 21:36:06

A Comfort-Sytem Kft. rendszere egyenletesen meleg felületet biztosít. A helyiség egyenletesebb függőleges hőmérséklet-elosztása, a padló melegsége miatt kellemesebb a komfortérzetünk, mint a hagyományos fűtési rendszerek esetében. Ráadásul, ha a padlófűtés falfűtéssel, mennyezetfűtéssel párosul, a helyiség hőmérséklet-elosztása egyenletesebb, a külső falakra szerelt fűtési rendszer pedig megszünteti a külső falak hideg sugárzását.

A rendszert nyáron kútvíz vagy csapvíz keringetésével a helyiségek hűtésére használhatjuk. A padló-, fal-, illetve mennyezet fűtés-hűtés számos előnye mellett élettani tulajdonságai miatt is ajánlott. Nem szárítja a levegőt, nincs légáramlat, nem telepszenek meg a baktériumok, különösen a hűtési rendszerek rettegett baktériuma, a legionella. Ugyanakkor egyforma a hőmérséklet – a falfelület hőmérséklete 36 Celsius-fok, mint az emberi testé – a helyiség minden pontján a nagy fűtőfelület miatt, így nem alakul ki légáramlás. A vakolat rétege közvetíti a hőt, így rövid idő alatt már érezhető a fűtés-hűtés.
Mindezen tulajdonságai mellett érdemes megemlíteni azt is, hogy a padlóba, falba, mennyezetbe épített fűtőrendszer nincs útban, nem kerülgetjük a radiátort, nem látszik, de karbantartani sem kell a hőleadó „berendezést”. A polcok falra szerelése miatt sem kell aggódni, mert a csőrendszer (felfűtött állapotban) egy speciális hőmérő segítségével könnyen behatárolható. Új ház építésénél érdemes elgondolkodni a rendszer beépítésén, de utólag, egy lakásfelújításnál is alkalmazható ez a technológia. Az olasz rendszert könnyen lehet napkollektorra, hőszivattyúra, pellet kazánra és minden - a megújuló energiával működő - rendszerre csatlakoztatni.

Comfort-System Kft. logo
6722 Deszk, Alkotmány u. 63
Tel.: (+36-62) 571-440
Fax: (+36-62) 571-440
www.comfortsystem.hu
info@comfortsystem.hu

További érdekes cikkeinkről se maradsz le, ha követed az Ezermester Facebook oldalát, vagy előfizetsz a nyomtatott lapra, ahol folyamatosan újdonságokkal jelentkezünk!

Címkék: hűtés, fűtés, comfort

Szólj hozzá a cikkhez!

Be kell jelentkezned, hogy hozzászólhass a cikkekhez!
Ezermester, Facebook, vagy Google fiókkal is bejelentkezhetsz.

Klímavásárlás előtt

Közeleg a forró nyár, épp ezért nem árt előre gondolkozni klímavásárlás ügyben. Milyen szempontok szerint válasszunk? Mit vegyünk figyelembe vásárlás előtt? Konkrét típusok bemutatása helyett...


Pro és kontra

A FŐTÁV hírlevelét több mint 250 ezren kapták meg csak Budapesten. Arra gondoltunk, hogy a benne foglalt állításokkal biztosan vitába szállnának a gázfűtésben érdekelt cégek szakemberei. Íme hát az...