A jövő az alternatív hajtású járműveké

Leier Eco-Line

2011-08-29 11:54:35 | Módosítva: 2011-08-30 22:10:38

A győri székhelyű Leier elkötelezett a környezetvédelem mellett, ezért a fejlesztések és beruházások is ennek tükrében zajlanak. A cégcsoport a kor igényeihez maximálisan igazodva felismerte, hogy az egyre szigorodó környezetvédelmi előírások miatt lépést kell tartani a járműiparra jellemző gyors innovációval is, éppen ezért 1 éve megalakult a vállalatcsoport legújabb leányvállalata, a Leier Eco-Line Kft. Bár hazánkban még szokatlan az elektromos járművek használata, mégis egyre több az olyan rendezvény, ahol a vásárlók a Leiernek köszönhetően kipróbálhatják az alternatív hajtású járműveket.

A környezetbarát járművek forgalmazására létrejött Leier Eco-Line Kft. jelenleg elektromos rollereket, kerékpárokat, mozgássérült kocsikat, sőt 80 km/h végsebességű nagyrobogókat forgalmaz.

A Leier Eco-Line Kft. az elmúlt tizenkét hónap során mintegy 50 millió forintos bevételre tett szert a környezetkímélő járművek forgalmazásával. Nagyon pozitív a vásárlók, érdeklődők hozzáállása, sokan kihasználták a termékek kipróbálására nyújtott lehetőséget. A forgalmazott járműveket a Kft. Ausztriából importálja, a kínálatban nyolcféle elektromos kerékpár szerepel, ezenkívül innovatív rollert és robogót, fűnyírót, illetve mozgáskorlátozottak által használható kocsit árulnak.

A cégcsoport vezetője az eladáson és bérbeadáson túl azonban egy másik opciót is elképzelhetőnek tart. „Ha úgy tetszik, hátsó gondolatom az értékesítés mellett, hogy Magyarországon akár az elektromos járművek gyártásában is van üzleti lehetőség.” – mondta el Michael Leier.

A Leier Eco-Line üzletág minden terméke jól felszerelt, könnyen kezelhető, komfortos, stílusos, gazdaságosan használható, és mindemellett környezetkímélő. Az összecsukható villanykerékpár révén, amely a csomagtartóban is elfér, kiküszöbölhetők a városi parkolás nehézségei is. Az elektromos járművek folyamatosan megtekinthetők és kipróbálhatóak a győri bemutatóteremben.

Az elektromos járművek fenntartási költségeiről elmondható, hogy üzemeltetésük rendkívül olcsó, az elektromos kerékpárok és robogók használatával megspórolható a folyamatosan dráguló üzemanyag, a kötelező felelősségbiztosítás, a parkolási díj, de még az olyan szervizköltségek is, mint pl. az olajcsere. Az elektromos autóknál nem kell számolni sem a regisztrációs adóval, sem a cégautó adóval, de a kötelező felelősségbiztosítás és a teljesítményadó terén is a legalacsonyabb kategóriába sorolhatók ezek a járművek. Végül, de nem utolsósorban, egy-egy töltéshez szükséges elektromos áram költsége töredéke a hagyományos üzemanyagárakhoz viszonyítva. Az innovatív kerékpár 50 km, míg a robogó akár 80 km megtételére is alkalmas egyetlen töltéssel.

További érdekes cikkeinkről se maradsz le, ha követed az Ezermester Facebook oldalát, vagy előfizetsz a nyomtatott lapra, ahol folyamatosan újdonságokkal jelentkezünk!


Szólj hozzá a cikkhez!

Be kell jelentkezned, hogy hozzászólhass a cikkekhez!
Ezermester, Facebook, vagy Google fiókkal is bejelentkezhetsz.

Kerékpártolvajok ellen

A kerékpárok eltulajdonítása minden korban potenciális veszély volt. Ám ahogyan egyre drágább és különlegesebb típusok „gyarapítják” a kerékpárok állományát, az ellopásukra is nagyobb az esély....


Bringaszez(ON)

A borongós, hideg időszaknak hivatalosan is vége. A jó idő beköszöntével előkerülnek a téli hónapokban nem használt kerékpárok is, amelyeket az első használat előtt érdemes alaposan átvizsgálni....