A legokosabb madár a világon a varjú

2014-02-14 16:24:29 | Módosítva: 2014-02-14 18:12:27

Nem mindenki szereti a varjakat, de az alábbi videó igazolja, hogy meglepően okos állat. Ha azt gondolta volna valaki eddig, hogy az eszközhasználat az ember privilégiuma, esetleg néhány emberszabású majom próbálkozik még vele –, akkor most itt látható a cáfolat.


A BBC Two műsora szerint varjú nyolc lépésből álló komplex cselekvési folyamatot volt képes megtanulni, és intelligensen végrehajtani. Az ajándékként kiérdemelt finom falat érdekében segédeszköz használatával megszerzi a működtető kuponokat, azok segítségével pedig újabb eszközhöz jut, ami már elérhetővé teszi számára a húsdarab megszerzését.

A komplex műveletsor végrehajtása azt sejteti, hogy egy betanított varjú segítségét igen sok területen lehetne hasznosítani.

További érdekes cikkeinkről se maradsz le, ha követed az Ezermester Facebook oldalát, vagy előfizetsz a nyomtatott lapra, ahol folyamatosan újdonságokkal jelentkezünk!

Címkék: varjú

Szólj hozzá a cikkhez!

Be kell jelentkezned, hogy hozzászólhass a cikkekhez!
Ezermester, Facebook, vagy Google fiókkal is bejelentkezhetsz.

A szárazságtűrés mesterei - Varjúhájfélék

A varjúháj nemzetségbe világszerte több mint ötszáz növényfaj tartozik. Magyarországon a borsos varjúháj és a hatsoros varjúháj azok, melyekkel gyakran találkozhatunk hegyvidékeken. Jól bírják, sőt...