Többszintes családi házakba

Stannah lépcsőlift

2011-10-04 00:45:02 | Módosítva: 2011-10-04 00:45:02

Sok embernek, különböző okokból (életkor, betegség stb.) nehezére esik a lépcsőn történő közlekedés. Közülük sokan többszintes családi házban laknak, de nem szívesen költöznének emiatt máshová. Nekik jelent megoldást a Stannah lépcsőlift.

A Stannah lépcsőliftek gyártója egy 1867-ben alapított, családi kézben lévő vállalkozás, központja a dél-angliai Andoverben van. A vállalat ma a világ elsőszámú lépcsőlift-gyártója, évente mintegy 20?000 lépcsőliftet gyárt és értékesít világszerte. Tanulságos végiggondolni, mi minden történt az azóta eltelt több mint 140 év alatt, akár a nagyvilágban, akár hazánkban, és könnyen megérthetjük, hogy a cég fennmaradása csakis az általa gyártott, igen keresett és kiváló minőségű termékeknek köszönhető.

Mi is a lépcsőlift?

A lépcsőlift a lépcsőhöz talpas oszlopokkal rögzített sínen, elektromos meghajtással mozgó szék. A sínpálya vonalvezetésétől függően készül egyenes vagy íves, az alkalmazás helyétől függően pedig kültéri vagy beltéri használatra egyaránt. A berendezés elsősorban a háztartási felhasználásra készül, de telepíthető lift nélküli társasházak lépcsőházába, nyilvános helyekre is. A kültéri változat az udvari vagy kerti lépcsők használatát könnyíti meg.

Működési elve leginkább a fogaskerekű vasútéhoz, vagy a siklóéhoz hasonlít.
Többféle kialakítású, komfortfokozatú és felszereltségű székkel rendelhető, számos beépített biztonsági eleme van a zavartalan és balesetmentes működés érdekében. Akkumulátorról működik, amely a két végállásban folyamatosan töltődik. Ezáltal áramszünet idején is megbízhatóan használható.

A könnyebb ki- és beszállás érdekében az ülés a végállásokban elforgatható, használaton kívül pedig a lábtartóval együtt felhajtható. A székhez különféle színű és anyagú kárpitozás rendelhető.

A lépcsőlift telepítésének alapvető feltétele, hogy a lépcső szélessége elérje 70-75 cm-t, illetve legalább 1 konnektor legyen a lépcső közelében. A helyszín felmérése digitális fototechnikával történik, számítógépes szoftver tervezi meg a pályát, és ennek alapján a sín legyártása egyedileg, az adott lépcsőhöz illeszkedően történik!

A lépcsőlift ára tartalmazza a tervezést, gyártást, helyszínre szállítást, telepítést, betanítást, a magyar nyelvű használati útmutatót, 2 év teljes körű garanciát, továbbá a garancia ideje alatt évente 1-1 díjmentes átvizsgálást.

A telepítés nem jár bontási munkálatokkal, és csak néhány órát vesz igénybe. A szerelők mindig olyan állapotban hagyják ott a helyszínt, amilyenben találták.
A tapasztalatok szerint, akik csak hosszas halogatás után szánták rá magukat a döntésre, utóbb mindig bánták, hogy nem szereltették fel már korábban a lépcsőliftet, mert lényegesen megkönnyítette az életüket.

További érdekes cikkeinkről se maradsz le, ha követed az Ezermester Facebook oldalát, vagy előfizetsz a nyomtatott lapra, ahol folyamatosan újdonságokkal jelentkezünk!


Szólj hozzá a cikkhez!

Be kell jelentkezned, hogy hozzászólhass a cikkekhez!
Ezermester, Facebook, vagy Google fiókkal is bejelentkezhetsz.

Épületek állagromlásának lassítása

Bizonyos időnként a betonnak is szüksége van karbantartása, illetve az elhasználódás mértékétől függően javításra, cserére. Bár a megfelelően kivitelezett betonanyagok élettartama hosszú, 10-15...