Fotelkönyvtár

2014-04-29 16:54:02 | Módosítva: 2014-04-29 17:00:21

Biztosan sok furcsa elnevezéssel lehetne illetni ezt az olvasó fotelt, de talán a cím fejezi ki leginkább, mire való. Nem csak kényelmes olvasóhelyül szolgál, hanem tekintélyes mennyiségű könyv elhelyezésére is alkalmas.


Eredetileg gyári termékről van szó, amit a legkülönbözőbb színkombinációkban készíthetnek el a megrendelő számára. Az ügyes kezűeknek azonban valószínűleg nem okozna gondot az elkészítése, akár jó minőségű fenyőfából, akár masszívabb keményfából.

Ha jól megfigyeljük, akkor a statikailag fontos részek vastag lapanyagból készülnek, így az egész bútor alaplapja, a fotelrész ülőlapja, oldalsó karfa részei és a háttámla rész is. Lapanyag még a legfelső polcrész alapja, és egyes függőleges merevítők is. A laprészekbe csaphornyos kötéssel, köldökcsapozással vagy lamelló kötéssel lehet belecsapolni a négyzet keresztmetszetű léceket, melyek az ülőalkalmatosság szilárdságához is hozzájárulnak. A laprészek és a lécek egymásba engedése bizony nem tűnik könnyű feladatnak, de nem megoldhatatlan.


Fontos a kisbútor szilárdsága, mert hiszen az a lényege, hogy jól megpakolhassuk könyvekkel – úgy pedig tekintélyes súlya lesz. A kötéseknek nagyon erősnek, szilárdnak kell lenniük, és gondoskodni kell arról is, hogy legalább kis mértékben el tudjuk mozdítani a könyvekkel megpakolva súlyos szerkezetet. Az eredetei konstrukcióban rejtett görgők vannak a talplemezbe süllyesztve.


További érdekes cikkeinkről se maradsz le, ha követed az Ezermester Facebook oldalát, vagy előfizetsz a nyomtatott lapra, ahol folyamatosan újdonságokkal jelentkezünk!


Szólj hozzá a cikkhez!

Be kell jelentkezned, hogy hozzászólhass a cikkekhez!
Ezermester, Facebook, vagy Google fiókkal is bejelentkezhetsz.

Egészségesen kell ülni is

A legtöbb panaszt a görnyedt háttal való ülés okozza. A hátgerinc az egész testet tartja, minden mozdulatban rész vesz, fontos a dupla S-alakú görbülete testünk egyensúlyban tartásához. Rossz...


Függő pihenők kertbe, teraszra

Képes, ötletadó összeállításunkbanközös, hogyvalamennyi bútordarab fel van függesztve, vagy a mennyezetről lógó kötélzetre vagy valamilyen állványszerkezetről lelógatva. A bemutatott darabok jó...