Fotelkönyvtár

2014-04-29 16:54:02 | Módosítva: 2014-04-29 17:00:21

Biztosan sok furcsa elnevezéssel lehetne illetni ezt az olvasó fotelt, de talán a cím fejezi ki leginkább, mire való. Nem csak kényelmes olvasóhelyül szolgál, hanem tekintélyes mennyiségű könyv elhelyezésére is alkalmas.


Eredetileg gyári termékről van szó, amit a legkülönbözőbb színkombinációkban készíthetnek el a megrendelő számára. Az ügyes kezűeknek azonban valószínűleg nem okozna gondot az elkészítése, akár jó minőségű fenyőfából, akár masszívabb keményfából.

Ha jól megfigyeljük, akkor a statikailag fontos részek vastag lapanyagból készülnek, így az egész bútor alaplapja, a fotelrész ülőlapja, oldalsó karfa részei és a háttámla rész is. Lapanyag még a legfelső polcrész alapja, és egyes függőleges merevítők is. A laprészekbe csaphornyos kötéssel, köldökcsapozással vagy lamelló kötéssel lehet belecsapolni a négyzet keresztmetszetű léceket, melyek az ülőalkalmatosság szilárdságához is hozzájárulnak. A laprészek és a lécek egymásba engedése bizony nem tűnik könnyű feladatnak, de nem megoldhatatlan.


Fontos a kisbútor szilárdsága, mert hiszen az a lényege, hogy jól megpakolhassuk könyvekkel – úgy pedig tekintélyes súlya lesz. A kötéseknek nagyon erősnek, szilárdnak kell lenniük, és gondoskodni kell arról is, hogy legalább kis mértékben el tudjuk mozdítani a könyvekkel megpakolva súlyos szerkezetet. Az eredetei konstrukcióban rejtett görgők vannak a talplemezbe süllyesztve.


További érdekes cikkeinkről se maradsz le, ha követed az Ezermester Facebook oldalát, vagy előfizetsz a nyomtatott lapra, ahol folyamatosan újdonságokkal jelentkezünk!


Szólj hozzá a cikkhez!

Be kell jelentkezned, hogy hozzászólhass a cikkekhez!
Ezermester, Facebook, vagy Google fiókkal is bejelentkezhetsz.

Kanapék

A kanapé pihenőbútor, ezért azt várjuk tőle, hogy kényelmes legyen, biztosítsa az ellazulást, megfelelően alátámassza testünket, de ne korlátozza mozgásunkat, akár olvasunk, akár beszélgetünk, akár...


Függő fotelek

Képes, ötletadó összeállításunkban aközös, hogyvalamennyi bútordarab fel van függesztve, vagy a mennyezetről lógó kötélzetre vagy valamilyen állványszerkezetről lelógatva. A bemutatott darabok...