Gyors defektjavító kerékpárosoknak

2014-06-20 15:16:59 | Módosítva: 2014-06-20 15:26:51

A kerékpárosok rémálma a defekt. Elég egy rajzszeg, de sokszor egy keményebb tüske is, és máris leereszt a kerék – ráadásul mindig a legrosszabb helyen. De van megoldás!


Ha van nálunk javító készlet, akkor is le kell szerelnünk a kereket, levennünk az abroncsot és kivenni a belsőt. Aztán kicsit felfújni, és valami vizet keresni, hogy megtaláljuk a lyukat.

Gyorsragasztók, saller és még jó néhány más javító készlet áll rendelkezésünkre a lyuk bétapasztására, de a kerék szerelést kevésnél ússzuk meg. Ilyen szempontból talán a javító spray-k a legkényelmesebbek, ott nincs szükség komolyabb szerelésre, hiszen a flakon tartalma vissza is fújja a kereket, és a ragasztás pár órát biztosan kibír.


Egy amerikai cég egy másik – szintén nagyon praktikus – gyorsjavító megoldást fejlesztett ki. Az eszköz elég kicsi ahhoz, hogy a biciklis akár a zsebében hordja. Ha defektes lesz a kerekünk, akkor egy egyszerű segédeszközzel – lényegében folyékony oldatba mártott ronggyal – megkeressük a lyuk helyét. 

Zsebben elfér

Ehhez elegendő az abroncsot kissé visszafújni, anélkül, hogy a kereket ki kellene szerelni a villából. Ha megvan a lyuk, akkor a gyorsjavító csúcsát egy csavaró mozdulattal beleszúrjuk, és a furaton keresztül egy speciális ragasztót fecskendezünk az abroncs belső falára. Ezután felfújjuk a gumit, ami belenyomódik és hozzáragad az abroncshoz, és máris elzáródik a lyuk. Az egész művelet állítólag nem tart tovább egy percnél, és máris kerékpározhatunk tovább. A patchnride nevű gyorsjavító 30 dollár körüli áron egyelőre még csak előrendelhető.

További érdekes cikkeinkről se maradsz le, ha követed az Ezermester Facebook oldalát, vagy előfizetsz a nyomtatott lapra, ahol folyamatosan újdonságokkal jelentkezünk!

Címkék: defekt, kerékpár, bicikli

Szólj hozzá a cikkhez!

Be kell jelentkezned, hogy hozzászólhass a cikkekhez!
Ezermester, Facebook, vagy Google fiókkal is bejelentkezhetsz.

Biciklis kiegészítők

Kötelező kerékpáros felszerelésekről sokat lehetett hallani az elmúlt időszakban, számos esetben bírságolt is ezek hiánya miatt a rendőrség. Most olyan kiegészítőket mutatunk be, amelyek...


Utánfutó, vontatmány

Barkácsoló, otthonát és kertjét folyamatosan gondozó, fejlesztő „ezermester” az átlagosnál többször szállít terjedelmesebb, nehezebb tárgyakat. És persze vásárol bútort, vagy éppen virágföldet...