Szendvics kerékpár fából

2013-12-02 11:28:36 | Módosítva: 2013-12-02 14:45:08

A dezeen magazin szerint az egy sebességes szendvicskerékpár egy kis dobozban kapható, és alig egy óra alatt összeszerelhető.

19 fő egységből áll, melyek mellett az összeszereléshez szükséges legfontosabb eszközök is elférnek a készen kapható egységcsomagban.


A váz anyaga eléggé meglepő, időjárásálló bükk faanyagból készített rétegelt-lemez, az egyes darabokat pedig alumínium elemeke kötik össze, így a kerékpár súlya viszonylag csekély, mindössze 17 kg. Természetesen a kerekek és a hajtólánc a hagyományos kerékpárokkal megegyezően fémből készül; rozsdamentes acélküllők tartják a 26 collos kerekeket. 


A fából készült kerékpár tervei egy amszterdami stúdióban készültek, a prototípus bemutatkozott a világ több szakvásárában, és mára beindult a sorozatgyártása is. Decembertől rendelhető, megvásárolható. 


A postán kapott egységcsomag kibontása is élmény már, a kerékpár felépítése pedig különösen az.


Olyan, mint amikor egy lapra szerelt bútorból felépül a szekrénysor, csak még érdekesebb.

Csomagban szállítják

Igazi városi kerékpár, de nem kell az anyagától megijednünk, teljesen vízálló. Még kormányzár is van rajta.


Az ára viszont a hírek szerint meglehetősen borsos.

További érdekes cikkeinkről se maradsz le, ha követed az Ezermester Facebook oldalát, vagy előfizetsz a nyomtatott lapra, ahol folyamatosan újdonságokkal jelentkezünk!


Szólj hozzá a cikkhez!

Be kell jelentkezned, hogy hozzászólhass a cikkekhez!
Ezermester, Facebook, vagy Google fiókkal is bejelentkezhetsz.

Markov avatarja

Markov         ár

Más források szerint is 799€ az ára, úgyhogy valószínű sajnos ilyen tartományban mozog. Tehát az olcsóság nem előny, inkább borsósnak mondható! De érdekesnek érdekes!

Bálint Fürstner avatarja

Bálint Fürstner         az ár....

A 10 fontot hol váltják 599€ ra?

Világító kerékpárút

Az utóbbi évek legragyogóbb kísérleti útépítési projektje valósulhatott meg az Eurovelo 6 kerékpárút Duna-menti szakaszán Esztergom térségében. Ez egy újdonság lesz a magyar közutakon, ugyanis...


Okos kerékpárzárak

Több cég is piacra dobott már okos kerékpárzárakat. Meglepő lenne, ha a sok okos eszköz közül éppen ez a kategória maradt volna ki.