Akár házilagosan is

Vizes falak szigetelése

2011-10-07 21:57:41 | Módosítva: 2011-10-07 21:57:41

A falban felszálló nedvesség az ingatlanok rongálódását és értékvesztésé okozhatja. Nem elegendő a probléma elkendőzése, egészségügyi és esztétikai okokból is tenni kell ellene. Számos hatásos megoldás létezik a probléma megoldására, azonban legtöbbjük felhasználhatósága korlátozott, ráadásul szakkivitelezői munkát igényel. De melyek is az elvárások egy korszerű utólagos falszigeteléssel szemben?

  • Legyen hatásos és hasson gyorsan
  • Legyen egyszerűen és gyorsan kivitelezhető (kisebb hibalehetőség)
  • Legyen pontosan kiszámolható az anyagmennyiség
  • Eredményezzen egyenletes minőséget
  • Ne juttasson még több vizet a szerkezetbe (gyorsabb száradás)
  • Ne igényeljen aktív erőforrást (folyamatos üzemeltetési költség ne merüljön fel), és ne kelljen folyamatos karbantartásról gondoskodni
  • Ne legyen veszélyes anyag (biztonságos kezelhetőség)
  • Ne befolyásolja az építmény statikáját
  • Legyen kedvező ár-érték arányú

…és még folytathatnánk a sort. Cikkünkben egy olyan terméket mutatunk be, amely a megbízható és tartós szigetelési eredmény mellett a fenti kritériumoknak is megfelel.


A Dryzone szigetelőkrém gyors, tiszta és hatékony

A Dryzone szigetelőkrém forradalmian új termék az utólagos falszigetelések piacán. Hatékonyságának záloga – ellentétben több hasonló szigetelő anyaggal –, hogy nagy a hatóanyag tartalma, mely sokáig aktív, ezért biztosított az anyag megfelelő terjedése, ráadásul hosszú időn át (min. 20 év) fejti ki hatását. Az eljárás során nem kell többlet vizet injektálni a szerkezetbe, annak kiszáradása érezhetően gyorsabb, mint a hagyományos vízbázisú mikroemulzióknál.

A furatokba juttatott szigetelőkrém szétterjed a falazatban és hidrofóbbá, azaz víztaszítóvá teszi a kapillárisok falát, ezzel meggátolja a nedvesség felszívódását anélkül, hogy eltömítené a pórusokat. A Dryzone bizonyítottan hatékony akár 95 % relatív nedvességtartalmú falazatok esetén is. Vizes bázisú, nem tartalmaz veszélyes összetevőket.

Megbízhatósá szigetelés házilag

A Dryzone szigetelőkrémet egy egyszerű kinyomó pisztollyal injektálhatjuk a téglák közötti fugákba vízszintesen fúrt lyukakba. Tesztjeink jól demonstrálják, hogy a Dryzone, amelyet a vegyi injektáló rendszerek helyettesítésére terveztek, azoknál is magasabb fokú védelmet nyújt a falban felszálló nedvességgel szemben.

A költségek szempontjából vizsgálva nagyon fontos, hogy a szükséges mennyiség előre pontosan kiszámítható, a Dryzone gyakorlatilag anyagveszteség nélkül injektálható.

A szigetelés eredményessége érdekében, megfelelő mennyiségű Dryzone-t kell a falba injektálni. A hatásos szigetelés megvalósításához 12 mm átmérőjű furatokat kell fúrni vízszintesen, egymástól 120 mm-nél nem nagyobb távolságban. A furat mélysége a falvastagságnál 3 cm-rel legyen kevesebb. Az eljárás akkor a leghatékonyabb, ha a furatokat vízszintes vonalban, közvetlenül a falazó habarcsba készíti.

Verje le a vakolatot legalább 30-50 cm-rel magasabban, mint ahogy a nedvesség jelentkezik. A tömör téglafalakat szinte minden esetben elegendő egy menetben, csak az egyik oldalról megfúrni és szigetelni, de szükség esetén mindkét oldalról lehet fúrni. Szabálytalanul rakott és törmelékkel feltöltött kőfalak esetében – amennyire csak lehet – kövesse a falazó habarcs vonalát. Ha a kő porózus típusú, mint pl. homokkő, azt minden probléma nélkül át is lehet fúrni.

Újravakolás

Valamennyi javító falszigetelő rendszer közös vonása, hogy a só által szennyezett vakolat eltávolítása és a fal helyes újravakolása elengedhetetlen követelmény. A Dryzone szigetelő krémmel történő vízszigetelési munkák lezárásaként a visszavakolás szigorúan légpórusos, páraáteresztő vakolattípussal történjen, és ne használjon légzáró műanyagfestéket.


116 Budapest, Építész u. 8-12.
Tel.: +36-1-362-2473
E-mail: szigeteles@bitimpex.hu
www.bitimpex.hu

További érdekes cikkeinkről se maradsz le, ha követed az Ezermester Facebook oldalát, vagy előfizetsz a nyomtatott lapra, ahol folyamatosan újdonságokkal jelentkezünk!


Szólj hozzá a cikkhez!

Be kell jelentkezned, hogy hozzászólhass a cikkekhez!
Ezermester, Facebook, vagy Google fiókkal is bejelentkezhetsz.

Homlokzati hibák javítása

Egy épület homlokzati burkolatán rendeltetésszerű használat során vagy nem tervezett igénybevételek miatt is bekövetkezhetnek sérülések. Ezek kijavítása fontos, mert a hiba mértékétől függően...


Vizes helyiségek szigetelése

Fürdőszobák, zuhanyfülkék kialakításakor sokan úgy vélik, hogy a kerámia burkolat és az azt rögzítő ragasztó megakadályozzák a falak és a födém esetleges átnedvesedését, beázását. Ezek az...