Többszintes családi házakba

Stannah lépcsőlift

2011-10-04 00:45:02 | Módosítva: 2011-10-04 00:45:02

Sok embernek, különböző okokból (életkor, betegség stb.) nehezére esik a lépcsőn történő közlekedés. Közülük sokan többszintes családi házban laknak, de nem szívesen költöznének emiatt máshová. Nekik jelent megoldást a Stannah lépcsőlift.

A Stannah lépcsőliftek gyártója egy 1867-ben alapított, családi kézben lévő vállalkozás, központja a dél-angliai Andoverben van. A vállalat ma a világ elsőszámú lépcsőlift-gyártója, évente mintegy 20?000 lépcsőliftet gyárt és értékesít világszerte. Tanulságos végiggondolni, mi minden történt az azóta eltelt több mint 140 év alatt, akár a nagyvilágban, akár hazánkban, és könnyen megérthetjük, hogy a cég fennmaradása csakis az általa gyártott, igen keresett és kiváló minőségű termékeknek köszönhető.

Mi is a lépcsőlift?

A lépcsőlift a lépcsőhöz talpas oszlopokkal rögzített sínen, elektromos meghajtással mozgó szék. A sínpálya vonalvezetésétől függően készül egyenes vagy íves, az alkalmazás helyétől függően pedig kültéri vagy beltéri használatra egyaránt. A berendezés elsősorban a háztartási felhasználásra készül, de telepíthető lift nélküli társasházak lépcsőházába, nyilvános helyekre is. A kültéri változat az udvari vagy kerti lépcsők használatát könnyíti meg.

Működési elve leginkább a fogaskerekű vasútéhoz, vagy a siklóéhoz hasonlít.
Többféle kialakítású, komfortfokozatú és felszereltségű székkel rendelhető, számos beépített biztonsági eleme van a zavartalan és balesetmentes működés érdekében. Akkumulátorról működik, amely a két végállásban folyamatosan töltődik. Ezáltal áramszünet idején is megbízhatóan használható.

A könnyebb ki- és beszállás érdekében az ülés a végállásokban elforgatható, használaton kívül pedig a lábtartóval együtt felhajtható. A székhez különféle színű és anyagú kárpitozás rendelhető.

A lépcsőlift telepítésének alapvető feltétele, hogy a lépcső szélessége elérje 70-75 cm-t, illetve legalább 1 konnektor legyen a lépcső közelében. A helyszín felmérése digitális fototechnikával történik, számítógépes szoftver tervezi meg a pályát, és ennek alapján a sín legyártása egyedileg, az adott lépcsőhöz illeszkedően történik!

A lépcsőlift ára tartalmazza a tervezést, gyártást, helyszínre szállítást, telepítést, betanítást, a magyar nyelvű használati útmutatót, 2 év teljes körű garanciát, továbbá a garancia ideje alatt évente 1-1 díjmentes átvizsgálást.

A telepítés nem jár bontási munkálatokkal, és csak néhány órát vesz igénybe. A szerelők mindig olyan állapotban hagyják ott a helyszínt, amilyenben találták.
A tapasztalatok szerint, akik csak hosszas halogatás után szánták rá magukat a döntésre, utóbb mindig bánták, hogy nem szereltették fel már korábban a lépcsőliftet, mert lényegesen megkönnyítette az életüket.

További érdekes cikkeinkről se maradsz le, ha követed az Ezermester Facebook oldalát, vagy előfizetsz a nyomtatott lapra, ahol folyamatosan újdonságokkal jelentkezünk!


Szólj hozzá a cikkhez!

Be kell jelentkezned, hogy hozzászólhass a cikkekhez!
Ezermester, Facebook, vagy Google fiókkal is bejelentkezhetsz.

Hernyótalpas lépcsőnjáró

A lépcsőn való közlekedés fiatalon és egészségesen nem probléma, de egy bizonyos életkor után, vagy megromlott egészségi állapottal, már nem is olyan egyszerű feladat. Nincs mindenütt lift, mert...


Csúszásmentesítés

Ugye sokkoló egy ilyen kép, még ha megrendezett is. Pedig valós veszélyforrásról van szó, hiszen a megcsúszásból eredő balesetek sajnos igen előkelő helyen állnak a statisztikákban. Nem csak a...