Szendvics kerékpár fából

2013-12-02 11:28:36 | Módosítva: 2013-12-02 14:45:08

A dezeen magazin szerint az egy sebességes szendvicskerékpár egy kis dobozban kapható, és alig egy óra alatt összeszerelhető.

19 fő egységből áll, melyek mellett az összeszereléshez szükséges legfontosabb eszközök is elférnek a készen kapható egységcsomagban.


A váz anyaga eléggé meglepő, időjárásálló bükk faanyagból készített rétegelt-lemez, az egyes darabokat pedig alumínium elemeke kötik össze, így a kerékpár súlya viszonylag csekély, mindössze 17 kg. Természetesen a kerekek és a hajtólánc a hagyományos kerékpárokkal megegyezően fémből készül; rozsdamentes acélküllők tartják a 26 collos kerekeket. 


A fából készült kerékpár tervei egy amszterdami stúdióban készültek, a prototípus bemutatkozott a világ több szakvásárában, és mára beindult a sorozatgyártása is. Decembertől rendelhető, megvásárolható. 


A postán kapott egységcsomag kibontása is élmény már, a kerékpár felépítése pedig különösen az.


Olyan, mint amikor egy lapra szerelt bútorból felépül a szekrénysor, csak még érdekesebb.

Csomagban szállítják

Igazi városi kerékpár, de nem kell az anyagától megijednünk, teljesen vízálló. Még kormányzár is van rajta.


Az ára viszont a hírek szerint meglehetősen borsos.

További érdekes cikkeinkről se maradsz le, ha követed az Ezermester Facebook oldalát, vagy előfizetsz a nyomtatott lapra, ahol folyamatosan újdonságokkal jelentkezünk!


Szólj hozzá a cikkhez!

Be kell jelentkezned, hogy hozzászólhass a cikkekhez!
Ezermester, Facebook, vagy Google fiókkal is bejelentkezhetsz.

Markov avatarja

Markov         ár

Más források szerint is 799€ az ára, úgyhogy valószínű sajnos ilyen tartományban mozog. Tehát az olcsóság nem előny, inkább borsósnak mondható! De érdekesnek érdekes!

Bálint Fürstner avatarja

Bálint Fürstner         az ár....

A 10 fontot hol váltják 599€ ra?

Kerékpáros tudnivalók

Ahhoz, hogy kerékpárunkat évekig kényelmesen használhassuk, fontos, hogy a testméreteinknek és a felhasználási körülményeknek megfelelő méretű biciklit válasszunk. Még gyakorlott bringások is...


Utánfutó, vontatmány

Barkácsoló, otthonát és kertjét folyamatosan gondozó, fejlesztő „ezermester” az átlagosnál többször szállít terjedelmesebb, nehezebb tárgyakat. És persze vásárol bútort, vagy éppen virágföldet...