Kamu TV

Jelenlét szimulátor

2014-03-21 15:21:17 | Módosítva: 2014-07-19 16:55:09

A betörők a könnyű prédát kedvelik, de nem jönnek zavarba a biztonsági rácstól vagy riasztótól sem. Viszont ki nem állhatják, ha van a házban vagy a lakásban valaki. Ilyenkor gyorsan továbbállnak. A kamuTV pontosan olyan mozgó fényhatást hoz létre, mint egy bekapcsolt televízió.


A készülékben található tucatnyi, nagy fényerejű, színes LED-et egy speciális, erre a célra kifejlesztett véletlen program vezérli, egy bekapcsolt TV képernyőjén futó műsor illúzióját keltve. Ez még a hivatásos betörőket is megtéveszti és azt gondolják, hogy van otthon valaki. Ezzel radikálisan csökken a betörés valószínűsége.

A kisméretű, ütésálló műanyag házba épített eszköz fogyasztása csekély (mindössze 2,5 W). A három választható program közül kettő sötétedésre indul, és meghatározott ideig fut, míg a harmadik folyamatos. 

Nemcsak a nyaralás vagy esti program lehet így gondtalan, de az egyedülállók is hasznát veszik, ha a szomszéd szobában be van kapcsolva egy kamuTV azt a benyomást keltve, hogy többen vannnak a lakásban.

Forrás: adapter.hu

További érdekes cikkeinkről se maradsz le, ha követed az Ezermester Facebook oldalát, vagy előfizetsz a nyomtatott lapra, ahol folyamatosan újdonságokkal jelentkezünk!


Szólj hozzá a cikkhez!

Be kell jelentkezned, hogy hozzászólhass a cikkekhez!
Ezermester, Facebook, vagy Google fiókkal is bejelentkezhetsz.

Veszélyesek a szén-monoxid-riasztók?

Egy-két évtizeddel ezelőtt, a nyílt égésterű gázkészülékek hőskorában a lakások, házak nyílászárói általában beengedtek annyi levegőt, amire a kazánnak szüksége volt. Ma, a légmentesen lezárt...


Riasztójelzők a lakásban

A betörésen túl számos más veszély is megelőzhető a lakásba telepített érzékelőkkel. Az egyszerűbb típusok csak a helyszínen jeleznek, de van, melyiknél lehetőség van internetes kapcsolatra is.