Akár házilagosan is

Vizes falak szigetelése

2011-10-07 21:57:41 | Módosítva: 2011-10-07 21:57:41

A falban felszálló nedvesség az ingatlanok rongálódását és értékvesztésé okozhatja. Nem elegendő a probléma elkendőzése, egészségügyi és esztétikai okokból is tenni kell ellene. Számos hatásos megoldás létezik a probléma megoldására, azonban legtöbbjük felhasználhatósága korlátozott, ráadásul szakkivitelezői munkát igényel. De melyek is az elvárások egy korszerű utólagos falszigeteléssel szemben?

  • Legyen hatásos és hasson gyorsan
  • Legyen egyszerűen és gyorsan kivitelezhető (kisebb hibalehetőség)
  • Legyen pontosan kiszámolható az anyagmennyiség
  • Eredményezzen egyenletes minőséget
  • Ne juttasson még több vizet a szerkezetbe (gyorsabb száradás)
  • Ne igényeljen aktív erőforrást (folyamatos üzemeltetési költség ne merüljön fel), és ne kelljen folyamatos karbantartásról gondoskodni
  • Ne legyen veszélyes anyag (biztonságos kezelhetőség)
  • Ne befolyásolja az építmény statikáját
  • Legyen kedvező ár-érték arányú

…és még folytathatnánk a sort. Cikkünkben egy olyan terméket mutatunk be, amely a megbízható és tartós szigetelési eredmény mellett a fenti kritériumoknak is megfelel.


A Dryzone szigetelőkrém gyors, tiszta és hatékony

A Dryzone szigetelőkrém forradalmian új termék az utólagos falszigetelések piacán. Hatékonyságának záloga – ellentétben több hasonló szigetelő anyaggal –, hogy nagy a hatóanyag tartalma, mely sokáig aktív, ezért biztosított az anyag megfelelő terjedése, ráadásul hosszú időn át (min. 20 év) fejti ki hatását. Az eljárás során nem kell többlet vizet injektálni a szerkezetbe, annak kiszáradása érezhetően gyorsabb, mint a hagyományos vízbázisú mikroemulzióknál.

A furatokba juttatott szigetelőkrém szétterjed a falazatban és hidrofóbbá, azaz víztaszítóvá teszi a kapillárisok falát, ezzel meggátolja a nedvesség felszívódását anélkül, hogy eltömítené a pórusokat. A Dryzone bizonyítottan hatékony akár 95 % relatív nedvességtartalmú falazatok esetén is. Vizes bázisú, nem tartalmaz veszélyes összetevőket.

Megbízhatósá szigetelés házilag

A Dryzone szigetelőkrémet egy egyszerű kinyomó pisztollyal injektálhatjuk a téglák közötti fugákba vízszintesen fúrt lyukakba. Tesztjeink jól demonstrálják, hogy a Dryzone, amelyet a vegyi injektáló rendszerek helyettesítésére terveztek, azoknál is magasabb fokú védelmet nyújt a falban felszálló nedvességgel szemben.

A költségek szempontjából vizsgálva nagyon fontos, hogy a szükséges mennyiség előre pontosan kiszámítható, a Dryzone gyakorlatilag anyagveszteség nélkül injektálható.

A szigetelés eredményessége érdekében, megfelelő mennyiségű Dryzone-t kell a falba injektálni. A hatásos szigetelés megvalósításához 12 mm átmérőjű furatokat kell fúrni vízszintesen, egymástól 120 mm-nél nem nagyobb távolságban. A furat mélysége a falvastagságnál 3 cm-rel legyen kevesebb. Az eljárás akkor a leghatékonyabb, ha a furatokat vízszintes vonalban, közvetlenül a falazó habarcsba készíti.

Verje le a vakolatot legalább 30-50 cm-rel magasabban, mint ahogy a nedvesség jelentkezik. A tömör téglafalakat szinte minden esetben elegendő egy menetben, csak az egyik oldalról megfúrni és szigetelni, de szükség esetén mindkét oldalról lehet fúrni. Szabálytalanul rakott és törmelékkel feltöltött kőfalak esetében – amennyire csak lehet – kövesse a falazó habarcs vonalát. Ha a kő porózus típusú, mint pl. homokkő, azt minden probléma nélkül át is lehet fúrni.

Újravakolás

Valamennyi javító falszigetelő rendszer közös vonása, hogy a só által szennyezett vakolat eltávolítása és a fal helyes újravakolása elengedhetetlen követelmény. A Dryzone szigetelő krémmel történő vízszigetelési munkák lezárásaként a visszavakolás szigorúan légpórusos, páraáteresztő vakolattípussal történjen, és ne használjon légzáró műanyagfestéket.


116 Budapest, Építész u. 8-12.
Tel.: +36-1-362-2473
E-mail: szigeteles@bitimpex.hu
www.bitimpex.hu

További érdekes cikkeinkről se maradsz le, ha követed az Ezermester Facebook oldalát, vagy előfizetsz a nyomtatott lapra, ahol folyamatosan újdonságokkal jelentkezünk!


Szólj hozzá a cikkhez!

Be kell jelentkezned, hogy hozzászólhass a cikkekhez!
Ezermester, Facebook, vagy Google fiókkal is bejelentkezhetsz.

Felújító vízszigetelés

Az ép vízszigetelés rendkívül fontos az épület állagának megóvása érdekében. Ha itt felújításra van szükség, általában ez jelentős költségekkel jár. Nagy az igény olyan megoldásra, amely...


Teraszok, erkélyek vízszigetelése

Családi ház építése során a burkolási-szigetelési munkák közül sok szempontból a terasz a legkritikusabb, mert sokkal intenzívebben érik a különböző környezeti hatások, mint pl. a...